چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۴
لزوم تشکیل «وزارت امر به معروف» برای هدایت فرهنگی جامعه

حوزه/ نماینده ولی‌فقیه در گیلان بر لزوم تشکیل «وزارت امر به معروف» در کشور تأکید کرد و گفت: تشکیل وزارتخانه امر به معروف گامی مهم در جهت هدایت فرهنگی جامعه است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از گیلان، حجت‌الاسلام والمسلمین فلاحتی در دیدار مشاور عالی رئیس، معاونت مالی و منابع انسانی ستاد امربه معروف کشور در گیلان با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر ستون حفظ سلامت اخلاقی جامعه است، اظهار کرد: این فریضه، تنها یک وظیفه فردی نیست، بلکه جهادی فرهنگی و اجتماعی است که می‌تواند جامعه را از انحراف و سقوط نجات دهد.

وی با اشاره به اهمیت قلم علما در ترویج معروفات افزود: همان‌گونه که جهاد، ضامن حفظ مرزهای فیزیکی است، تلاش فکری و فرهنگی علما برای بیدارسازی و روشنگری جامعه نیز نوعی جهاد است؛ گاه ارزش قلمی که مسیر هدایت را روشن می‌کند، از خون شهدا نیز بالاتر است.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان و امام جمعه رشت در ادامه سخنان خود، با تأکید بر ضرورت نهادینه‌سازی این فریضه در ساختار حکمرانی کشور، گفت: همان‌طور که برای مسائل اقتصادی، بهداشت، آموزش و فرهنگ وزارتخانه‌های مستقل وجود دارد، برای امر به معروف و نهی از منکر نیز باید وزارتخانه‌ای مستقل با اختیارات قانونی، بودجه مشخص و برنامه‌ریزی جامع تشکیل شود.

وی ادامه داد: تشکیل وزارت امر به معروف گامی مهم در جهت هدایت فرهنگی جامعه است. این نهاد باید بتواند با رویکردی علمی، مردمی، عقلانی و اثربخش، محور تحول فرهنگی و مقابله با منکرات اجتماعی باشد. نمی‌توان چنین فریضه‌ای را با ساختارهای ضعیف و پراکنده به سرانجام رساند.

حجت الاسلام والمسلمین فلاحتی همچنین با اشاره به جلوه‌هایی از امر به معروف در دیگر ادیان الهی، گفت: مفاهیم مشابهی در مسیحیت با عنوان دعوت به نیکی وجود دارد. این نشان می‌دهد که هدایت و مسئولیت اجتماعی، ریشه‌ای مشترک در ادیان توحیدی دارد.

وی افزود: امروز گروه‌های مسیحی در غرب با فعالیت‌های تبلیغی، رسانه‌ای و خیریه‌ای در تلاش برای ترویج باورهای خود هستند. این در حالی است که اسلام، کامل‌ترین دین الهی است که همه ابزارهای هدایت را در اختیار دارد و فریضه امر به معروف را نه‌تنها وظیفه‌ای فردی، بلکه مسئولیتی اجتماعی و عمومی دانسته است.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین فلاحتی به مسئله حجاب به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عرصه‌های امر به معروف اشاره کرد و گفت: حجاب، فقط یک پوشش نیست؛ بلکه نماد کرامت، امنیت و هویت زن مسلمان است لذا برای ترویج این معروف الهی باید از خانواده، مدرسه و رسانه آغاز کنیم. وظیفه همه ماست که با گفت‌وگو، محبت و روشنگری، این ارزش را در جامعه نهادینه کنیم.

وی با اشاره به جنگ رسانه‌ای دشمن در حوزه عفاف و حجاب افزود: دشمنان اسلام با ابزارهای نرم‌افزاری در تلاشند قبح منکر را از بین ببرند. سکوت نخبگان و خواص در برابر این تهاجم، خیانت به فرهنگ جامعه است. در چنین شرایطی، امر به معروف در حوزه حجاب یک جهاد فرهنگی است.

در پایان این دیدار مشاور عالی رئیس، معاونت مالی و منابع انسانی ستاد امر به معروف کشور نیز با استقبال از ایده تقویت ساختاری این فریضه، از آمادگی ستاد برای اجرای طرح‌های مشترک در استان گیلان خبر داد و بر ضرورت استفاده از ظرفیت طلاب، دانشگاهیان و فعالان فرهنگی در این عرصه تأکید کرد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha