یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۸
سعه صدر و خستگی ناپذیری، از مهم‌ترین ویژگی های رئیس جمهور شهید بود

حوزه/ نویسنده و پژوهشگر حوزوی به تشریح ابعاد شخصیت شهید رئیسی پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین حجت الله سروری در گفت وگو با خبرگزاری حوزه به مناسبت سالروز شهادت شهید رئیسی و سایر شهدای خدمت گفت: یکی از نقاط قوت شهید آیت الله رئیسی رئیس جمهور فقید جمهوری اسلامی ایران، که می تواند بسیار درس آموز باشد خصوصاً برای مدیران ما، این بود که او شخصیتی صبور با سعه صدر بالایی داشت.

وی افزود: در واقع رفتار و شخصیت ایشان مصداق عمل به این فرمایش مولا امیرالمومنین بود که فرمودند «آلَةُ الرِّیَاسَةِ سَعَةُ الصَّدْرِ »(تحمل بسیار در جایگاهی که داشتند). بدیهی است که کسی که به مقام ریاست می رسد خواه ریاست معنوی باشد یا مادی. اولا با مخالفت هایی از سوی رقیبان روبرو می شود و از سویی دیگر انتظارات و توقعات بسیار از سوی مردم در برابر او آشکار می گردد و برای انجام امور گاه مشکلاتی ناخواسته و غیر منتظرانه برای حوزه ریاست او به وجود می آید.

استاد و نویسنده حوزوی بیان کرد: در برابر این امور اگر دارای سعه صدر و تحمل بسیار و بردباری توأم با تدبیر و خونسردی همراه با شجاعت نباشد ادامه کار برای او بسیار مشکل خواهد شد. به همین دلیل مولا در میان تمام ویژگی هایی که یک رئیس باید داشته باشد روی سعه صدر انگشت گذاشته می فرماید: «وسیله ریاست سعه صدر است».

وی گفت: شهید رئیسی، بسیار حلیم در برابر تهمت ها و طعنه بود. او نه تنها نیش و کنایه، طعنه و نقد و بداخلاقی مخالفان را تحمل می‌کرد بلکه در برابر اهانت و تهمت آنان سعه صدر به خرج می‌داد و پاسخ منطقی و اخلاقی داشت، حتی عیب و نقص مخالفان را به رخ نمی‌کشید.

وی افزود: او یک شخصیت جهادی با همت و خستگی ناپذیر بود. روحیه جهادی ایشان تلاش و کوشش شبانه روز این انسان مصمم قابل ستایش بود. ایشان شخصیتی شجاع، انسانی صادق در گفتار و کردار، و خادمی عاشق به تمام معنا برای خدمت به مردم بود ومعتقد بود راه رسیدن به پروردگار مهربان خدمت خالصانه به خلق اوست . گواه روشنی بر این ادعا ، سفرهای مکرر و متعدد ایشان به استان‌ها و دورترین نقاط روستایی کشور وتلاش برای حل مشکلات کشور بود.

استاد حوزه یادآورشد: بنا براین یکی دیگر از ویژگی های دیگر شهید رئیسی ره ، مردم داری او بود.به تعبیر امام علی علیه السلام: أَبْلَغُ ماتَسْتَدِرُّ بِهِ الرَّحْمَةَ أَنْ تُضْمِرَ لِجَمیعِ النّاسِ الرَّحْمَةَ؛ مؤثّرترین وسیله جلب رحمت خدا این است که خیرخواه همه مردم باشی. و شهید رئیسی این حقیقت با تمام وجود باور داشت و عمل کرد. در یک بیان نورانی دیگر حضرت می فرماید: وَإیّاکَ ... اَنْ تَعِدَهُم فَتُتبِعَ مَوعِدَکَ بِخُلفِکَ... فَاِنَّ الخُلفَ یوجبُ المَقتَعِندَ اللّه ِ وَ النّاسِ؛بپرهیز از خلف وعده که آن موجب نفرت خدا و مردم از تو می شود.

وی گفت: شهید رئیسی یا به مردم وعده نمی دادند یا سعی می کرد در هر شرایطی او را عملی کند. ایشان با مردم بودن، کنار مردم غم مردم خوردن، خود را خدمتگزار مردم دانستن و به تمام معنا درد و رنج مردم را احساس کردن و برای التیام بخشیدن غم مردم تلاش کردن و در برابر مردم متواضع و خاکسار بودن را برای خود یک ارزش می دانست.

حجت الاسلام سروری یادآور شد: نکته دیگر اینکه، یکی از برجسته ترین شاخصه ها و ویژگی های شهید رئیسی ولایتمداری محض او بود؛ ایشان خود را ملزم به اطاعت از رهبری می دانست و مصمم بود تا با تمام توان به رهنمودهای رهبری جامه عمل پوشانده و عملی که بر خلاف نظر رهبری باشد و یا موجب آزرده خاطر شدن ایشان گردد، انجام ندهد. اطاعتی مخلصانه و از روی آگاهی و بر اساس حبّ به ولایت.

وی گفت: نکته آخر اینکه شهید آیت الله رئیسی مظلوم و باکفایت بود . شهید رئیسی امروز با رجال سیاسی این درس بزرگ داد که اگر میخواهید ماندگار بمانید هم سیاستمدار کیس و شجاع باشند، هم عاشق و دلسوز مردم در عمل باشند، هم خستگی ناپذیر در جایگاه خود باشند ومتخلق به اخلاق حسنه باشند .

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha