سه‌شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۸
مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری، مدیری متواضع بود

حوزه/ حجت‌الاسلام قنبری گفت: دوره مدیریت مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری یکی از مقاطع طلایی حوزه علمیه مازندران و نتیجه آن پرورش نسلی از طلاب متعهد و اهل پژوهش بود که امروز خود در جایگاه‌های مهم علمی مشغول خدمت‌ هستند.

حجت الاسلام قنبری معاون منابع انسانی و پشتیبانی حوزه علمیه مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ساری، به مناسبت سالگرد درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم طاهری آکردی به بخش‌هایی از زندگی علمی، اخلاقی و مدیریتی این روحانی متقی پرداخت که مشروح این گفت‌وگو به شرح زیر است:

از حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری همواره به عنوان پناه و یاور طلاب یاد می‌شد، از روحیه‌ خدمتگزاری این استاد فقید در جایگاه استاد و مدیر حوزه برایمان بفرمایید.

مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری هیچ‌گاه خود را در مقام بالا نمی‌دید، باور داشت که مسئولیت در حوزه یعنی خدمت، نه مدیریت. چه در مقام استاد و چه در جایگاه مدیر استانی، ساده‌ترین درخواست‌های طلاب را با صبوری می‌شنید و برای رفع مشکلاتشان شخصاً اقدام می‌کرد، برخورد مهربان، گوش شنوا و رفتار پدرانه‌ باعث می‌شد طلبه‌ها به وی اعتماد قلبی داشته باشند، بسیاری از طلاب آن دوره، از مرحوم طاهری به عنوان پناهگاهی معنوی و انسانی یاد می‌کنند.

دوران مدیریت مرحوم طاهری بر حوزه علمیه مازندران با چه تحولات و اقداماتی همراه بود؟

دوره مدیریت حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری یکی از مقاطع طلایی حوزه علمیه مازندران بود. مرحوم طاهری نگاه راهبردی و آینده‌نگر به تعلیم و تربیت داشت، نظام آموزشی حوزه را بازآرایی کرد، برای اساتید دوره‌های ارتقای علمی برگزار نمود و طرح‌های پژوهشی طلاب را به‌طور جدی حمایت کرد، همچنین بر اخلاق‌مداری، انضباط و نظم طلاب تأکید داشت و فضا را به سمت رشد علمی و تهذیبی هدایت می‌کرد، نتیجه این رویکرد، پرورش نسلی از طلاب متعهد و اهل پژوهش بود که امروز خود در جایگاه‌های مهم علمی مشغول خدمت‌ هستند.

از ویژگی‌های برجسته‌ اخلاقی مرحوم طاهری زیاد گفته شده، درباره‌ تواضع و ساده‌زیستی وی چه نکاتی را در خاطر دارید؟

حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری نمونه‌ کامل عالم متواضع بود، زندگی شخصی‌ وی سرشار از قناعت و بی‌تعلقی به دنیا بود، خانه‌ای ساده، پوششی معمولی و رفتاری صمیمانه با همه داشت، هیچ‌گاه برای خود امتیازی قائل نبود و از مظاهر ظاهری قدرت یا موقعیت گریزان بود، وقتی در جلسات رسمی حاضر می‌شد، اولین کسی بود که صندلی را برای دیگران می‌گذاشت یا از پذیرایی دیگران پیش‌دستی می‌کرد، این رفتارها از سر تعارف نبود، بلکه از عمق ایمان و تربیت قرآنی مرحوم طاهری برمی‌خاست.

توصیه‌ همیشگی مرحوم حجت الاسلام والمسلمین طاهری به طلاب و روحانیون چه بود؟

مرحوم طاهری همیشه بر سه اصل تأکید داشت، اخلاص، مردمی‌بودن و پیوند با قرآن. معتقد بود روحانی زمانی اثرگذار است که نیتش خدایی، رفتارش مردمی و فکرش قرآنی باشد، بارها تأکید می‌کرد، طلبه باید آیینه قرآن در جامعه باشد، نه فقط ناقل آیه‌ها. وی به جد از طلاب می‌خواست در کنار درس و بحث، با مردم زندگی کنند، درد آنان را بفهمند و اخلاق اسلامی را در عمل نشان دهند.

اگر بخواهید مرحوم حجت الاسلام والمسلمین طاهری را در یک جمله توصیف کنید، آن جمله چیست؟

او عالمی بود که با عملش تفسیر می‌کرد، با اخلاقش تبلیغ می‌نمود و با سکوتش درس می‌داد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha