به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، همایشی از جنس تلاش و مجاهدت علمی، پرمحتوا، حضوری با شکوه، دنبالهروی مشی و روش صاحب المیزان علامه طباطبایی، متقن، دقیق، مستند که سالها تحقیق و تفحص و برگرفته از علوم عقلانی و نقلی و فقهی که بعد از ۴۰ سال ممارست بی وقفه در عرصه پژوهشی، علمی، کلامی، فلسفی به ثمر نشست.
تسنیمی که به گواه رهبر معظم انقلاب یک «المیزان» امروز و مشابه تفسیر المیزان اما به روزتر و با گستردگی بیشتر، سرشار از مطالب دانستنی و قابل استفاده و در واقع یک دائرة المعارف جامع است.
تفسیر تسنیم برگ زرین و درخشان حوزه های علمیه و توانسته افقی جدید در علوم مختلف بپیش روی اهل علم، پژوهشگران و محققان و صاحبان قلم و اندیشه عقلی و نقلی باز کند و خودش را همانند قله دماوند استوار و با صلابت به اهل علم و تحقیق و مراکز علمی و دانشگاهی به عنوان کتاب مرجع و دائرة المعارف جامع در ۸۰ جلد عرضه کند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی لائینی نماینده ولی فقیه مازندران در ارتباط با تفسیر تسنیم گفت: این تفسیر همه ویژگیهای که همه تفاسیر دارند را یک جا دارد. «آنچه همه خوبان دارند تو تنها داری». این نشان از جامعیت است. این اثر گراسنگ، موضوعی، ترتیبی، عرفانی، کلامی، فقهی، لغوی، معقول، منقول و ادبی است. حضرت استاد می گفتند «تفسیر تسنیم، المیزانی برای جامعه و عصر امروز است و برای هر کسی قابل فهم است.» هر اهل علمی به تفسیر مراجع کند، می تواند از آن بهره ببرد.
آیت الله فقیهی عضو جامعه مدرسین حوزه از تفسیر تسنیم به عنوان بهترین و و جامع ترین تفسیر در حوزه های مختلف قرآن به قرآن، روایی، فلسفی، عقلی و نقلی یاد کرد و ادامه داد: جامعه امروز به چنین تفسیری نیازمند بود چون علوم تکامل یافته و لازم بود تفسیری معرفی شود که از هر لحاظ بتواند علوم مختلف را در خود داشته باشد و هر علمی با هر ذائقه ای را سیراب کند.
محمدباقر خراسانی مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی هم تفسیر تسنیم را برگرفته از مباحث روز جامعه و علوم مختلف دانست و افزود: شخصیتی این تفسیر را به نتیجه رساند که خود بهره های علمی فراوانی از علوم مختلف در محضر بزرگان حوزه برده و در عین حال عالمی مسلط و متبحر است. تسنیم توانست خلاء بعد از المیزان را پر کند. تک بعُدی و تک ساحتی نیست. حضرت استاد دانش و علوم مختلف را به خدمت قرآن در آورده است.
تفسیر تسنیم برآمده از درس استاد جوادی آملی است و در این زمینه حلقه واسطی بین این تفسیر و درس استاد تشکیل شد و تنظیم و تقریر درس در قالب های پیش بینی شده در همین قالب شروع شد.
تسنیم آن قدر بزرگ هست که مدرسه عالی دارالشفاء گنجایش حضور آن همه اهل علم و محقق را یک جا نداشته باشد و کیپ کیپ کنار هم نشسته باشند و نگاهشان به جایگاه بود تا با حضور حضرت آیت الله جوادی آملی این کتاب رخ بنماید.
تسنیم آن قدر بزرگی کرد که حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، وزیر ارشاد، نوه های امام راحل، آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و ... را از تهران به قم بکشاند و سه ساعت انتظار بکشند تا شاهد رخ نمایی انتظار ۴۰ ساله با سالها مرارت و سختی در تدریس و تحقیق باشند.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی واعظ جوادی گفت: تفسیر تسنیم از سال ۶۱ آغاز شد و تا سال جاری ادامه یافت. یکی از برکات تسنیم آن بود که جامعه اسلامی با عطر دل انگیز قرآن آشناتر شد و نه تنها مساله آگاهی و شناخت، بلکه مسأله معرفت عمیق تر به لایه های زیرین قرآن نیز دیده شد.
رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء افزود: علامه جوادی آملی در هر بابی از ابواب قرآن یعنی هر آیهای از آیات الهی را از منظر علوم مختلف بررسی می کردند و اگر این تفسیر به ۸۰ جلد رسید به این دلیل بود که همه علوم که در اختیار حوزه علمیه ما بود در خدمت این تفسیر قرآن گرفت.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان کنفرانس اسلامی آیسیسکو در سال ۱۳۸۵ تفسیر تسنیم را به عنوان «تحقیق برتر در عرصه مطالعات اسلامی و قرآنی» برگزیده است.
علاقه مندان به تهیه آثار آیتالله العظمی جوادی آملی می توانند به سایت مراجعه کنند.
نظر شما