شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کنفرانس بین المللی فتوا در مصر

حوزه/ ششمین کنفرانس بین المللی دار الفتوای مصر با عنوان " کنفرانس بین‌المللی مؤسسات فتوا در عصر دیجیتال – چالش های توسعه و ابزار های همکاری" آغاز به کار کرد.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، ششمین کنفرانس بین المللی دار الفتوای مصر با عنوان " کنفرانس بین‌المللی مؤسسات فتوا در عصر دیجیتال – چالش های توسعه و ابزار های همکاری" در مصر آغاز به کار کرد.

در این کنفرانس شوقی علام مفتی این کشور، علی جمعه مفتی سابق مصر، اسامه عبد نماینده کلیسای مصر، برخی از اعضای مجلس نمایندگان و شخصیت های مصری حضور داشتند.
مهمانان کنفرانس، علما و مفتی های جهان اسلام
همچنین در این کنفرانس علما و مفتی های جهان اسلام از جمله شیخ عبد اللطیف دریان مفتی لبنان، عبدر الرحمن الزید، دبیرکل انجمن جهان اسلام، سعید حمید کمبش رئیس دیوان وقف سنی عراق، عبد الرحیم علی محمد رئیس مجمع فقه اسلامی سودان، عزیز حسانوفچ مفتی اوکراین، شیخ مصطفی سرتش رئیس علمای بوسنی و هرزگوین، شیخ حسین کاوازوفچ مفتی بوسنی و هرزگوین، اسد الله موالی مفتی زامیبا، علی راشد النعیمی رئیس شورای جهانی جوامع مسلمان، عبد الله جمل الله مفتی کومور، احمد السلیاری مفتی هندوستان، ابراهیم صالح الحسینی مفتی نیجریه، لقمان بن عبد الله مفتی مالزی، علی جمال بانگورا دبیرکل امور دینی گینه، مصطفی سباهیچ مفتی بلگراد، شیخ حافظ شاکر فتاحو مفتی مقدونیه، شیخ الدر علاء الدین اف مفتی موسکو، شیخ نعیم ترینووا مفتی کوزوو، شیخ سالک هاتیمانا مفتی رواندا، شیخ مولود دودیچ مفتی صربستان، شیخ مصطفی حجی مفتی بلغارستان، شیخ صلاح مجی اف- مفتی چچن، بویار سیباهی- رئیس مشیخه اسلامی آلبانی، شیخ صالح بن حمید رئیس مجمع بین المللی فقه إسلامی در جدّه، نصر الدین مفرح وزیر امور دینی و اوقاف سودان، عبدالکریم الخصاونه مفتی اردن، محمود الهباش قاضی القضات فلسطین، بوغلام عبدالله دبیرکل مجلس اعلای امور اسلامی الجزایر، سلمان موسی اف، مفتی آذربایجان، احمد السیابی دبیرکل اداره فتوای سلطنت عمان، سخنرانی کردند.
اولین جلسه علمی به ریاست اسامه العبد دبیرکل انجمن دانشگاه های اسلامی و جلسه هیئت های اول به ریاست شیخ نور الحق قادری وزیر امور دینی پاکستان و جلسه هیئت های دوم به ریاست شیخ صالح الحسینی مفتی نیجریه و جلسه علمی دوم به ریاست صالح بن حمید رئیس مجمع فقه اسلامی و مشاور دیوان پادشاه سعودی برگزار می شود.

محور های کنفرانس

شرکت کنندگان موضوع کنفرانس را در چهار محور اصلی مورد بررسی قرار می دهند که همگی بر تحکیم طرح توافق بر ساز و کار های همکاری میان دار الفتواها در راه تحقق اهداف مشترک و مشارکت در برداشتن چالش هایی که در برابر ورود موسسات فتوایی به عصر دیجیتالی قرار دارد، تأکید دارند.

برگزاری سه کارگاه علمی با حضور کارشناسان و متخصصان، علما و مفتیان

همچنین در این کنفرانس، سه کارگاه علمی با حضور کارشناسان و متخصصان، علما و مفتیان برگزار می شود.

در کارگاه اول، موضوعی با عنوان "فتوا و عصر دیجیتالی"، در کارگاه دوم نتایج شاخص جهانی فتوا در سال ۲۰۲۰/۲۰۲۱ میلادی و در کارگاه سوم موضوع "تربیت مفتی از راه دور" و استفاده از فناوری دیجیتالی در توسعه فتوا، مورد بررسی قرار می گیرد.

همچنین در این کنفرانس برنامه های متنوع و جلسات علمی برگزار می شود که در آن حاضران مجموعه ای از بحث های علمی مهم که از سوی علما و مفتیان در سطح جهان مطرح می شود و مشتمل بر ۲۵ بحث علمی است، مورد بحث و بررسی قرار می دهند.

اهداف کنفرانس

از اهداف این کنفرانس، افزایش آگاهی نسبت به اهمیت دیجیتالی شدن و فعالسازی آن در موسسات فتوایی، توضیح در خصوص اقدامات لازم برای توسعه فناوری موسسات فتوایی برای وارد کردن آن در عصر دیجیتالی و حمایت از فناوری های دیجیتالی موجود در موسسات فتوایی است.

بخش پایانی کنفرانس
در پایان این کنفرانس شوقی علام مفتی مصر، بیانیه پایانی این کنفرانس که شامل توصیه های مهم و خروج های کنفرانس است را می خواند و تعدادی از طرح ها و پروژه های فتوایی مهم از جمله سند همکاری و تکامل فتوایی بین دار الفتوا های جهان را اعلام می کند و برنامه "فتوا پرو" رونمایی می شود و همچنین از دانشنامه علمی موسوم به "العلمة المصریة للعلوم الافتائیة" و طرح های دیگر رونمایی می شود.
همچنین ۲۱ نفر از ائمه جماعت روسیه بعد از آموزش در زمینه فتوا و مقابله با افراطی گری، فارغ التحصیل می شوند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha