یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۹
آیا «قالیچه سلیمان» واقعیت تاریخی دارد؟

حوزه/ حضرت سلیمان(ع) با بهره‌گیری از نیروی باد توانست مسیرهای طولانی را در زمان کوتاه طی کند، پدیده‌ای که در برخی منابع تاریخی با روایت قالیچه مورد اشاره قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، یکی از شبهات مشهور درباره حضرت سلیمان(ع) این است که آیا قالیچه‌ای واقعی وجود داشته که با آن مسیرهای طولانی را در زمان حکومتش طی می‌کرده است.

قرآن کریم به این واقعیت تصریح می‌کند که حضرت سلیمان(ع) در زمان حکومتش با استفاده از نیروی باد، مسیرهای بسیار طولانی را با سرعتی به مراتب بیشتر از وسایل حمل و نقل آن روزگار می‌پیمود:

«وَ لِسُلَیْمانَ الرِّیحَ عاصِفَةً تَجْری بِأَمْرِهِ إِلی‏ الْأَرْضِ...»؛۱ و باد تند را در اختیار سلیمان قرار دادیم تا به فرمان او در زمین جریان یابند.

«وَ لِسُلَیْمانَ الرِّیحَ غُدُوُّها شَهْرٌ وَ رَواحُها شَهْرٌ ...»؛۲ و باد را به گونه‌ای در اختیار سلیمان قرار دادیم که با استفاده از آن می‌توانست مسیر دو ماه را در یک شبانه‌روز بپیماید.

قرآن بیش از این به جزئیات دقیق چگونگی بهره‌گیری سلیمان(ع) از نیروی باد نپرداخته، و در روایات صحیح السند که در کتاب‌های معتبر آمده است نیز چیزی با عنوان «قالیچه سلیمان» وجود ندارد.

البته در برخی منابع تاریخی و روایات از چیزی با عنوان بساط سلیمان یاد شده است.[۳] به عنوان نمونه گفته شد که این بساط توسط شیاطینی که در خدمت وی بودند از طلا و ابریشم بافته شده، و طول آن یک فرسنگ و عرض آن نیز یک فرسنگ بود.[۴]

همچنین در تعدادی از تفاسیر از آنچه به کمک بادها حرکت می‌کرد، تعبیر به کرسی(تخت) سلیمان شده است.[۵]

پی‌نوشت:

۱. انبیاء، ۸۱.

۲. سبأ، ۱۲.

۳. مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج ۴۴، ص ۲۴۴، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، ۱۴۰۳ق.

۴. ر. ک: رشیدالدین میبدی، احمد بن ابی سعد، کشف الأسرار و عدة الأبرار، تحقیق، حکمت‏، علی اصغر، ج ۷، ص ۱۹۱، تهران، امیر کبیر، چاپ پنجم، ۱۳۷۱ش.

۵. قمی، علی ابن ابراهیم، تفسیر القمی، محقق، مصحح، موسوی جزائری، سید طیب،‏ ج ۲، ص ۱۹۹، قم، دار الکتاب، چاپ سوم، ۱۴۰۴ق؛ ‏زمخشری، محمود، الکشاف عن حقائق غوامض التنزیل، ج ۳، ص ۱۳۰، بیروت، دار الکتاب العربی، چاپ سوم، ۱۴۰۷ق.

منبع: اسلام کوئیست

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha