چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی

حوزه/ وجود نوآوری در عرصه تبلیغ و ترویج ارزش های فرهنگی در ایده و امکان تبدیل ایده به یک محصول یا خدمت در راستای تأمین هزینه های خود، شاخص های پذیرش ایده های خلاق و نوآور در این مرکز هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی، در دیدار با آیت الله سید محمدرضا مدرسی یزدی «عضو فقهای شورای نگهبان» اظهار داشت: رسالت و مأموریت اصلی دفتر تبلیغات اسلامی در حوزه تبلیغ دین است و با سازماندهی امور ناظر به تبلیغ، هر ساله به ویژه در ایام تبلیغی، طلاب و مبلغان به اقصی نقاط کشور اعزام می شوند.

وی با تأکید بر استفاده از رسانه های نوین در کنار تبلیغ حضوری گفت: از سال های پیش که حوزه فضای مجازی و رسانه های نو مطرح شد، اقدامات خوبی برای تجهیز طلاب در این حوزه شکل گرفت و علاوه بر عرصه های تبلیغ شفاهی و حضوری که باید همچنان ادامه پیدا کند و برکت اصلی تبلیغ دین در آنجا قرار داده شده است، از فرصت هایی که به دست می آید، به ویژه رسانه های نوین استفاده شود و شرایط تبلیغ را نسبت به گذشته تا حد زیادی فراهم تر کرده است، هر چند که آسیب های خاص خود را هم دارد.

 حمایت های مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق از تیم های نوآور و خلاق

مدیر عامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق با بیان این که برای استفاده از این ظرفیت ها و مقابله با آن جنبه های منفی، باید تکاپوی بیشتر و تلاش والاتری داشته باشیم، تصریح کرد: یکی از کارهایی که از سال های پیش اقدام شد و امسال به سرانجام رسید، راه اندازی مرکز نوآوری و خلاقیت است که در این مرکز ذیل دفتر تبلیغات اسلامی هم اکنون حدود ۱۲ تیم تبلیغی را پذیرش کرده ایم و توسعه خواهد یافت و ان شاءالله به تناسب ظرفیت موجود بتوانیم پوشش دهیم.

وی با اشاره به حمایت های مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق افزود: مأموریت مرکز مذکور این است که طلابی که ذوق، خلاقیت و نوآوری خوبی در حوزه تبلیغ دارند و می توانند در قالب های هدایت یک محصول و خدمتی نوآورانه و راه اندازی مؤسسه ای موفق در حوزه های فرهنگی و حتی در صورت لزوم در عرصه های هنری، مجازی و رسانه ای داشته باشند، یک سری نیازهایی جدای از بحث های دینی دارند و باید آموزش ببیند و توانایی شان افزایش پیدا کند و یک سری حمایت های حقوقی و اداری انجام شود و راهبرهایی که بتوانند در حوزه کسب و کار و راه اندازی استارتاپ به آنها کمک کنند تا بتوانند در منطقی  فضای مجازی می تواند محملی برای انتقال ارزش های دینی به مخاطب باشد

حجت الاسلام والمسلمین قطبی اظهار داشت: علاوه بر کتاب، رسانه هایی مثل اپلیکیشن ها و فضای مجازی که امروزه وجود دارد و انواع هنرها تا جایی که شرع مقدس اجازه می دهد، می تواند محملی باشد که ارزش ها را به مخاطب منتقل کند و امروزه هم مخاطبین نیاز های متفاوتی دارند.

وی به نقش تیم های نوآور طلبگی در گسترش شعاع تبلیغ پرداخت و گفت: هر چه بتوانیم تیم های طلبگی را کمک کنیم، به ویژه این نوع کارها برای مؤسسات و مراکز راهبر فرهنگی پشتوانه فکری شوند، می تواند دامنه و شعاع تأثیر تبلیغی را افزایش دهد.

مدیر عامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق ضمن بیان تعریفی از استارتاپ تصریح کرد: این مدل و سبک در دنیا توسعه خوبی پیدا کرده است و در حوزه های فنی – مهندسی و تکنولوژی های سخت و پزشکی و کشاورزی و... از حدود سال های اول انقلاب شروع شد و سپس به شرکت های دانش بنیان تبدیل شد که امروزه در کشور بیش از هفت هشت شرکت دانش بنیان در کشور داریم.

وی افزود: در حوزه علوم انسانی و علوم اسلامی در سه چهار سال اخیر این اتفاق افتاد و در قالب مراکز دولتی و یا وابسته به دولتی و یا یک سری مراکز خصوصی به عنوان شتاب دهنده های بخش خصوصی برای کمک به تیم هایی ایده های نوآور دارند، ورود پیدا کردند و رشد کرده تا این جنس کار را دنبال کنند.

شاخص های پذیرش ایده های خلاق و نوآور

حجت الاسلام والمسلمین قطبی اظهار داشت: مهم ترین مسأله ای که در یک تیم وجود دارد، که شاخص های داوری ما به آن امتیاز می دهد و اگر این شرایط را نداشته باشد، پذیرش نمی شود، دو مورد بوده که یکی، آن است که نوآوری جدی در عرصه تبلیغ و ترویج ارزش های فرهنگی در ایده خود آورده باشد و دیگری این که ایده باید به یک محصول یا خدمتی تبدیل شود که بتواند بخشی یا تمام هزینه هایش را از محل فروش یا ارائه و مصرف کننده خود تأمین کند.

وی گفت: با توجه به این که اعتبارات فرهنگی ما پایدار نیست و هر چه پیش می رود، تکیه ما به نفت باید کم شود، می بایست به سمت جنس کارهای فرهنگی تاب آور پیش برویم.

مدیرعامل مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق تصریح کرد: در این مرکز به دنبال سود نیستیم که بگوییم با این کار تجارتی شکل بگیرد اما کتاب مقوله ای است که وقتی که چاپ می شود، مشتری پول خود را پرداخت کرده و استفاده می کند و برخی از ملزومات مذهبی از جمله مهر، تسبیح، جانماز و... مواردی است که مردم تهیه می کنند و تولید کننده از محل تولید، هزینه هایش را تأمین می کند و این مسأله می تواند به مقوله های دیگر گسترش پیدا کند، با این رعایت که ارزش فرهنگی نادیده گرفته نشود، یعنی به یک صرف کسب و کار تبدیل و حاکم نشود.

وی افزود: لذا مراکزی مثل مرکز نورآوری و خلاقیت اشراق که به این مسأله ورود کرده اند، این است که هسته مرکزی کار، ارزش فرهنگی باشد و قاعده تأمین مالی یا تاب آوری مالی هم در آن دیده شود.

 وجود مراکز نوآوری و خلاقیت در حوزه

حجت الاسلام والمسلمین قطبی اظهار داشت: امروزه در قم علاوه بر دفتر تبلیغات اسلامی که این مرکز را داراست، در متن حوزه علمیه هم مرکزی تحت عنوان «مرکز رشد حوزه علمیه» تأسیس شده و در آنجا با هدایت های آیت الله اعرافی «مدیر حوزه های علمیه» هم کارهایی در پیش است و دو سه مرکز دیگر را هم طلاب راه اندازی کرده اند و قطعاً موفقیت های خوبی داشته اند.

وی به نقش مراکز حوزوی در جلوگیری از بروز مخاطرات دامنگیر مراکز نوآوری اشاره و خاطرنشان کرد: البته این مراکز نوآوری ممکن است که آسیب هایی داشته باشد و احتمال قرارگرفتن در دام کسب و کار ها و تجارت صرف وجود دارد، اما اگر نهادهایی مثل حوزه علمیه و دفتر تبلیغات اسلامی و مجامعی که مورد اعتماد هستند و منطقی دارند و بر اساس شیوه عالمانه پیش می روند، بر این کار نظارت داشته باشند، این مخاطرات کمتر است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha