سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۶
حوزه علمیه با پژوهش مساله محور، نیازهای جامعه را پاسخ می دهد

حوزه/ افراسیابی با تأکید بر جایگاه علمی حوزه‌های علمیه، پژوهش را محور پاسخ‌گویی به نیازهای روز جامعه اسلامی دانست.

فاطمه افراسیابی، استاد مدرسه علمیه معصومیه نهاوند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، به مناسبت یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم اظهار داشت: حوزه علمیه قم نقش برجسته ای در تولید علم و پاسخ‌گویی به نیازهای جامعه داشته و انتظار می‌رود با تأکید بر پژوهش‌محوری، گامی بلندتر در مسیر تمدن‌سازی اسلامی برداشته شود.

وی با تأکید بر جایگاه مؤثر این نهاد علمی در تولید اندیشه دینی و علمی، گفت: حوزه‌های علمیه، به‌ویژه حوزه علمیه قم، در طول یک قرن گذشته توانسته‌اند عملکردی درخشان در عرصه تولید علم و اندیشه از خود به جا بگذارند؛ این بازدهی نه تنها در سطح ملی، بلکه در صحنه بین‌المللی نیز قابل لمس و تحسین است.

استاد مدرسه علمیه معصومیه نهاوند با اشاره به توانمندی حوزه علمیه در پاسخ‌گویی به مسائل روز جامعه، افزود: جامعیت عملکرد علمی حوزه علمیه، بسیار مشهود است، حتی دشمنان، همواره از قدرت علمی و نقش روحانیت در هدایت فکری جامعه ایرانی بیم داشته‌اند.

وی با تأکید بر نقش پژوهش در تعمیق آموزش گفت: بدون پژوهش، آموزش تنها به انتقال دانش محدود می‌شود و تولید علم محقق نخواهد شد. طلبه باید اهل تحقیق باشد تا بتواند مباحث درسی را به فکر و اندیشه نو بدل سازد.

افراسیابی جایگاه پژوهشگر را در جامعه همانند طبیب آگاه دانست و ابراز کرد: پژوهشگر باید به‌درستی نیازها را تشخیص دهد و برای آن راهکار ارائه دهد، همچنان که استاد پژوهشگر نیز وظیفه هدایت و حساس‌سازی نهادها نسبت به آسیب‌ها و مسائل جامعه را بر عهده دارد.

وی با نگاهی انتقادی به چالش‌های پژوهشی در حوزه علمیه خواهران، اظهار کرد: طلاب گاهی پژوهش را صرفاً برای نمره انجام می‌دهند، نه برای حل مسئله، همچنین زمان محدود کمبود امکانات پژوهشی، مشغله‌های زندگی طلاب متأهل و نبود تخصص کافی در برخی اساتید راهنما، از جمله موانع مهم در مسیر تربیت پژوهشگران توانمند هستند.

استاد مدرسه علمیه معصومیه نهاوند با اشاره به برخی پژوهش‌های اثرگذار خود یادآور شد: این تحقیقات توانسته‌اند ضمن شناسایی آسیب‌ها، جامعه هدف را به سمت تصمیم‌های مؤثر و منطبق با آرمان‌های انقلاب اسلامی سوق دهند.

وی تعامل حوزه با دانشگاه و نهادهای علمی دیگر را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: پژوهشگران حوزه علمیه بدون تعامل با سایر نهادها، نمی‌توانند اثرگذاری عمیق و گسترده داشته باشند. بخش مهمی از فعالیت‌های علمی بانوان طلبه نیز در بستر این همکاری‌ها شکل می‌گیرد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha