جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۷ شوال ۱۴۴۵ | Apr 26, 2024
محمد مخبر - معاون اول رئیس جمهور

معاون اول رئیس جمهور در جمع اعضای هیئت دولت، استانداران و جمعی از مدیران ارشد اجرایی سراسر کشور، گفت: قرار نیست با اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها از جیب ثروتمندان پولی برداشته و به طبقات ضعیف تر پرداخت شود، بلکه قرار است، یارانه و پولی که متعلق به تک تک آحاد جامعه است به خودشان پرداخت شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، دکتر محمد مخبر، پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در نشست تشریح ابعاد مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها که با حضور اعضای هیئت دولت، استانداران سراسر کشور و اعضای شورای معاونان دستگاه های اجرایی، در وزارت کشور برگزار شد، با بیان اینکه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها علاوه بر الزام قانونی، یک الزام عقلی و اقتصادی است، گفت: یکی از شعارهای پیش و پس از انتخابات رییس جمهور مقابله با فقر در کشور بود و امروز شاهد آن هستیم که با برخی گرانی ها و افزایش قیمت کالاها، بیشترین فشار بر طبقات ضعیف جامعه وارد می شود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: سال گذشته ۱۵.۶ میلیارد دلار ارز ترجیحی یعنی معادل ۳۱۲ هزار میلیارد تومان یارانه از سوی دولت پرداخت شد اما طبقات پردرآمد و ثروتمند جامعه به دلیل مصرف بیشتر، استفاده بیشتری را از این یارانه ها داشته اند و بخش اندکی از این یارانه به دست دهک های پایین و طبقات ضعیف جامعه رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه دولت نمی تواند نسبت به نحوه توزیع فعلی یارانه و برخورداری اندک اقشاری از جامعه بی توجه و بی تفاوت باشد، خاطر نشان کرد: دولت با اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها قصد دارد حق مردم را به خودشان پرداخت کند.

مخبر افزود: قرار نیست با اجرای این طرح از جیب ثروتمندان پولی برداشته و به طبقات ضعیف تر پرداخت شود، بلکه قرار است با اجرای این طرح، یارانه و پولی که متعلق به تک تک آحاد جامعه است به خودشان پرداخت شود.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایران کشوری با امکانات فراوان است و سالانه حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه از سوی دولت پرداخت می شود، اظهار کرد: درست نیست که با وجود این همه امکانات و با وجود پرداخت یارانه، عده ای ضعیف باشند و در مقابل عده ای روز به روز ثروتمند تر شوند.

وی، مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها را یک الزام و راهبرد اساسی برای اصلاح اقتصاد کشور توصیف کرد و افزود: تمامی وزرا، استانداران، معاونین آنها، مدیران کل و حتی کارشناسان دستگاه های اجرایی همگی در اجرای این امر خطیر باید همراهی داشته باشند.

مخبر با بیان اینکه همه باید برای اجرای این طرح شجاعانه به میدان بیاییم، تاکید کرد: باید تلاش کنیم اجرای این طرح با کمترین تبعات و کمترین آسیب ها برای مردم انجام شود و هر چقدر که اقتدار و هماهنگی ما در اجرای این طرح بیشتر باشد، فشار کمتری بر مردم وارد خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور، استانداران سراسر کشور و مدیران اجرایی استان ها را به تلاش مجدانه برای نظارت جدی بر وضعیت بازار فراخواند و گفت: در شرایط فعلی کشور هیچ اولویتی برای استانداران و مدیران اجرایی واجب تر از اجرای مطلوب این طرح و آگاهی بخشی به مردم وجود ندارد و باید بدانیم که اگر بتوانیم این طرح را به خوبی اجرا کنیم، موجب رضایتمندی و نشاط جامعه خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها وظیفه ای برای همه دولت ها بوده است، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود به این موضوع ورود کرده و برای اجرای آن برنامه ریزی داشت.

معاون اول رئیس جمهور با یادآوری اینکه ایران با وجود منابع و دارایی های خدادادی و اقدامات زیربنایی در چهل سال اخیر همچنان از برخی مشکلات اقتصادی رنج می برد، گفت: وجود فقر، فقدان سرمایه گذاری مناسب و عدم رونق تولید در کشور به دلیل مسائل و مشکلات ریشه ای است که ساماندهی و حل این چالش ها نیازمند اصلاحات اقتصادی است.

وی به تشریح شرایط اقتصادی کشور در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم پرداخت و افزود: دولت قبل در بودجه سال گذشته ، ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی دیده بود که این رقم در همان سه چهار ماه اول هزینه شده بود و به تعبیری دولت سیزدهم ارز ترجیحی در اختیار نداشت.

مخبر افزود: خوشبختانه ما توانستیم مشکلات را مرتفع کنیم و سال گذشته با لطف رهبری و پیگیریهای مستمر رییس جمهور توانستیم ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی را تامین کنیم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: از ابتدای سال جدید نیز معادل ۹ میلیارد دلار در بودجه سالانه، ارز ترجیحی درنظر گرفته شد و این یعنی ۲۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه در بودجه پیش بینی شد و دولت ملزم شده بود که کالاهای اساسی را با قیمت شهریور سال ۱۴۰۰ به مردم عرضه کند که اگر با این روال ادامه پیدا می کرد، یارانه موجود حداکثر تا مرداد و شهریور امسال دوام می آورد.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم تأمین کالا و فراوانی آن را از ابتدای دولت در دستور کار خود قرار داد، گفت: در زمان شروع دولت سیزدهم ذخایر کالاهای اساسی در اکثر نقاط کشور به خط قرمز رسیده بود و برخی تحولات اقتصادی در جهان ، رخدادهای بین المللی و جنگ اکراین که تامین کننده ۷۰ درصد دانه های روغنی و ۳۰ درصد غلات مورد نیاز جهان است، باعث کمبود کالا و افزایش قیمت ها در سراسر جهان شده است.

مخبر ادامه داد: افزایش قیمت کالاهای اساسی این پیامد را نیز به همراه داشت که این اقلام از داخل کشور به کشورهای اطراف قاچاق شود و دولت سیزدهم که حفاظت و تامین کالاهای مورد نیاز مردم را از وظایف اصلی خود می داند،‌اصلاح قیمت ها و توزیع عادلانه یارانه ها را به طور جدی در دستور کار خود قرار داد.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه خوشبختانه امروز سرمایه گذاری های خوبی در اقصی نقاط کشور در حال برنامه ریزی، تدارک و اجرا است گفت: زمستان سال گذشته بدون خاموشی و کمبود گاز سپری شد که در مقایسه با سالهای قبل اقدامی مهم و نتیجه سرمایه گذاری ها و تلاش های دولت بود.

وی اظهار امیدواری کرد: با هماهنگی های صورت گرفته با تمامی قوا و نیز همدلی و اهتمام جدی وزرا، استانداران و تمامی اعضای دولت بتوانیم با اصلاح وضعیت اقتصادی، شرایطی مطلوب برای مردم و معیشت جامعه فراهم کنیم.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • ایرانی IR ۱۷:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    0 0
    چرا واردات خودرو به نفع کشور و مردم است ؟ لطفاً در خصوص واردات خودرو به مطلب زیر توجه کنید : * به فرض واردات خودروی ایمن ، با کیفیت و ارزان قیمت به تعداد 100 هزار خودرو باشد : + اگر قیمت هر خودرو 200 میلیون تومان ( 7 هزار دلار با قیمت هر دلار 28 هزار تومان) + قیمت خودرو با سود ، مالیات ، عوارض ، حق گمرک و ... 400 میلیون تومان عرضه شود . یعنی هر خودرو 200 میلیون تومان برای دولت سود داشته باشد و این مورد با تهاتر اجناس دیگر و بدون خروج ارز هم امکان پذیر است و در صورتی هم که ارز خارج شود ، معادل دو برابر آن نسبت به بازار ، ریال جمع آوری می شود . 1- با توجه به تعداد واردات 100 هزار خودرو ، سود دولت می شود 20 هزار میلیارد تومان 2- عدد سود دولت برای جمع آوری نقدینگی در جامعه مناسب است و موجب کاهش تورم می گردد . 3- مبلغ 20 هزار میلیارد تومان ، معادل دو ماه بدهی دولت به بانکها می باشد ( به گفته سخنگوی دولت ، ماهانه بدهی دولت به بانکها 10 هزار میلیارد تومان است که پرداخت می شود) 4- خودروهای وارداتی برقی یا هیبریدی با مصرف 3 لیتر ، باعث کاهش آلودگی و کاهش هزینه های سوخت می شود . ( همانگونه که مطرح می شود بابت هر لیتر چندین هزار تومان یارانه پنهان پرداخت می شود ) 5- ایمنی خودروهای وارداتی برای امنیت مسافران نسبت به خودروهای داخلی یکی دیگر مزایای واردات می باشد . 6- با کاهش هزینه های سوخت ، به گفته معاون پلیس راهور ، می توان حقوق تمامی کارمندان شاغل در خودروسازی ها را پرداخت نمود و یا برای آنها ایجاد اشتغال دیگر نمود . 7- می توان اولویت خرید را به خودروهای فرسوده داد ، تا از این جنبه نیز به گروه هدف و کاهش آلایندگی و سطح ایمنی و سلامت شهروندان نیز کمک کرد . 8- واردات خودروی با کیفیت و مناسب موجب کاهش قیمت خودرو در آشفته بازار خودرو خواهد شد و سود دلالها در این بخش کمتر و نفع مردم بیشتر می گردد . اینها تنها بخشی از مزایای واردات خودرو می باشد که تماماً به نفع مردم و دولت می باشند و از هر زاویه به این موضوع نگاه کنید ، واردات خودرو مفید تر است تا تولید آن با این شیوه و کیفیت و قیمت نامناسب . لذا دوست داران واقعی کشور و مردم می بایست این موارد را در نظر بگیرند . با تشکر
  • مهناز IR ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    0 0
    این طرح عالیه .هر فرد در مورد یارانه خودش تصمیم میگیره کجا خرجش کنه
  • معلم IR ۱۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    0 0
    اینقدر این دهک و‌اون دهک نکنید .و زنان خانه دار را تشویق به طلاق نکنید و برای آموزش پرورش هزینه نتراشید به همه یکسان بدهید خیلی از خانم ها با داشتن چند فرزند در خانه‌های مردم کار میکنند در رستوران‌ها مغازه ها ،روزمزدی کار میکنند چون شوهر بالای سر یا فقیر یا تن کار ندارند و خاطر شرایط خانودگی مجبورند زندگی کنند و طلاق نگیرند و زندگی کنند چون برای عضو شدن در این دوجاکمیته یا بهزیستی باید طلاق بگیرند و از از نظر آنها این کار درستی نیست به خاطر فرزندان می‌سازند د شرایط عضو شدن در کمیته امداد بهزیستی ندارند. آنها را تشویق به طلاق نکنید اما خیلی از خانم ها هم به راحتی طلاق گرفته و‌عضو کمیته شدن و پول راحت تری به دست می‌آورند ..پس اینهمه این دهک و آن دهک نکنید دقیقا من خانمی که عضو کمیته بود مسجد مراجعه زیاد میکرد برای گرفتن کمک می‌آمد و میگفت. پول کمینه کم میارم و ما برای او کار در خیاطی پیدا کردیم کار ا راحت فقط اتو کند اما او نرفت اما او حاضر نشد برود در انجا کار کند پس هزارم یک دلیل وجود دارد که اینهمه آن دهک و این دهک نکنید به همه به چشم یک ایرانی که حقش هست درست راست بدهید
  • معلم IR ۱۸:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    0 0
    یارانه مثل سهام عدالت به افراد داده شود نه سرپرست خانواده چون اگر با هم یکرنگ باشند برایشان مهم نیست کارتها را چه کسی مدیریت میکند ..اما وای به روزی که یکی از والدین یا سرپرست خانواده بی انصاف باشد حداقل آن یکی می‌تواند ضعیف ترها را مدیریت کند چون تجربه نشان داده اگر یکی از والدین بی مسولیت باشند برعکس آن یکی بسیار ایثارگر و فداکار است
    • تمرکز IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      0 0
      یارانه برای برپا ماندن خانواده است، و خانواده یکی از شاخصه هایش مدیریت مالی است.