یکشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۵ - ۰۸:۲۹
از تفرش تا خامنه؛ روایت تاریخی پیوند سادات حسینی با خاندان قائم‌مقام و سلسله رهبران

حوزه / سلسله سادات حسینی در منطقه فراهان، آشتیان و تفرش، ریشه‌ای کهن در تاریخ و فرهنگ این خطه دارد؛ دودمانی ریشه‌دار که بزرگان آن قرن‌ها در این منطقه زیسته و شاخه‌های پربار آن، از جمله خاندان قائم‌مقام فراهانی و سلسله سادات خامنه‌ای، نقش‌آفرین بوده‌اند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آگاهی از ریشه‌های خاندانی و شجره‌نامه بزرگان و رهبران دینی و سیاسی، نه تنها پیوندهای تاریخی میان مناطق مختلف ایران را هویدا می‌سازد، بلکه بخشی از حافظه تاریخی و فرهنگی یک ملت را بازخوانی می‌کند و نشان‌دهنده استمرار اصالت و ریشه‌دار بودن شخصیت‌های تأثیرگذار در بستر تاریخ است.این روایت تاریخی را رهبر شهید بیان کرده‌اند که تقدیم مخاطبان می‌گردد.

سلسله سادات حسینی تا جناب «سید قطب‌الدین»، سلسله‌ای مستمر است که همگی از بزرگان این منطقه به‌شمار می‌روند؛ بزرگانی چون سلطان سید محمد و سلطان سید احمد.

پس از سید قطب‌الدین، این سلسله به دو رشته انشعاب می‌یابد: یک رشته، دودمان «سید ظهیرالدین» و «سید فخرالدین» (معروف به «میر فخرا») است که سلسله ما به آن تعلق دارد؛ و شعبه دیگر از اولاد سید قطب‌الدین، خانواده «قائم‌مقام فراهانی» هستند.

نوه سید فخرالدین، مرحوم «سید محمدتقی» است که پسر او، جوانی برومند و آقازاده به نام «سید محمد» بود. او از تفرش به قصد سیاحت راهی آذربایجان می‌شود. هنگامی که به «خامنه» می‌رسد، مردم آن دیار این سید زیبا، رشید و آقازاده را با اصرار و به زور در شهر خود نگه می‌دارند. این‌گونه است که این سلسله در خامنه شکل می‌گیرد؛ در حالی که ریشه اصلی و پدران ما قرن‌ها در همان منطقه تفرش، آشتیان و فراهان زندگی کرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha