شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۳
دوری از قرآن ریشه همه گرفتاری‌های امت اسلام است

حوزه / امام جمعه قزوین گفت: دوری از قرآن ریشه همه گرفتاری‌های امت اسلام است و اگر امت اسلام به قرآن برگردد، همه مشکلات حل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین حسین مظفری نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین شب گذشته در مراسم تجلیل از برندگان مسابقات قرآنی مدهامتان که در مجتمع فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی استان قزوین برگزار شد، گفت: دوری از قرآن ریشه همه گرفتاری‌های امت اسلام است، اگر امت اسلام به قرآن برگردد، همه مشکلاتش حل خواهد شد.

وی اظهار کرد: زمانی که نبی مکرم اسلام (ص) به پیامبری مبعوث شد، دنیا به گونه‌ای بود که برای زن ارزشی قائل نبودند، کار به جایی رسیده بود که در منطقه حجاز وقتی خدای متعال به خانواده‌ای فرزند دختر عنایت می‌کرد، وقتی به پدر این خانواده بشارت فرزند دختر را می‌دادند، به جای اینکه برای این رحمت الهی خوشحال شود، صورتش از شدت ناراحتی سیاه می‌شد، یعنی گویا یک خبر بسیار ناراحت‌کننده به او داده‌اند، کار به جایی می‌رسید که این فرد دیگر نمی‌توانست در میان آن جمعیت زندگی کند، بعد بر سر این دو راهی قرار می‌گرفت که آیا با خفت و خواری این دختر را نگه دارم یا مثل خیلی‌های دیگر او را زنده به گور کنم.

وی ادامه داد: این معنا در آیات ۵۸ و ۵۹ سوره نحل آمده که خداوند می‌فرماید «وَإِذَا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بِالْأُنْثَی ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدًّا وَهُوَ کَظِیمٌ، یَتَوَارَی مِنَ الْقَوْمِ مِنْ سُوءِ مَا بُشِّرَ بِهِ أَیُمْسِکُهُ عَلَی هُونٍ أَمْ یَدُسُّهُ فِی التُّرَابِ أَلَا سَاءَ مَا یَحْکُمُونَ»، یعنی (و چون یکی از آن‌ها را به فرزند دختری مژده آید (از شدت غم و حسرت) رخسارش سیاه شده و سخت دلتنگ و خشمگین می‌شود، و از عار این مژده روی از قوم خود پنهان می‌دارد و به فکر می‌افتد که آیا آن دختر را با ذلت و خواری نگه دارد و یا زنده به خاک گور کند؟ آگاه باشید که آن‌ها بسیار بد حکم می‌کنند).

امام جمعه قزوین عنوان کرد: برخی راه اول و برخی هم راه دوم را بر می‌گزیدند و دخترشان و پاره تنشان را زنده به گور می‌کردند که حتی اکنون گفتن و شنیدن این مسائل هم برای ما آزاردهنده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: در سایر مناطق دنیا هم هر چند مسئله به این شدت نبود، اما نگاه انسانی و در شأن یک بانو به خانم‌ها نداشته و یک نگاه درجه دو به خانم‌ها داشتند، پیامبر (ص) در چنین زمان و مکانی مبعوث شدند و در طی چند سال کار را به جایی رساندند که قرآن وقتی می‌خواهد برای زنان و مردان مثالی بزند و دو اسوه و الگو را معرفی کند، دو خانم را مثال می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: خدای متعال در آیات ۱۱ و ۱۲ سوره تحریم می‌فرماید «وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِی عِنْدَکَ بَیْتًا فِی الْجَنَّةِ وَنَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ، وَمَرْیَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ الَّتِی أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِیهِ مِنْ رُوحِنَا وَصَدَّقَتْ بِکَلِمَاتِ رَبِّهَا وَکُتُبِهِ وَکَانَتْ مِنَ الْقَانِتِینَ».یعنی (و برای کسانی که ایمان آورده‌اند خدا همسر فرعون را مثل آورده آنگاه که گفت پروردگارا پیش خود در بهشت‌ خانه‌ای برایم بساز و مرا از فرعون و کردارش نجات ده و مرا از دست مردم ستمگر برهان، و مریم دخت عمران را همان کسی که خود را پاکدامن نگاه داشت و در او از روح خود دمیدیم و سخنان پروردگار خود و کتاب‌های او را تصدیق کرد و از فرمانبرداران بود)، خداوند علیرغم اینکه در این آیات می‌توانست انبیاء و اولیای الهی را مثال بزند، از روی عمد دو خانم را مثال زده است.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: سیره پیامبر (ص) درباره حضرت زهرا (س) این بود که وقتی ایشان بر پیامبر (ص) وارد می‌شد، حضرت تمام‌قد می‌ایستادند و دست دخترشان را می‌بوسیدند، آن حضرت وقتی می‌خواستند به مسافرت بروند آخرین نفری که از او خداحافظی می‌کردند حضرت زهرا (س) بود و وقتی از سفر برمی‌گشتند اولین نفری که به دیدارشان می‌رفتند هم حضرت زهرا (س) بود و فرمودند اگر امیرالمؤمنین (ع) نبود از حضرت آدم (ع) تا دیگران، برای فاطمه (س) کفو و همتایی وجود نداشت.

وی یادآور شد: قرآن کریم زنان را در جایگاه شایسته انسانی خود قرار داد، قرآن از آن زمان به جاهلیت اولی و نخستین تعبیر می‌کند، کنایه از این دارد که منتظر یک جاهلیت دیگر هم باشید، زمان دیگری هم می‌رسد که باز جاهلیت بر می‌گردد.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: اگر در جاهلیت اولی دختران را زنده به گور می‌کردند، در جاهلیت ثانی خبری از زنده به گور کردن نیست، اما تعریفی از زن ارائه می‌دهند که از شأن و جایگاه انسانی خود تنزل می‌کند، اینکه زنان تشویق به این می‌شوند که در جامعه خودآرایی کنند، این به معنای دور کردن زن از جایگاه انسانی خویش است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: ترویج بی‌حجابی و بدحجابی و امثال این‌ها و همچنین اینکه کاری کنند زنان از خانه‌داری، شوهرداری و تربیت فرزند فراری باشند و احساس کنند اگر به این قبیل امور بپردازند جایگاه اجتماعی‌شان پایین می‌آید و اگر مشغول کارهای دیگری باشند صاحب شخصیت می‌شوند، این هم به نوعی جاهلیت است.

وی بیان کرد: اگر ما می‌خواهیم از جاهلیت ثانی دور شویم و به دامان فرهنگ ناب اسلام محمدی برگردیم، چاره‌ای نداریم جز اینکه مجدد به قرآن کریم پناه ببریم، اگر فرهنگ قرآنی در جامعه ترویج شود یکی از اتفاقاتی که رخ می‌دهد این است که زنان در جایگاه شایسته خود قرار می‌گیرند و خانواده جایگاه و اهمیت خودش را پیدا می‌کند، امروز ما در جامعه درگیر دغدغه‌هایی مانند پیری جمعیت هستیم، اگر فرهنگ قرآنی در جامعه رواج پیدا کند، همه این‌ها به‌صورت ریشه‌ای حل خواهد شد.

رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین خاطرنشان کرد: شخصی می‌گوید من به مدینه منوره مشرف شده بودم، روز آخری که در آن دیار بودم، رو به قبر مطهر نبی مکرم اسلام (ص) کرده و عرض کردم من دارم به شهر و دیار خود بازمی‌گردم، دوست دارم یک سوغات معنوی از طرف شما برای دوستان و آشنایان خود ببرم، به این نیت قرآن را باز می‌کنم و هر آیه‌ای که آمد را به‌عنوان پیام شما برای دوستانم می‌برم.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: نیت کرد و قرآن را باز کرد، آیه ۳۰ سوره فرقان آمد که خداوند فرموده است «وَقَالَ الرَّسُولُ یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا»، یعنی (و پیامبر خدا گفت پروردگارا قوم من این قرآن را رها کردند)، این آیه ناظر به این است که در روز قیامت پیامبر (ص) از امتش یک شکایت دارد و آن هم این است که خواهد گفت خدایا امت من قرآن را که کتاب هدایت بود و قرار بود سبک زندگی دینی را به مردم بیاموزد، مهجور کرده و حقش را ادا نکردند.

وی تصریح کرد: ‌معلوم می‌شود همین دوری از قرآن ریشه همه گرفتاری‌های امت اسلام است، اگر امت اسلام به قرآن برگردد، همه مشکلات حل خواهد شد، مظلومیت و مهجوریت اهل بیت (ع) هم به‌دلیل مهجوریت قرآن بود، یعنی اگر مردم به درستی به آیات قرآن عمل می‌کردند، به اهل بیت (ع) هم اقتدا می‌کردند.

امام جمعه قزوین یادآور شد: لذا بهترین کاری که می‌توانیم برای در امان ماندن از آسیب‌های اجتماعی انجام دهیم، ترویج فرهنگ قرآنی است، خداوند به جمع شما توفیق داده در بخشی از فعالیت‌های قرآنی موفق بوده‌اید که این جای تقدیر و تشکر دارد، مهم‌تر این است که این انس با قرآن در دوران نوجوانی و جوانی اتفاق بیفتد، اگر مؤمنی در دوران جوانی با قرآن انس بگیرد، قرآن با خون و گوشت او آمیخته شده و بخشی از وجودش می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: خدا را شاکر باشید به جهت این توفیقی که به شما عنایت کرده و قدردان این نعمت الهی باشید، خوب است همه ما بیش از پیش تلاش کنیم با قرآن مأنوس باشیم و در حد توان در جهت تقویت فرهنگ قرآنی در جامعه بکوشیم.

انتهای پیام /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha