یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۸
موسسه کوثر؛ قلب تپنده نشر معارف اهل بیت (ع) در ترکیه + فیلم

حوزه/ جمعی از طلاب حوزه علمیه قم همصدا و متاثر از حال و هوای معنوی حوزه و احتیاج مبرمی که جامعه ترکیه بالاخص برای شناخت معارف اهل بیت (ع) داشتند عزم را بر این گذاشتند تا منابع اهل بیت(ع) را برای معرفی به جامعه اهل سنت و شیعه ترکیه عرضه کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، شیخ قدیر آکاراس رئیس مجمع علمای ترکیه و رئیس مجتمع فرهنگی کوثر در ترکیه است که سالها در این کشور و در عرصه های مختلف مشغول به فعالیت است.

او که برای شرکت در همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم به دیار کریمه اهل بیت(س) سفر کرده بود، با حضور در خبرگزاری حوزه از بخش های مختلف رسانه رسمی حوزه بازدید کرد و در گفت وگو با خبرنگار ما به ذکر مسائلی پیرامون شکل گیری مجتمع فرهنگی کوثر و مجمع علمای ترکیه پرداخت

شیخ آکاراس، شکل گیری مجتمع فرهنگی کوثر در ترکیه را از برکات حوزه علمیه قم می داند و در این باره می گوید: جمعی از طلاب حوزه علمیه قم همصدا و متاثر از حال و هوای معنوی حوزه و احتیاج مبرمی که جامعه ترکیه بالاخص برای شناخت معارف اهل بیت (ع) داشتند عزم را بر این گذاشتیم تا منابع اهل بیت(ع) را برای معرفی به جامعه اهل سنت ترکیه و جامعه شیعه ترکیه عرضه کنیم و در این راستا انتشارات کوثر را با مرکزیت استانبول راه اندازی کردیم و تا امروز ۴۵۰ کتاب از جمله تفسیر المیزان و اعلام الهدایه و سایر کتب در موضوعات مختلف برای رفع نیازهای جامعه ترکیه منتشر شده است.

مشروح مصاحبه با شیخ قدیر آکاراس را در ادامه بخوانید:

حوزه/ جناب آکارس ضمن بیان مباحثی پیرامون فعالیت خود در حوزه و تاریخچه حضور خود در قم از روند فعالیت های تبلیغی خود و مجموعه کوثر مباحثی را ارایه دهید.

بنده در سال ۱۹۷۷ میلادی وارد حوزه علمیه قم شدم و با جمعی از طلاب ترکیه به قم آمدیم و حدود ۱۵ تا ۲۰ سال در قم فعالیت داشتیم و به درس و مباحث مشغول بودیم و در سال ۱۹۹۱ به ترکیه بازگشتیم و در بررسی که در زمینه خلاها و نیازهای کشور ترکیه داشتیم موسسه فرهنگی کوثر را ایجاد کردیم.

جمعی از طلاب حوزه علمیه قم همصدا و متاثر از حال و هوای معنوی حوزه و احتیاج مبرمی که جامعه ترکیه بالاخص برای شناخت معارف اهل بیت (ع) داشتند عزم را بر این گذاشتیم تا منابع اهل بیت(ع) را برای معرفی به جامعه اهل سنت ترکیه و جامعه شیعه ترکیه عرضه کنیم.

حوزه/ انتشارات کوثر چه دایره و وسعتی را شامل می شود؟

در این راستا انتشارات کوثر را با مرکزیت استانبول راه اندازی کردیم و در سالهایی که حدود ۶ جزوه و کتاب بیشتر راجع به شیعه وجود نداشت ترجمه از زبان های فارسی و عربی به ترکی استانبولی انجام شد و تا امروز ۴۵۰ کتاب از جمله تفسیر المیزان و اعلام الهدایه و سایر کتب در موضوعات مختلف برای رفع نیازهای جامعه ترکیه منتشر شده است.

موسسه کوثر؛ قلب تپنده نشر معارف اهل بیت (ع) در ترکیه

حوزه/ چه شد که مجمع علمای شیعه ترکیه شکل گرفت؟

یکی از مهمترین حوزه های فعالیت ما، عرصه تبلیغ و روحانیون است. در این راستا با حضور طلاب ترکیه ای که از قم به کشور باز می گردند، زمینه فعالیت و رفع خلاهای تبلیغی آنها را فراهم می آوریم. مجمع علمای اهل بیت(ع) ترکیه برای سر و سامان دادن به مجامع تبلیغی و دینی ترکیه شکل گرفته است و اکثر علمای ترکیه که در بسیاری از شهرهای ترکیه مشغول به فعالیت هستند در این مجموع حضور دارند.

گاهی شهرهایی احتیاج به مبلغ پیدا میکنند که این مجمع برای رفع نیازهای آنها از طلاب قم استفاده می کند و آنها را اعزام میکند و فعالیت های تبلیغی را سرو سامان می دهد.

حوزه/ ظاهرا موسسه کوثر فعالیت های خیرخواهانه بسیاری را نیز دنبال می کند؟

یکی از فعالیت های این موسسه ثبت رسمی یک جمعیت خیریه است که برای کمک به محرومین در قدم اول ملت ترکیه و در قدم دوم برای کمک به جبهه مقاومت علیه صهیونیسم جهانی است در یک جهاد مقدس حضور دارد و خود را ملزم کردیم که در این عرصه فعال باشد.

تاسیس دو دارالقرآن در شهر استانبول و ایغدیر که بیشترین شیعیان در این دو شهر مستقر هستند از جمله فعالیت های دیگر موسسه کوثر است که خوشبختانه با گستره بسیار مناسبی نیز همراه است.

بخش جوانان موسسه کوثر دربرنامه های فرهنگی و برنامه های اعیاد و وفیات بیشتر فعالیت دارند و بخش خواهران نیز در مناسبت های مختلف برنامه های مختلفی را در شهرهای مختلف برگزار می کنند.

جمعی از علمای ترکیه پیشرو این فعالیت هستند و امروزه در شهرهای مختلف ترکیه و شهرهای مختلف اروپا و کشورهای اروپایی از جمله آلمان و هلند و بلژیک و اتریش فعالیت هایی از وابستگان این موسسه هستند که فعالیت های مناسبی در این حوزه دارند.

حوزه/ گویا شبکه تلویزیونی نیز توسط مجتمع فرهنگی کوثر راه اندازی شده است؟

فعالیت دیگر این مرکز، تاسیس شبکه تلوزیونی ۱۴ است که نزدیک به ۱۵ سال در ترکیه فعالیت دارد و به زبان ترکی استانبولی به فعالیت می پردازد. این شبکه اولین شبکه تلوزیونی شیعیان در ترکیه است که یک شبکه نیمه خبری و نیمه معارفی است که از شخصیت های علمی و فرهنگی متخصص و برجسته ترکیه استفاده می کنیم و بسیاری از اخبار جبهه مقاومت از این شبکه پخش می شود.

این شبکه در شهرهای مختلف ترکیه و همچنین باکو در آذربایجان گرجستان و کرکوک عراق و آلمان دارای نمایندگی است. البته این فعالیت ها با حفظ تقید چارچوب اسلام ناب محمدی و وحدت جهان اسلام تولید می شود.

ما خودمان را این گونه معرفی می کنیم که ما صدای محور مقاومت در ترکیه هستیم. البته با آزادی های نسبی که در ترکیه نسبت به کشورهای دیگر در زمینه فرهنگی وجود دارد دچار مشکل خاصی نشدیم زیرا فعالیت ها ما دارای مجوز رسمی است و با وجود برخی مشکلات می توان گفت که مشکلات خاصی نداریم.

با توجه به آزادی هایی که در ترکیه وجود دارد فعالیت هایمان را بدون مشکل پیش برده ایم.

موسسه کوثر؛ قلب تپنده نشر معارف اهل بیت (ع) در ترکیه

حوزه/ آیا این موسسه در پیوند بین دو ملت ایران و ترکیه نیز قدم هایی برداشته است؟

در جهان اسلام نمی توانیم از ایران با قدمت بیش از ۵ هزار سال تمدن که در علم و تمدن و هنر دارای قدرت مدنیت سازی است بگذریم. ترکیه نیز تمدن خاص خود را داشته است. مصر نیز دارای یک تمدن بسیار قوی است. ایران ترکیه نیز دو کشور همسایه هستند و در مسایل مختلف در کنار هم بوده اند و امیدواریم که مردم این دو کشور همیشه درکنار هم باشند و روابط این دو کشور در عرصه های مختلف رو به گسترش باشد و این دو ملت همیشه فرهنگ و هنر و جایگاه تمدن هم را بشناسند.

قطعا به هر میزانی که این شناخت بیشترباشد، روابط این دو کشور نیز بیشتر می شود. شناخت دو ملت از هم باعث می شود که دو مدنیت در کنار هم قرار گیرد و قطعا در جریان جهان اسلام نیز قدرت بیشتری ایجاد می کند و پای صهیونیست ها را از منطقه قطع می کند.

با وجود برخی فرازو نشیب ها در روابط، روسای دو کشور همیشه اهتمام داشته اند که این روابط همیشه حسنه باشد و این روابط همیشه ادامه داشته باشد.

حوزه/ ارتباط شما با علمای اهل سنت چگونه است؟

ارتباط ما با علمای اهل سنت چه علمای اهل طریقت و علمای دانشگاهی و حتی علمای تحصیلکرده الازهر بسیار حسنه و عالی است و حتی از آنها در شبکه خودمان استفاده می کنیم. در زمینه ترجمه نیز استفاده بسیاری از علمای اهل سنت می کنیم که یکی از این موارد، ترجمه المیزان به زبان ترکی بود که توسط یک عالم اهل سنت انجام شد.

خوشبختانه ما و علمای اهل سنت در مجالس هم شرکت می کنیم و به شدت روی اصل وحدت تاکید داریم. البته همیشه مزدورانی وجود دارند که نمی خواهند با هم وحدت داشته باشیم ولی علمای شیعه و اهل سنت به وحدت تاکید دارند و در آینده نیز این روابط بیشتر می شود.

فیلم کامل مصاحبه با شیخ قدیر آکاراس

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha