به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجت الاسلام حجت قاسم خانی، امروز در خطبه های نماز جمعه خوی که در مصلای این شهر برگزار شد، با اشاره به ۲۰ بهمن سالروز حماسه و ایثار مردم خوی اظهار داشت: فعالیت های انقلابی و تحرکات علیه رژیم پهلوی در شهرستان خوی با شروع نهضت امام خمینی(ره) و حرکت بیداری اسلامی به موازات شهرهای بزرگی چون قم، تهران، تبریز و ... از سال ۱۳۴۲ و قیام خونین ۱۵ خرداد آغاز شد و به تدریج شدت گرفت و سرانجام در سال های ۵۶ و ۵۷ به اوج خود رسید.
وی ادامه داد: بر اساس اسناد ساواک یکی دو هفته بعد از حادثه خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ در مسجد شیخ برای شهدای حادثه خونین ۱۵ خرداد مجلس بزرگداشت برگزار شده و در سال ۱۳۴۶ جلسات محرمانهای در ساعات نصف شب با حضور افرادی چون شهید قربانعلی کوچری(اولین فرماندار شهید خوی)، مرحوم سید محمدعلی ناصحی(رابط اصلی انقلابیون خوی و قم) و برخی افراد دیگر در مسجد آستانه علی محله امامزاده با موضوع نهج البلاغه و بررسی برخی اعلامیههای امام خمینی(ره) برگزار میشده است.
امام جمعه خوی گفت: مسجد شعبان، مسجد آستانه علی، مسجد بزرگ تخته پل، مسجد شیخ و مسجد حاجی بابا در سالهای قبل از انقلاب از مهمترین کانون های انقلاب بود. معمولا بعد از سخنرانی مرحوم حاج شیخ جابر فاضلی، خروج مردم از مسجد حاجی بابا با راهپیمایی و تظاهرات علیه پهلوی و توزیع اعلامیههای حضرت امام خمینی(ره) همراه بود.
وی افزود: سال ۵۷ را مردم خوی با برگزاری مراسم چهلم شهدای قیام ۲۹ بهمن تبریز آغاز کردند که به تظاهرات ضد حکومتی دیگری در ابتدای سال جدید تبدیل شد. در جریان انقلاب اسلامی در شهرستان خوی تعداد ۱۶ نفر به شهادت رسیدهاند که از نظر کمی و کیفی در منطقه قابل توجه است. در میان شهدای انقلاب علاوه بر اصناف و کسبه، دانش آموز، دانشجو، معلم، نظامی و روحانی هم وجود دارد.
حجت الاسلام قاسمخانی تصریح کرد: اولین شهید انقلاب در خوی حجت الاسلام حسن خضرلو بود که در مرداد سال ۵۷ به دست اشرار به شهادت میرسد، حتی سرنوشت جنازه مطهرشان هم معلوم نمیشود، تا جلوداری و جانفشانی روحانیت در حرکتهای عظیم همچنان در تاریخ تداوم یابد.
وی بیان کرد: اولین زلزله سیاسی و امنیتی را در ارتش شاهنشاهی گروهبان شهید اسماعیل سلامت بخش و دو نفر از یارانش در ظهر عاشورای سال ۵۷ در پادگان لویزان ایجاد کردند. آنها در یک عملیات شهادتطلبانه در ظهر روز عاشورا که به شهادت خودشان نیز منجر شد با به رگبار بستن افسران و امرای تراز اول گارد شاهنشاهی و فدائیان شاه، شاه را نسبت به وفاداری ارتش تا بن دندان مسلح ناامید ساختند و زمینه لازم برای پیوستن ارتش به ملت و انقلاب را فراهم نمودند.
امام جمعه خوی ادامه داد: دلیل نامگذاری ۲۰ بهمن به عنوان روز حماسه و ایثار مردم خوی به دو واقعه مهم بر میگردد. حماسه اول در ۲۰بهمن ۵۷ اتفاق افتاد و ۸ نفر از شهدای انقلاب در خوی در روز ۲۰ بهمن ۵۷ به شهادت رسیدند و دومین حماسه در سال ۱۳۶۴ و در عملیات والفجر۸ که فرماندهان و رزمندگان شهرستان خوی در جریان فتح فاو و صیانت از آن نقش ملی ایفا کردند و ۴۶ شهید تقدیم نمودند. یعنی مجموع شهدای ۲۰ بهمن خوی در این دو حماسه ۵۴ شهید میشود. جا دارد از تمامی عزیزانی که برای ثبت ۲۰ بهمن به عنوان روز حماسه و ایثار مردم خوی در تقویم منطقهای و معرفی این روز برای جامعه و نسل جدید زحمت میکشند، تشکر نماییم.
وی در ادامه با اشاره به عملیات والفجر ۸ گفت: یکی از شگفتانگیزترین عملیات های ما بلکه در دنیا این عملیات بود سه هزار غواص چنان از اروند رد شدند که عراق اصلاً متوجه نشد در ۲۰ بهمن ۱۳۶۴ ساعت هشت شب بچههای غواص وارد اروند شدند و عملیات با رمز یا فاطمة الزهرا عملیات شروع میشود در عرض کمتر از یک ساعت خط اول دشمن میشکند و به لطف خدای متعال هشتصد کیلومتر مربع از خاک عراق آزاد شد پنجاه تا هواپیما و هلیکوپترشان سرنگون شد صدها تانک و چقدر غنائم به دست آمد از جمله صد و هشتاد خودروی نظامی صد و بیست تا ضدهوایی و چند رادار موشکی این یکی از عملیات های بچههای ما بود.
حجت الاسلام قاسم خانی بیان داشت: ادامه این عملیات ها بیداری غزه میشود علیرغم پنجاه هزار شهید که ما در غزه دادیم و دلمان از این که هفده هزار زن و کودک کشته شدند، خون است؛ اما آخر سر دشمنان مجبور شدند با حماس توافق کنند و شروط حماس را بپذیرند. یک سال و نیم خودشان را با میلیاردها دلار اهدایی غربی و عربی کشتند تا حماس نباشد! از ۸۵هزار تن بمب اسرائیل علیه مردم مظلوم غزه ۵۵هزار تنش را آمریکا داد. کل نظام سلطه را به کمک خود آوردند تا یک گروه کوچک مقاومت را حذف کنند اما امروز حماس به همان قوت است و باید با او توافق کنند.
وی اضافه کرد: ۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و نور بر ظلمت است. در برههای که تاریخ مصرف دین را تمام شده میدیدند و میگفتند روزگار دین سر آمده و میخواستند به تدریج از اسلام چیزی باقی نماند، دیدند که دین یک ملت را به حرکت درآورد و دژ استکبار را منکوب کرد و چنان بیداری ایجاد کرد که تمام نقشههای نظام سلطه به عنوان نظم نوین جهانی نقش برآب شد.
امام جمعه خوی گفت: انقلاب ایران نه تنها تمام سناریوی نظام سلطه را بهم ریخت بلکه تمام نقشههای شومی که برای ایران کشیده بودند را هم باطل کرد.
وی ادامه داد: تلخی ذلت دستنشاندگی حقارتآمیز حاکمان برای ملت ایران به اینجا ختم نمیشود. ارتشبد فردوست مغز متفکر شاه در کتاب "ظهور و سقوط سلطنت پهلوی" مطالبی نقل میکند که نشان میدهد این وابستگی در چه حد پستکننده و ذلتآور بوده است!.
انتهای خبر./
نظر شما