چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۲
ضرورت اقامه دین در قوانین/ مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، سنگر اسلامیت نظام است

حوزه/ استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان، در دیدار با رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بر اهمیت اسلامیت نظام و قوانین تأکید کرد و فعالیت این مرکز را گامی حیاتی در تحقق اهداف انقلاب اسلامی دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، آیت‌الله سید حسن مرتضوی شاهرودی، استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان در دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین علی نهاوندی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، با تأکید بر اهمیت جایگاه این مرکز در تحقق اسلامیت قوانین، به ضرورت استفاده از ظرفیت فضلای حوزه در مسائل فقهی مستحدثه اشاره کرد.

وی با یادآوری تأکیدات مستمر امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب بر اقامه دین و اسلامیت قوانین، فعالیت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس را خدمتی ارزنده به نظام اسلامی دانست و گفت: حضرت امام در تمام سخنرانی‌ها و فرمایشات خود نسبت به اسلام و اقامه دین تذکر می‌دادند و امروز هم در پیام رهبر معظم انقلاب، تاکید بر اسلامیت نظام دیده می‌شود، بنابراین کار مرکز تحقیقات اسلامی خدمت به مجلس و نظام اسلامی است.

آیت‌الله مرتضوی شاهرودی با تأکید بر اینکه لوایح و طرح‌های مجلس نباید مغایر با شرع باشند تا مورد تأیید شورای نگهبان قرار گیرند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید به جواز و عدم جواز در طرح‌ها و لوایح نظر دهد، نباید قانونی نوشته شود که شورای نگهبان آن را رد و یا مغایر شرع بداند.

وی خطاب به رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: تا می‌توانید از فضلای حوزه که در امور مستحدثه کار فقهی کردند، استفاده کنید.

این استاد حوزه علمیه خراسان، مسئولیت تدوین قانون را به دلیل نیاز به اظهار نظر شرعی و فقهی و تأثیر آن بر اقدامات اجرایی، بسیار سنگین دانست و هشدار داد که هر گونه کوتاهی در این زمینه، مسئولیت شرعی بزرگی به همراه خواهد داشت.

آیت‌الله مرتضوی شاهرودی، فعالیت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس را بسیار لازم توصیف کرد و افزود: به تعبیر امام راحل، باید در خود مجلس در مورد طرح‌ها و لوایح مداقه‌های شرعی و فقهی صورت بگیرد که شورای نگهبان بی‌چون و چرا بپذیرد.

این استاد عالی حوزه علمیه خراسان، خدمات مرکز تحقیقات اسلامی مجلس را یکی از راه‌های اصلی اسلامی شدن نظام برشمرد و تأکید کرد که باید مراقب بود تا هیچ‌گونه کوتاهی یا سهل‌انگاری در این زمینه صورت نگیرد.

آیت‌الله مرتضوی در پایان با تأکید بر لزوم بحث مسائل مورد نیاز جامعه در حوزه‌های علمیه، به نمونه‌هایی از فعالیت‌های پیشگامانه در این زمینه اشاره کرد و گفت: شهید مطهری در آن زمان کتاب حجاب اسلامی را نوشت و نظر فقهی خود را داد با اینکه برخی از فقها پوشش وجه را لازم می‌دانستند؛ ما نیز ۳۵ سال پیش در حوزه مشهد بحث‌های فقه پزشکی مانند مرگ مغزی را مطرح کردم، به زحمت هم افتادیم، ولی در این موضوع اهل سنت بیش از ما کار کرده بودند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha