چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 4, 2024
علیازاده

حوزه / یک پیشکسوت عکاس گفت: رسانه‌های صهیونیستی به گونه‌ای عمل می‌کنند که جای ظالم و مظلوم عوض شود. برای مثال در شرایط فعلی که صهیونیست‌ها در غزه مشغول جنایات متعدد هستند تبلیغات غرب به گونه‌ای است که رفتار صهیونیست‌ها توجیه شود.

رسول اولیازاده هنرمند عکاس در گفتگو با خبرگزاری حوزه بیان کرد: در حوزه عکس دفاع مقدس و مقاومت دو رویکرد ویژه وجود دارد. ابتدا کارهایی که در قالب عکس به موضوعات مورد نظر توجه کردند. دوم کارهایی که در آن به واسطه فیلم به مقاومت پرداخته شده است البته در حوزه نقاشی و گرافیک نیز کارهایی تولید شده‌اند اما فیلم و عکس تاثیرگذاری بیشتری دارد چون با واقعیت پیوند خورده و مستندنگاری بیشتری دارد.

وی افزود: عکس‌هایی که از دوره دفاع مقدس باقی مانده کاملاً واقعی است چون در آن زمان آنچنان برنامه‌های فتوشاپ وجود نداشت و هرچه در تصاویر دیده می‌شد واقعیت بود. در آن عکس‌ها به روشنی می‌توان حس ایثار و ایمان را مشاهده کرد. نکته تاسف آور در شرایط فعلی این است که کم کاری ما در حوزه فیلم و عکس، رسانه‌های صهیونیستی و بیگانه پرکار هستند و تلاش می‌کنند به هر طریق ممکن حرف و کلام خود را در قالب فیلم و سریال به مخاطب منتقل کنند.

این سینماگر ادامه داد: رسانه‌های صهیونیستی به گونه‌ای عمل می‌کنند که جای ظالم و مظلوم عوض شود. برای مثال در شرایط فعلی که صهیونیست‌ها در غزه مشغول جنایات متعدد هستند تبلیغات غرب به گونه‌ای است که رفتار صهیونیست‌ها توجیه شود، در حالی‌که کوچک‌ترین منطق انسانی توحش صهیونیست‌ها را رد می‌کند.

اولیازاده تصریح کرد: حدود ۱۴ ماه است که صهیونیست‌ها غزه را زیر آتش بمباران خود گرفته اند. تمام مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز خدمات عمومی از بین رفته‌اند، اما هنوز زندگی در غزه ادامه دارد، چون مردم پایبند به فرهنگ مقاومت بوده و از احقاق حق خود کوتاه نمی‌آیند. در شرایط فعلی توجه هنرمندان به ویژه در حوزه فیلم و عکس به غزه جدا از اینکه تعهد به فرهنگ مقاومت است، تکلیف نیز به حساب می‌آید چون هیچ انسان آزاده‌ای نمی‌تواند در مقابل توحش صهیونیست‌ها ساکت بماند.

وی سطحی‌نگری را آسیب بزرگ هنر مقاومت دانست و گفت: بزرگترین مشکل عکس‌های انقلابی یا کارهایی که مقاومت را مدنظر دارند نگاه سطحی به موضوعات است. عکاس قاضی نیست که خود بخواهد با کارش اتفاقات را قضاوت کند، عکاس موظف است واقعیت را نشان دهد. این امر اگر رخ دهد تصویرسازی خوبی صورت گرفته است. نکته دیگری که عکاس باید حتماً از آن پرهیز داشته باشد شتاب‌زدگی است. چون این اتفاق عمق و تاثیر اثر تولیدی را از بین خواهد برد.

این پیشکسوت تصریح کرد: درست است که رسانه‌های صهیونیستی تلاش می‌کنند تا اتفاقات غزه و لبنان را کم اهمیت جلوه دهند، اما هر یک از ما امروز یک گوشی همراهی که در اختیار داریم یک عکاس هستیم که می‌توانیم به اتفاقات نگاهی دقیق داشته و پیام مظلومیت فلسطین را به واسطه شبکه‌های فضای مجازی به گوش جهانیان برسانیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha