یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۵
انسجام ملی و اعتماد به نخبگان، رمز تداوم پیشرفت‌های علمی کشور است

حوزه/ حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه گفت: دستاوردهای علمی ایران در حوزه‌های نوین حاصل همدلی مردم، حمایت مسئولان و میدان‌دادن به نخبگان است و تداوم این پیشرفت‌ها در گرو حفظ وحدت ملی و تقویت اعتماد به ظرفیت‌های داخلی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بیرجند، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، صبح امروز در نشست شورای فرهنگی عمومی خراسان جنوبی ضمن تبریک حلول ماه رجب، این ماه را فرصتی برای توبه، استغفار و خلوت با خداوند دانست.

وی تأکید کرد: ماه رجب، ماه بازگشت به خدا و انس با معنویت است و مسئولان باید در این ماه بیش از پیش به مسئولیت‌های الهی و اجتماعی خود توجه کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بیش از صد ویژگی که مقام معظم رهبری درباره شهید رئیسی بیان کرده‌اند، گفت: من سراغ ندارم درباره شخصیت دیگری این‌قدر اوصاف حکمرانی و کمالات اخلاقی از سوی رهبر معظم انقلاب ذکر شده باشد. اگر کسی بخواهد همین ویژگی‌ها را تبیین کند، باید یک جلد کتاب بنویسد.

وی افزود: شهید رئیسی نه تنها یک مدیر مدبر و حکمران ولایی بود، بلکه نماد انسجام ملی به شمار می‌رفت. او با مردمی بودن، تواضع و فروتنی توانست میان جریان‌های مختلف سیاسی و اجتماعی پیوند برقرار کند و نشان دهد که وحدت و همدلی، کلید عبور از بحران‌هاست.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه تأکید کرد: امروز نیز ادامه راه شهید رئیسی در گروی تقویت انسجام ملی است و همه مسئولان باید از این میراث گرانبها پاسداری کنند.

انسجام ملی؛ اولویت اصلی کشور

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز کرد: ضروری‌ترین و اولویت‌دارترین مسئله کشور در شرایط امروز، تقویت انسجام ملی است.

وی با اشاره به اینکه دشمنان با ایجاد دو قطبی‌های اجتماعی و فرهنگی در پی تضعیف وحدت ملی هستند، افزود: دشمن ممکن است از هر موضوعی برای ایجاد شکاف استفاده کند؛ از موسیقی و حجاب گرفته تا مسائل سیاسی و اجتماعی. هدف آنان روشن است ایجاد تفرقه و فراهم کردن زمینه برای نفوذ جریان‌های تجزیه‌طلب.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه خاطرنشان کرد: وقتی انسجام ملی آسیب ببیند، بستر برای ورود دشمنان و حتی حملات نظامی فراهم می‌شود. بنابراین همه جریان‌ها، احزاب، تشکل‌ها، روحانیت و مسئولان باید در مسیر حفظ وحدت تلاش کنند.

وی به مفهوم «توبه سیاسی» اشاره کرد و ادامه داد: اگر کسی سخنی یا رفتاری داشته باشد که به انسجام ملی آسیب بزند، باید عذرخواهی کند و جبران نماید، گناه سیاسی اثر اجتماعی بیشتری از گناه فردی دارد و باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به ظرفیت‌های علمی و فرهنگی خراسان جنوبی پرداخت و این استان را یکی از بهترین مناطق کشور در حوزه فرهنگ و علم دانست.

وی از شخصیت‌های برجسته‌ای چون آیت‌الله آیتی، استاد مشکات، استاد گنجی و استاد غلامرضا سعیدی یاد کرد و گفت: این استان میراثی غنی دارد که باید حفظ و تقویت شود.

وی به نقش مرحوم معتمد نژاد، پدر علم ارتباطات ایران اشاره کرد و افزود: خراسان جنوبی توانسته مدرنیته را با حفظ سنت‌های بومی در هم بیامیزد. این استان مدارس جدید را پذیرفت اما سنت‌های خود را کنار نگذاشت و نوآوری را در پیوند با میراث سنتی حفظ کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه ضمن تقدیر از استاندار خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، وحدت و انسجام میان مسئولان استان را ارزشمند دانست و ابراز کرد: این وحدت و همدلی میان مسئولان، نمونه‌ای از انسجام ملی در سطح محلی است که باید تقویت شود.

وی تأکید کرد: مسئولان استان با کمترین امکانات توانسته‌اند دستاوردهای ارزشمندی در حوزه‌های مختلف داشته باشند و این نشان‌دهنده روحیه جهادی و مردمی آنان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به پیشرفت‌های ایران در حوزه‌های نانو، هوش مصنوعی و فناوری کوانتوم، گفت: حتی رسانه‌های آمریکایی اعتراف کرده‌اند که با وجود تحریم‌های شدید، ایران همچنان در عرصه‌های علمی رشد می‌کند. آنان نمی‌فهمند این دستاوردها از کجا می‌آید، اما پاسخ روشن است، از طریق اعتماد به نخبگان و انسجام ملی.

وی اظهار کرد: وقتی به نخبگان اعتماد می‌کنیم، آنان دستاوردهایی را به ارمغان می‌آورند که دشمنان را شگفت‌زده می‌کند. این دستاوردها نتیجه وحدت و همدلی مردم و مسئولان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اسناد مصوب شورا سیاستی هستند و باید متناسب با اقتضائات هر استان اجرا شوند، بر اهمیت سند موسیقی، صنایع دستی و کوانتوم تأکید کرد و یادآور شد: مصوبات شورا زمانی ضمانت اجرایی دارند که استاندار آنها را ابلاغ کند و دستگاه‌ها موظف به اجرای آن باشند.

وی به نقش شهید رئیسی در تصویب و ابلاغ اسناد فرهنگی اشاره کرد و گفت: بسیاری از اسناد مهم در دوره شهید رئیسی تصویب و ابلاغ شد و امروز نیز دولت دکتر پزشکیان همان مسیر را ادامه می‌دهد.

امنیت استان‌های مرزی و ضرورت کار قرارگاهی

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه ضمن قدردانی از نیروهای امنیتی و انتظامی استان، حفظ امنیت در مناطق مرزی را کاری سنگین دانست و گفت: در استان‌های مرزی، فعالیت گروه‌های ضدانقلاب چند برابر سایر مناطق است، اما با انسجام و تلاش نیروهای امنیتی، امنیت استان خراسان جنوبی حفظ شده است.

وی بر ضرورت کار قرارگاهی در حوزه فرهنگ تأکید کرد و توضیح داد: شورای فرهنگ عمومی باید مسائل اولویت‌دار استان را شناسایی کرده و سهم هر دستگاه در حل آن مشخص شود. این کار قرارگاهی، الگویی برای حل مسائل اجتماعی و فرهنگی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از نعمت‌های بزرگ امروز کشور را تعامل مثبت میان سران سه قوه دانست و اظهار کرد: هر هفته سران سه قوه جلسه مشترک دارند و مسائل کشور را بررسی می‌کنند. این تعامل بی‌سابقه است و باعث شده که همکاری خوبی میان شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس و قوه قضاییه برقرار شود.

وی تصریح کرد: سازمان بازرسی نیز به‌عنوان بازوی نظارتی شورا عمل می‌کند و این پیگیری‌ها می‌تواند اثرگذاری مصوبات شورا را افزایش دهد.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه بار دیگر بر ضرورت انسجام ملی تأکید کرد و گفت: انسجام ملی نه تنها اولویت امروز کشور است، بلکه میراث ماندگار شهید رئیسی و همه شهیدان انقلاب اسلامی است. اگر این انسجام حفظ شود، دشمنان هیچ‌گاه نمی‌توانند به اهداف خود دست یابند.

وی خطاب به مسئولان و مردم خراسان جنوبی، یادآور شد: شما با میراث فرهنگی و علمی ارزشمند خود، می‌توانید الگویی برای سایر استان‌ها باشید. انسجام ملی، اعتماد به نخبگان و حفظ سنت‌های بومی، سه کلید اصلی برای پیشرفت و عبور از بحران‌ها است.

انتهای خبر/۱۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha