شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۵
ظرفیت‌های وقف مردمی، پشتوانه نهضت قرآنی شدند

حوزه/ حجت‌الاسلام احمدزاده گفت: ظرفیت‌های وقف مردمی و بقاع متبرکه در خدمت نهضت قرآنی و اجرای طرح «من قرآن را دوست دارم» قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی و مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی برای اجرای طرح ملی «من قرآن را دوست دارم»، با حضور مدیرکل اوقاف استان و رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی ، امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه در حسینیه حضرت زینب کبری (س) ، موقوفه مرحوم حاج محمد عزیزی به امضا رسید.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی در این مراسم، با تأکید بر لزوم بهره‌مندی از ظرفیت دانشگاه‌ها برای اجرای این طرح، اظهار کرد: حضور گسترده قشر جوان در دانشگاه‌ها فرصت مضاعفی برای گسترش فرهنگ قرآنی ایجاد می‌کند که باید از آن بهره برد.

وی افزود: اداره‌کل اوقاف استان تمامی ظرفیت‌های وقف، بقاع متبرکه و مراکز افق را در خدمت اجرای این طرح قرار خواهد داد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی همچنین با اشاره به ظرفیت آموزش‌ و پرورش گفت: شبکه گسترده جمعیت دانش‌آموزی و بدنه پرسنلی آموزش و پرورش می‌تواند نقش مؤثری در تحقق اهداف این طرح داشته باشد و اگر بتوانیم از ظرفیت این دستگاه‌ها استفاده کنیم، دستیابی به هدف تربیت ۸ میلیون قرآن‌آموز دور از دسترس نخواهد بود.

ضرورت ترویج گفتمان قرآنی در جامعه

حجت‌الاسلام جمال ایزدی، معاون فرهنگی اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، در ادامه با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر حفظ و تدبر در قرآن، اظهار کرد: معظم‌له همواره بر تبدیل گفتمان غالب جامعه به گفتمان قرآنی تأکید داشته‌اند و ما به عنوان متولیان امور قرآنی، وظیفه‌ای ترویجی در این زمینه داریم.

وی افزود: اجرای طرح‌هایی از این دست، نقش بسزایی در ترویج فرهنگ قرآنی در سطح جامعه ایفا می‌کند.

آموزش روخوانی قرآن برای زائران اعتاب مقدسه و امامزادگان

در بخش دیگری از این مراسم، حجت‌الاسلام سیدمسعود میریان، مدیر مرکز قرآن کریم سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، به تشریح ابعاد این طرح پرداخت و گفت: طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» بر اساس پیشنهاد و طراحی کارگروه اعتاب مقدسه شکل گرفت، چراکه طبق گزارش دارالقرآن الکریم، کمتر از ۲ درصد مردم توانایی تلاوت روان یک صفحه قرآن بدون غلط را دارند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون نفر به اعتاب مقدسه و بیش از ۵۰ میلیون نفر به امامزادگان مشرف می‌شوند، تصمیم گرفتیم آموزش روخوانی قرآن را در اولویت قرار دهیم و در مراحل بعدی، آموزش تجوید و حفظ را دنبال کنیم.

حجت الاسلام میریان با بیان اینکه این طرح از اواخر سال ۱۳۹۹ آغاز شده است، افزود: سازمان علمی فرهنگی آستان قدس سامانه‌ای طراحی کرد که با تبلیغات گسترده، با استقبال چشمگیری مواجه شد و اکنون به‌عنوان بزرگ‌ترین شبکه مجازی آموزش قرآن در کشور فعال است.

مدیر مرکز قرآن آستان قدس رضوی همچنین با اشاره به همکاری مؤثر اداره‌کل اوقاف، تصریح کرد: با اطمینان خاطر، اجرای بخش حفظ قرآن را به اوقاف واگذار کردیم و این موقوفه ارزشمند نیز برای اجرای طرح در اختیار قرار گرفت.

وی با اشاره به کیفیت بالای کلاس‌های آموزشی، گفت: این آموزش‌ها بر اساس فرم الگوی داوری دارالقرآن کشور و به‌صورت غیرحضوری برگزار می‌شود و تاکنون بیش از ۱۱۳ هزار نفر در این طرح شرکت کرده‌اند.

حجت الاسلام میریان در پایان خاطرنشان کرد: افق پیش‌بینی‌شده ما، مشارکت ۸ میلیون نفر در این طرح ملی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha