پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
مراسم بزرگداشت شهیدالقدس

حوزه/ استاد فلسفه سیاسی با تأکید بر اهمیت همبستگی ملی و مدیریت هوشمندانه در بحران‌های جاری، بر ضرورت ادامه راه مقاومت و نقش محوری و تاثیرگذار شهید سید حسن نصرالله و سردار حاج قاسم سلیمانی در تقویت جبهه مقاومت تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، مراسم بزرگداشت شهیدالقدس حجت الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان به همت مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم و اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر در دانشگاه طلوع مهر قم برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا در این نشست به بررسی نقش شهید نصرالله در جریان مقاومت و تحلیل تحولات اخیر منطقه پرداخت و با اشاره به ضایعه بزرگ شهادت شهید سید حسن نصرالله، این واقعه را از دست دادن یکی از ستون‌های مقاومت دانست.

وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی به شدت به سید حسن نصرالله و تفکرات او نیاز داشت. او یکی از شخصیت‌های کلیدی بود که در سال‌های اخیر تأثیرات مهمی در جبهه مقاومت و مبارزات منطقه‌ای داشت.

استاد حوزه در ادامه به حوادث اخیر و به‌ویژه رخداد "طوفان‌الاقصی" پرداخت. وی طوفان‌الاقصی را یکی از نقاط عطف مهم در جریان تحولات منطقه‌ای توصیف کرد و گفت: این حرکت، با وجود برخی آسیب‌ها توانست روند عادی‌سازی روابط کشورهای اسلامی با اسرائیل را متوقف کند. عادی‌سازی با عربستان سعودی نهایی شده بود، اما به لطف این رخداد، این عادی‌سازی متوقف شد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به سخنان نتانیاهو در سازمان ملل متحد، خاطرنشان کرد: نتانیاهو صراحتاً اعلام کرد که عادی‌سازی روابط با عربستان به پایان رسیده بود، اما طوفان‌الاقصی این روند را مختل کرد.

وی سپس به بررسی راهبردهای جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون پرداخت. وی سه مرحله اصلی را مورد توجه قرار داد؛ از راهبرد تهاجمی ایران علیه امپریالیسم و قدرت‌های شرق و غرب در دهه اول انقلاب، تا دوران سازندگی و همزیستی مسالمت‌آمیز پس از جنگ تحمیلی و سپس بازگشت به سیاست‌های تهاجمی در دوره‌های بعدی. او تأکید کرد که غرب و آمریکا به‌رغم تمامی تلاش‌ها و راهبردهایشان، نتوانستند انقلاب اسلامی ایران را متوقف کنند و امروز نیز با شکست‌هایی نظیر توقف عادی‌سازی روابط با اسرائیل مواجه شده‌اند.

رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر همچنین به تحلیل شرایط فعلی پرداخت و با اشاره به شکست‌هایی که حماس در غزه متحمل شده است، خاطرنشان کرد: بخش زیادی از نیروهای حماس و مردم غزه که همه از بدنه این جنبش بودند، شهید شدند و ساختار حماس با مشکلات جدی روبرو شد. دشمنان مقاومت اکنون به‌طور مستقیم به سراغ حزب‌الله رفته‌اند و تلاش دارند این گروه را تضعیف کنند.

وی در ادامه به تشریح سه دیدگاه اصلی در مدیریت شرایط بحرانی فعلی پرداخت و گفت: در دیدگاه اول، به روش امام حسین (ع) اشاره شده و بر ضرورت مبارزه با تمام توان تأکید می‌شود، حتی اگر به بهای جان‌فشانی و شهادت باشد. در دیدگاه دوم، بر همزیستی مسالمت‌آمیز و تلاش برای کاهش تنش‌ها و جلوگیری از درگیری‌های بیشتر تأکید شده است. اما دیدگاه سوم، که به نظر می‌رسد راهبرد اصلی جمهوری اسلامی نیز هست، بر استقامت در برابر دشمن و انجام اقدامات محاسبه‌شده و دقیق تأکید دارد تا از هرگونه خسارت احتمالی بیشتر جلوگیری شود.

وی در بخش پایانی با اشاره به آینده جبهه مقاومت و تأثیرات شهادت سید حسن نصرالله و سردار سلیمانی، تأکید کرد که حزب‌الله لبنان با وجود تربیت نیروهای بسیاری، قادر به ادامه مبارزه است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha