شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۷
نشست تخصصی اندیشکده قدر برگزار شد

نشست تخصصی اندیشکده قدر با محوریت بررسی چالش‌ها و آسیب‌های اشتغال زنان با حضور کارشناسان و صاحب‌نظران اجتماعی و فرهنگی برگزار شد.

به‌ گزارش خبرگزاری حوزه، نشست تخصصی بررسی چالش‌ها و آسیب‌ها و فرصت ها، اشتغال زنان به همت گروه جامعه، فرهنگ، هنر و رسانه اندیشکده قدر و با همکاری دبیرخانه انجمن‌ها و قطب‌های علمی حوزه و حضور کارشناسان حوزوی و انتظامی در ساختمان انجمن‌های علمی حوزه علمیه قم برگزار شد.

اشتغال زنان از منظر فقهی و اجتماعی؛ چالش‌ها و راهکارها

اشتغال زنان از منظر فقهی و اجتماعی

دکتر معصومه ظهیری در ابتدای این نشست به تقسیم‌بندی اشتغال زنان به مباح، ممنوعه، واجب عینی و کفایی اشاره کرد و گفت: «در برخی موارد، اشتغال زنان به دلیل شرایط خاصی که بر آن عارض می‌شود، ممنوع است. اما در سیره اهل‌بیت (ع) و پیامبر اکرم (ص)، منعی برای ارائه خدمات خیریه، صنایع دستی، سوادآموزی و پرستاری وجود نداشته است. حتی در شرایط بحرانی، برخی مشاغل برای زنان واجب می‌شود مانند مراجعه هم‌جنس به هم‌جنس در موارد پزشکی.»

وی تاکید کرد که از نظر فقهی، منعی برای اشتغال زنان وجود ندارد، اما برخی مشاغل ممکن است به دلایل اخلاقی محدودیت‌هایی داشته باشند. دکتر ظهیری با اشاره به نقش مهم زنان در خانواده، گفت: «یکی از مهم‌ترین وظایف بانوان که بدیلی ندارد، فرزندپروری و همسری است. این نقش‌ها نباید تحت تأثیر اشتغال زنان به حاشیه رانده شوند.»

راهکارهای حمایت از اشتغال زنان

ظهیری در ادامه به راهکارهای حمایت از اشتغال زنان اشاره کرد و گفت: «قوانین حمایتی تصویب‌شده برای زنان و رفع چالش‌های اختلاط زن و مرد از جمله اقدامات ضروری است. طبق فرموده مقام معظم رهبری، زوجیت مقوم و مکمل یکدیگر هستند. در شرایط بحرانی، جامعه باید حمایت‌گر باشد و از تحمیل مسائلی که خارج از توان زنان است، خودداری کند.»

وی افزود: «زن باید کار کند؟ خیر. اما آیا می‌تواند کار کند؟ بله. اگر می‌تواند کار کند، باید تسهیلات لازم برای حضور او در اجتماع فراهم شود.»

در این نشست همچنین مقرر شد موضوع اشتغال زنان به صورت سلسله جلسات تخصصی با حضور نهادها و ارگان‌های مختلف و همچنین استفاده از نظرات بانوان شاغل و غیرشاغل پیگیری و اجرا شود. این جلسات با هدف ارائه راهکارهای عملی برای رفع چالش‌ها و آسیب‌های اشتغال زنان برگزار خواهد شد.

این نشست تخصصی با حضور کارشناسان و مسئولان حوزه‌های مختلف، گامی مهم در جهت بررسی جامع موضوع اشتغال زنان و ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود شرایط آن‌ها در جامعه بود.

اشتغال زنان از منظر فقهی و اجتماعی؛ چالش‌ها و راهکارها

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha