یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
علی اکبر ذاکری

حوزه/ عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تطبیق رفتار و گفتار، توانمندی، سابقه انقلابی و حق طلبی را از معیارهای انتخاب اصلح دانست و گفت: تقوا و امانتداری شرط بنیادین انتخاب اصلح از دیدگاه امیرمؤمنان(ع) است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر ذاکری به تبیین معیارهای انتخاب اصلح از دیدگاه اهل بیت(ع) پرداخت و با اشاره به عهدنامه مالک اشتر اظهار داشت: اگر به تعابیر امیرمؤمنان(ع) در این عهدنامه توجه کنیم، بدون شک به معیارهای کاندیدای اصلح پی خواهیم برد.

وی با بیان اینکه «سابقه کاری» افراد از جمله معیارهای انتخاب اصلح به شمار می رود، گفت: امیرمؤمنان(ع) کسانی را که در گذشته خود با افراد شرور همکاری داشته اند را دارای صلاحیت برای حکومت داری نمی داند.

مدیر گروه سیره اهل پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تأکید بر اینکه مردم باید بر اساس مشورت با دیگران به یک شخص رأی داده و از انتخاب بر اساس رفاقت و دوستی و سایر موارد پرهیز کنند، تصریح کرد: بر اساس سفارشات امیرمؤمنان(ع) در عهدنامه مالک اشتر، ما باید افراد آزموده شده و با تجربه را انتخاب کنیم.

وی تطبیق رفتار و گفتار، توانمندی، سابقه انقلابی و حق طلبی را از معیارهای انتخاب اصلح دانست و افزود: افرادی که در پست های مدیریتی قرار می گیرند، باید اهل حیا باشند؛ با توجه به این که کارگزاران مملکت با همه اقشار جامعه سر و کار دارند، باید با تقوا بوده و به ملاک های شرع در برخوردهای خود توجه داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین ذاکری با اشاره به اینکه مردم باید در رأی دادن توجه داشته باشند که فرد منتخب از خاندان های صالح باشد، خاطرنشان کرد: تقوا و امانتداری، شرط بنیادین انتخاب اصلح از دیدگاه امیرمؤمنان(ع) است؛ ایشان در نامه به اشعث بن قیس کندی می نویسند «مسئولیت طعمه ای برای سوء استفاده نیست، بلکه یک امانت الهی در دست تو است»، از این رو، ما باید اشخاصی را انتخاب کنیم که امانتدار باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha