سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۸
روحانیون، وارثان انبیاء در میدان سیاست و اجتماع هستند

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی با تأکید بر نقش روحانیت به عنوان وارثان انبیا در ورود به عرصه سیاست و اجتماع، گفت: علما وظیفه دارند در مسائل سیاسی و اجتماعی حساس باشند و فعالیت کنند، چرا که این حضور، برکات معنوی و فرهنگی بسیاری را برای جامعه به ارمغان آورده است.

حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی استاد حوزه و دانشگاه اراک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک با اشاره به اهمیت حضور روحانیت در جامعه و عرصه سیاست، اظهار داشت: علما به عنوان وارثان انبیا، وظیفه دارند در مسائل سیاسی و اجتماعی وارد شوند و به تبیین حقایق و مقابله با ناهنجاری‌ها بپردازند.

وی با استناد به آیات قرآن کریم، به حضور حضرت موسی(ع) در برابر فرعون و ضرورت مبارزه با کفر اشاره کرد و افزود: البته ورود به مسائل سیاسی مخالفانی دارد، اما وجود مخالفین نشانه عدم حقانیت نیست. مهم این است که روحانیون در مسیر صحیح حرکت کنند و با اخلاص و تقوا، به وظایف خود عمل نمایند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبداللهی با اشاره به الگوهایی همچون مقام معظم رهبری، تاکید کرد: روحانیون راستینی که در مسیر صحیح حرکت می‌کنند، روز به روز بر عزتشان افزوده می‌شود. اما اگر جامعه تحت تاثیر تبلیغات سوء قرار گیرد، ممکن است زمینه ضربه خوردن به آبروی روحانیت فراهم شود.

وی با تاکید بر لزوم حساسیت و فعالیت روحانیون در مسائل سیاسی و اجتماعی، خاطرنشان کرد: برکاتی که امروز در جامعه وجود دارد، از جمله اعتکاف، راهیان نور و فعالیت‌های فرهنگی گسترده، همه از ثمرات تلاش طلاب و روحانیونی است که در گوشه و کنار کشور مشغول فعالیت هستند.

این استاد حوزه ضمن رد این ادعا که مشکلات جامعه ناشی از ورود روحانیت به عرصه سیاست است، گفت: این نقص نگاه به روحانیت است. روحانیون از ابتدا یک قشر خاص بودند و اقبال عمومی به حوزه‌های علمیه هیچ وقت به اندازه دانشگاه‌ها نبوده است. اما کسانی که در این مسیر قرار دارند، باید زمینه ها را فراهم کنند و با آنچه که باعث بدنامی حوزه می‌شود، مقابله نمایند.

وی با اشاره به تأکیدات حضرت امام خمینی(ره) بر نقش روحانیون در اعتلای معنوی جامعه، افزود: هر جایی که پیشرفت معنوی وجود دارد، قطعاً جای پای یک روحانی بوده که در آن فعالیت، باعث ایجاد اعتلای آن فضا شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبداللهی با استناد به آیه ۱۲۲ سوره توبه، به وظیفه طلاب در نشر معارف اهل بیت (ع) و مقابله با ناهنجاری‌ها اشاره کرد و گفت: حوزه‌های علمیه پیوسته در صدد نشر معارف اهل بیت (ع) و علوم آل محمد (ص) در جامعه بوده اند و توفیقات بسیاری را به دست آورده‌اند و امروزه شاهد گسترش شبکه‌های پاسخگوی شبهات، نماز جماعت در مدارس و دانشگاه‌ها، و هیئات مذهبی در سطح کشور هستیم.

وی با اشاره به پیش‌بینی امام صادق(ع) مبنی بر نشر علم از قم به سایر مناطق جهان، گفت: امروز می‌بینیم که این پیش‌بینی محقق شده است. آنچه برای ما مهم است، شناخت وظیفه و انجام آن است، چه دیگران تمجید کنند یا نه.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha