به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، مظفر ربیعی معاون بینالملل بیتالحکمه بغداد، امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشتماه در آیین اختتامیه پیشنشست کنگره بزرگداشت علامه بهابادی که در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، با قدردانی از برگزارکنندگان این نشست علمی، بر اهمیت احیای میراث علمی و معنوی علمای بزرگ، بهویژه علامه بهابادی تأکید کرد.
وی، اظهار داشت: علامه بهابادی نمونهای بارز از حکمرانی اسلامی و عالم عامل بود که باید ابعاد مختلف شخصیتی او بهدرستی معرفی شود.
وی با بیان اینکه علما وارثان نبوت و امنای امت به شمار میروند، گفت: وظیفه اصلی آنان هدایت مردم به سوی حق و حقیقت است.
ربیعی اظهار کرد: بهترین نقش علما، ذوب شدن در اصول اسلامی و مجاهدت در راه خداوند است و این رسالت، نیازمند عقلانیت، اخلاص و تلاش مستمر است.
وی تصریح کرد: اقامه دین، تنها به انجام عبادات فردی محدود نمیشود، بلکه باید همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی را در برگیرد، نمیتوان نماز خواند و همزمان غیبت کرد یا روزه گرفت و همزمان دروغ گفت، بلکه اقامه دین به معنای واقعی، دعوت به سوی حق و مقابله با فساد در تمام ابعاد آن است.
عالِم نباید در برابر باطل سکوت کند
ربیعی با تأکید بر رسالت اجتماعی عالمان دین، ابراز کرد: عالم دین نباید در برابر باطل سکوت اختیار کند، زیرا سکوت علما در برابر فساد و انحراف، موجب گسترش آن خواهد شد، علما باید حافظان شریعت و مدافعان ارزشهای الهی در برابر انحرافها و تحریفها باشند.
وی با اشاره به نقش تمدنساز علما در تاریخ اسلام، نمونههایی از بزرگان علمی جهان اسلام را برشمرد و یادآور شد: دانشمندانی چون جابر بن حیان، خوارزمی، ابوبکر رازی، ابنسینا، فارابی، شیخ مفید و شیخ طوسی از جمله چهرههایی هستند که تمدنی عظیم را با بنیانگذاری دانشگاهها، مدارس و نهضتهای علمی و ترجمه شکل دادند.
معاون بینالملل بیتالحکمه بغداد، با اشاره به روایتی تاریخی از دوران امام حسن مجتبی(ع)، افزود: نقل شده روزی ایشان وارد مسجد شدند و مشاهده کردند ۹۰۰ شیخ در حال تدریس معارف دینی هستند، این نشانهای از عمق علمی و گسترش تمدن علوی است.
ربیعی ضمن معرفی ابعاد مختلف شخصیت علامه بهابادی، بر ظرفیتهای علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این عالم برجسته تأکید کرد و ادامه داد: بسیاری از ابعاد شخصیتی ایشان هنوز ناشناخته مانده و یکی از وظایف این همایش، تبیین و ترویج آن ابعاد است.
وی با اشاره به رابطه مستحکم علامه بهابادی با دولت صفوی، این تعامل را در مسیر ترویج معارف اهلبیت (ع) دانست و ابراز کرد: شاگردان برجستهای چون شیخ بهایی و علامه مجلسی از تربیتیافتگان این مکتب علمی بودند و آثار گرانسنگی در زمینههای مختلف از جمله تفسیر، فقه و حکمت از خود برجای گذاشتند.
ربیعی به رویکرد تفسیری علامه اشاره کرد و گفت: علامه بهابادی هوادار تفسیر قرآن به قرآن بود و در کنار آن، از منابع ادبی، اشعار فاخر و حکمتهای بلند برای تبیین مفاهیم قرآنی بهره میگرفت.
در این همایش دیگر شخصیت های عراقی از جمله محمدسالم، عبدالرزاق حسن هاشم، محمدحسین النجم، لیل اثیر یوسف از اساتید دانشگاه مستنصریه و بیت الحکمه عراق نکاتی پیرامون شخصیت و تلاش های علمی علامه بهابادی یزدی در عراق، حوزه های علمیه ایران بیان کردند.
گفتنی است پیش نشست دو روزه کنگره بین المللی علامه بهابادی یزدی در دانشگاه های فردوسی و دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد.
در پایان این پیش نشست از اساتید دانشگاه و حوزه های علمیه ایران و عراق که در این نشست ارائه مقاله داشتند تقدیرشد.
انتهای پیام. /
نظر شما