سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۳ شوال ۱۴۴۵ | Apr 23, 2024
تصاویر/ جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی با حضور رئیس جمهور

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به وجود دانشگاه های بزرگ و حوزه علمیه معتبر در آذربایجان شرقی، تصریح کرد: ما همواره در حوزه های علمیه اساتید و مراجع بزرگی داشته ایم که از این خطه برخاسته بودند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رییسی، پنجشنبه شب در نشست شورای اداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه تنها راه نجات کشور از شرایط کنونی اقتصادی، تولید است، گفت: بر همین اساس رشد اقتصادی مبتنی بر سرمایه گذاری های داخلی و خارجی است و باید در این راستا شرکت های بزرگ داخلی را روی کار آورد و با هموار کردن راه، زمینه های حضور این شرکت ها در اقتصاد را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: بدون حضور بخش خصوصی امکان پیشرفت ممکن نیست و باید سرمایه گذاران احساس امنیت کرده و سود آنها تضمین شود که هیچ اشکالی ندارد؛ مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی در استان ها باید در این مسیر حرکت کنند و زمینه های فعالیت آنها را مهیا نمایند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، اجرای درست اصل ۴۴ قانون اساسی را عامل اصلی در حضور بخش خصوصی در حوزه های اقتصادی برشمرد و افزود: اینکه واگذاری ها به گونه ای باشد که تعطیل نشوند، چندان درست نیست، بلکه اگر کارخانه ای واگذار می شود باید اداره شود و به جای یک خط تولید خطوط بعدی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه واگذاری ها باید کاملا" خصوصی باشد، گفت: اینکه برخی واگذاری ها به حوزه های غیر دولتی عمومی انجام می شود در میان مردم احساس درست واگذاری به بخش خصوصی تلقی نمی شود، چون معتقدیم دولت نمی تواند متصدی خوبی باشد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به اینکه روش دولت سیزدهم در سفرهای استانی متفاوت تر از دولت های قبلی است، اضافه کرد: سفرهای ما کاری است و قبل از حضور بنده هیئتی برای اولویت سنجی به شهرهای مختلف سفر می کند و چون امکان رفع تمامی مشکلات وجود ندارد، بیشتر به پروژه های نیمه تمام دارای پیشرفت فیزیکی بالا می پردازیم که دارای پیشرفت های فیزیکی ۷۰ تا ۸۰ درصدی هستند و در حقیقت سفرهای استانی نهضت اتمام طرح های نیمه تمام است.

وی، حرکت بر اساس اولویت ها را هدف اصلی دولت بیان کرد و افزود: چون بودجه های دولتی کفاف همه طرح ها را نمی کند باید در جریان سفرهای استانی تشخیص اولویت ها را داد که جلسات تخصصی آن با حضور معاون انجام و صورت جلسه آنها امضا می شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در جلسات شورای اداری باید همه مدیران احساس وظیفه کنند که حل مشکلات اقدامات جهادی نیاز دارد و باید در سفرهای استانی گره مردم و شهرها، راه ها، کشاورزی و به خصوص معادن که آذربایجان شرقی جزو پیشروهاست، باز شود.

وی، سرمایه گذاری بانک ها را از دیگر نیازهای رشد اقتصادی کشور خواند و با بیان اینکه هر گونه نقدینگی باید به سمت تولید برود، یادآور شد: در غیر این صورت سیل بنیان کنی ایجاد می شود که خرابی های زیادی به بار خواهد آورد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، هدف غایی از اصلاحات اقتصادی در کشور را رشد اقتصادی دانست و افزود: در غیر این صورت این همه اقدامات و برنامه های دولت جز زحمت مردم چیزی نخواهد بود.

وی، افزایش بهره وری در استان ها و مدیریت های استانی را بسیار مهم برشمرد و با تاکید بر اینکه باید بازنگری عمیق در فرآیندها صورت بگیرد، ادامه داد: باید با بهره گیری از کارمند، بودجه و فرآیندها ، بهره وری ها را افزایش داد و این با جوشش از درون مدیران میانی استانی محقق می شود تا برای انجام امور مردم آرام نگیرند.

رئیس جمهور، انتظار از مدیران استان ها را داشتن روحیه انقلابی و تعقلی بیان کرد و گفت: اگر مدیر و کارمندی در این مسیر حرکت نمی کند باید تغییر کند و بنده نمی گویم این افراد از کار بیکار شوند بلکه می توان با تغییر مکان خدمت، از افراد با روحیه جهادی استفاده کرد.

وی افزود: خیلی کارها از دست مدیران استانی برمی آید؛ بیش از ۷۰ درصد پیشرفت امور سهم مدیران است؛ تجربه من می گوید نقش مدیریت، نقش مهمی است.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری پارسال در سالگرد ارتحال امام(ره)، مطلبی تحت عنوان «امام تحول خواه» فرمودند به این معنا که تمام ویژگی های تحول خواهی را در امام می دیدند؛ مدیران ما نیز باید تحول خواه باشند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه مگر همه زمینه ها برای شهید باکری و شهید سلیمانی فراهم بود، اظهار کرد: این بزرگواران خیلی از زمینه ها را خودشان فراهم کردند؛ داعش که دست ساخته اسراییل و آمریکا بود، با خون دل خوردن بسیار شکست خورد.

وی ادامه داد: امروز انتظار رهبری از مجلس و دولت این است که موانع را برداریم و راه ها را هموار کنیم و این مشکلاتی که کشور گرفتار آن است، با اراده مسئولان خیلی از آنها می تواند برطرف شود و دشمنی دشمنان نیز راه به جایی نبرد.

وی گفت: امروز خواست شهدا و مردم انقلابی ماندن و انقلابی بودن است و اقتضای انقلابی بودن این است که انقلابی اندیشیده و عمل کنیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مهم نیست کارها به نام چه کسی تمام شود، مهم این است که کارها با اخلاص انجام شود تا گشایش ها به وجود آید و همه اینها به نام انقلاب اسلامی و شهدا تمام می شود.

وی با بیان اینکه همه ما سرباز انقلاب هستیم، اضافه کرد: مسئولان نیز باید نگاه شان این گونه باشد و موانع را با اخلاص و جدیت برطرف کنند؛ ما معتقداتمان، رهبری و شهدا هستند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: مواردی که آقایان در شورای اداری مطرح کردند، بسیاری از اینها جزو مصوبات سفر است و مواردی که در مصوبات نبود، مسوولان با قید اولویت بنویسند تا در فهرست اقدام قرار گیرد؛ باید در آذربایجان شرقی همه جا کار شود و این استان یک کارگاه عظیم شود.

وی افزود: اعتبارات طرح های مصوب سفر را سریعا اختصاص دهند و استاندار نیز پیگیری کند؛ باید در استانی که در خیلی از کارها پیشتاز است، اقدامات بزرگی رقم بخورد؛ معدنی که من رفتم می تواند توسعه پیدا کند، کارخانه خودروسازی که امروز در جلفا بازدید کردم، حداقل سه برابر ظرفیت فعلی توان تولید دارد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی اظهار کرد: راه آهن میانه - تبریز کارهای خیلی کمی برای اتمام دارد که باید با اقدام سریع انقلابی به اتمام برسد؛ طرح ۲۰ ساله ای داریم که دچار فرسودگی شده است.

رئیس جمهور در مورد مسائل فرهنگی نیز با بیان اینکه هویت آذربایجان شرقی فرهنگی است، گفت: فرهنگ اصیل، غیرتمندانه و ایثارگرانه همواره باید حفظ شود که بخشی از نقشه مهندسی فرهنگی است.

وی با اشاره به وجود دانشگاه های بزرگ و حوزه علمیه معتبر در آذربایجان شرقی، اضافه کرد: ما همواره در حوزه های علمیه اساتید و مراجع بزرگی داشته ایم که از این خطه برخاسته بودند.

وی در ارتباط با تولید دانش بنیان با تاکید بر اینکه شرکت های دانش بنیان باید دو برابر شود، گفت: اگر کار دانش بنیان توسعه یابد، صنایع کشاورزی، صنعت از منافع آن برخوردارمی شوند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با تاکید بر اینکه باید در کارهای اساسی مستقل باشیم، افزود: آذربایجان شرقی می تواند کار دانش بنیان انجام دهد و دانش باید تبدیل به کار دانش بنیان شود و این نیاز به صدور بخشنامه ندارد.

وی با اشاره به اینکه فقر محصول بی عدالتی اقتصادی و اجتماعی است، اظهار کرد: ما اگر بخواهیم فقر را ریشه کن کنیم، راه حل اساسی آن بسط دادن عدالت اجتماعی است؛ عدالت اجتماعی یعنی تقسیم ظرفیت ها تا اینکه همه افراد از امکانات بهره مند شوند.

وی تاکید کرد: مدیران باید بیشتر از مردم خودشان را مسئول بدانند و خدمتی که می کنند برای جلب رضای خدا و شادی دل مردم باشد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha