پنجشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۳
هیچ انسان مؤمنی نباید در برابر جنایات غزه سکوت کند

حوزه/ شیرازی با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تأکید کرد: هیچ انسان مؤمنی، اعم از شیعه و سنی، نباید در برابر این فجایع سکوت کند و نهادهای حوزوی و فرهنگی باید با مسئولیت‌پذیری وارد میدان شوند.

جعفر شرف‌الدین شیرازی، استاد دانشگاه و دبیر مجمع علمی اندیشمندان آزادی‌خواه جهان دانشگاهیان، در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با تحلیل وضعیت بحرانی غزه و واکنش‌های داخلی به این جنایات، بر لزوم اقدام‌های فوری، مؤثر و بازدارنده از سوی نخبگان و اقشار مختلف جامعه برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی تأکید کرد.

رسالت نخبگان در مواجهه با فجایع انسانی غزه

استاد دانشگاه فرهنگیان مشهد با اشاره به مسئولیت نخبگان و اقشار جامعه در چنین شرایط بحرانی اظهار داشت: خوشبختانه امامین انقلاب وظایف و تکالیف همگان را به‌روشنی تبیین کرده‌اند. آموزه‌های دینی و قرآنی ما نیز چیزی را فروگذار نکرده‌اند. هیچ سکوتی از هیچ فردی پذیرفته نیست. ما باید متناسب با توانمندی‌ها، قابلیت‌ها و شرایط خود واکنشی مؤثر و نه صرفاً نمایشی و همایشی نشان دهیم.

وی ادامه داد: واکنش مؤثر به این معناست که عکس‌العمل‌ها باید به بازدارندگی منتهی شوند. هیچ انسان مؤمن و آزاده‌ای نباید در برابر جنایات رژیم صهیونیستی سکوت کند؛ خوشبختانه بیداری عمومی در جوامع مختلف، به‌ویژه در آمریکا و اروپا، در حال شکل‌گیری است. این واکنش‌ها باید تداوم یابند و عمیق‌تر شوند.

نشست‌های بین‌المللی نباید به واکنش‌های سطحی محدود شوند

شیرازی با اشاره به نشست‌های بین‌المللی و واکنش برخی کشورها گفت: در این نشست‌ها، گاهی شاهد واکنش‌های مثبت برخی نمایندگان کشورها به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران هستیم که از مواضع اسرائیل فاصله می‌گیرند. این اقدامات قابل تقدیرند، اما کافی نیستند. این نشست‌ها باید به توافق‌های عملیاتی برای مقابله با جنایات اسرائیل و راهکارهای بازدارنده منتهی شوند.

وی تأکید کرد: نخبگان و مجامع علمی باید با استفاده از ابزارهایی مانند مکاتبات، سفرهای علمی، گزارش‌ها، مقالات و کتاب‌ها وارد عمل شوند. این فعالیت‌ها باید در قالب نشست‌های هم‌اندیشی و برنامه‌های علمی تعریف شده و به راهکارهای عملی منتهی شود.

ضرورت تعریف رسالت‌ برای هر قشر از جامعه

شیرازی با تأکید بر لزوم تعریف رسالت خاص برای هر قشر از جامعه اظهار داشت: دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان، اساتید، پزشکان، ورزشکاران و دیگر اقشار باید به‌صورت منسجم، کارآمد و کارشناسی‌شده، حرکت‌های نمادین و عملیاتی انجام دهند که منجر به بازدارندگی و کاهش جنایات شود.

وی افزود: نخبگان علمی و فرهنگی وظیفه دارند این حرکت‌ها را به‌طور مؤثر و در سطح جهانی پیش ببرند. چنانچه این اقدامات به‌درستی انجام شود، می‌تواند اثرات عمیقی در کاهش جنایات رژیم صهیونیستی داشته باشد.

دبیر مجمع علمی اندیشمندان آزادی‌خواه جهان دانشگاهیان با اشاره به جنایات وحشیانه اسرائیل در غزه، از سکوت موجود در مشهد مقدس، پایتخت معنوی ایران، انتقاد کرد و گفت: هیچ‌چیز تأسف‌بارتر از مشاهده جنایات بی‌رحمانه نیست، آن‌هم در حالی که واکنشی جدی از سوی این شهر معنوی نمی‌بینیم. آیا رسالتی بر دوش ما نیست؟

وی با تأکید بر لزوم واکنش قوی و جدی در برابر این جنایات ادامه داد: همه اقشار جامعه، به‌ویژه نخبگان و دغدغه‌مندان، باید واکنش‌های مؤثر و مستمر نشان دهند.

نشست‌های علمی باید در مسیر حمایت از غزه بازطراحی شوند

شیرازی با بررسی وضعیت فعلی نشست‌ها و همایش‌های علمی اظهار داشت: بسیاری از این برنامه‌ها با مسائل اساسی جوامع ما بیگانه‌اند. بودجه‌ها و منابع موجود باید در مسیر مقابله با جنایات و حمایت از مردم فلسطین به‌کار گرفته شود.

وی تأکید کرد: تحلیل‌های سطحی در این نشست‌ها کافی نیست. ما به اقدامات عملی و برنامه‌های اجرایی نیاز داریم که در راستای حل بحران‌های انسانی غزه باشند.

ظرفیت‌های اجتماعی باید به میدان بیایند

استاد دانشگاه فرهنگیان با اشاره به نقش مردم ایران، به‌ویژه بانوان، گفت: در لبنان، بانوان با اهدای طلاهای خود اقدام مؤثری انجام دادند. ما نیز می‌توانیم از ظرفیت‌هایی مانند مجلس دانش‌آموزی برای برقراری ارتباط با نخبگان دانش‌آموز در سراسر جهان در فضای مجازی و حقیقی بهره ببریم.

وی همچنین از برگزاری نشست نخبگانی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: در این نشست مقالات علمی از شخصیت‌های برجسته در موضوعات مرتبط با غزه ارائه خواهد شد. این نشست‌ها باید به‌عنوان مقدمه‌ای برای نشست‌های بین‌المللی و اقدامات عملیاتی تلقی شوند.

شیرازی با اشاره به ظرفیت اقشار مختلف جامعه اظهار داشت: مهندسان می‌توانند از طریق ارتباط با جامعه جهانی مهندسی در بازسازی غزه نقش‌آفرینی کنند. پزشکان نیز باید سکوت جهانی در برابر جنایات را محکوم کنند. برای نمونه، برخی پزشکان مانند دکتر شبستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، نامه‌هایی به سازمان بهداشت جهانی ارسال کرده‌اند.

وی ادامه داد: این اقدامات باید به پیگیری‌های مستمر منجر شوند و نه فقط به ارسال نامه محدود بمانند. نشست‌هایی برای پیگیری، تعیین مسئولان اجرایی و زمان‌بندی دقیق باید در نظر گرفته شود.

مطالبه‌گری هنرمندان و ورزشکاران با ابزار فرهنگ و غیرت ملی

شیرازی با تأکید بر ضرورت مطالبه‌گری از سوی هنرمندان و ورزشکاران گفت: ورزشکاران باید در مسیر ترویج غیرت و جوانمردی حرکت کنند. ورزش زورخانه‌ای که امروز در سطح بین‌الملل شناخته‌شده است، می‌تواند به‌عنوان نماد غیرت ایرانی در برابر جنایات اسرائیل نقش‌آفرینی کند.

وی افزود: هنرمندان نیز با استفاده از هنر خود، از جمله موسیقی و هنرهای نمایشی، می‌توانند احساسات جهانیان را بیدار کرده و ظلم رژیم صهیونیستی را به چالش بکشند. این گروه‌ها باید در خیابان‌ها حضور یابند و هنر خود را در راستای بیداری ملت‌ها به‌کار گیرند.

دبیر مجمع علمی اندیشمندان آزادی‌خواه جهان دانشگاهیان بر هماهنگی و هم‌افزایی میان نخبگان، اقشار مختلف جامعه و مسئولان تأکید کرد و گفت: اقدامات از ورزش تا هنر و از دانشگاه تا رسانه باید با نگاهی منسجم و مشترک پیگیری شود تا تأثیرگذار بوده و منجر به کاهش جنایات شود.

وی همچنین اظهار داشت: نشست‌ها و فعالیت‌ها نباید صرفاً در سطح گفتار باقی بمانند، بلکه باید به تصمیمات اجرایی و عملیاتی منتهی شوند. هر فردی باید در حوزه فعالیت خود، نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشد.

دبیر مجمع علمی اندیشمندان آزادی‌خواه جهان دانشگاهیان با تشریح نقش اقشار مختلف در مقابله با جنایات اسرائیل و حمایت از مردم فلسطین، بر اهمیت اقدام‌های مستمر، هماهنگ و هدفمند تأکید کرد و گفت: خبرنگاران و نهادهای فرهنگی نقش تعیین‌کننده‌ای در تغییر روند کنونی و جهانی‌سازی بازتاب فجایع غزه دارند.

وی افزود: ورود هنرمندان به این عرصه و بازتاب این فجایع با زبان هنر، می‌تواند وجدان جامعه جهانی را بیدار کند. این کارها شدنی است؛ باید با جدیت و ابتکار پیگیری شود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • خ IR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۸
    آنچه جایی نرسد فریاد است
  • مصطفی IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۹
    کلا تجاوز به هر کشوری و هدم و نابود سازی ان قبیح و ناپسندست
  • محمد IR ۰۹:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۰
    با توجه به حضور پزشکان و کادر درمانی کشورهای غربی در غزه جای ان دارد که در صورت امکان کادر درمانی ایران نیز در انجا مفید است