دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵ - ۲۲:۱۶
تقویت بازدارندگی ایران، محاسبات نظامی آمریکا را تغییر می‌دهد

حوزه/ ایزدی با تأکید بر اینکه مأیوس‌کردن آمریکا از تصاحب منابع ایران، شرط جلوگیری از جنگ است، گفت: تقویت توان دفاعی، آمادگی برای پاسخ به تهدیدها و استمرار حضور مردم در میدان، قدرت بازدارندگی ایران را افزایش می‌دهد و محاسبات نظامی آمریکا را تغییر می‌دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، فؤاد ایزدی عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، دوشنبه ۱۱ آبان‌ماه، در پنل پنجم همایش بین‌المللی استکبارستیزی در اندیشه امام شهید با عنوان نقش زنان در استمرار حماسه میدان و خیابان و تقویت تاب‌آوری اجتماعی، که با موضوع نقش تربیتی مادران، استحکام خانواده و پیوند مردم با رهبری در تقویت مقاومت و استمرار حضور در میدان، در سالن شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار داشت: برای جلوگیری از جنگ، باید طرف آمریکایی به این جمع‌بندی برسد که امکان تصاحب منابع ایران و گرفتن امتیاز از کشور از طریق فشار و تهدید را ندارد.

وی با اشاره به پرسش‌های مطرح‌شده در محیط‌های دانشگاهی درباره علت استمرار دشمنی آمریکا با ایران، افزود: پس از حملات نظامی و شهادت غیرنظامیان، فرماندهان، مسئولان سیاسی و دانشمندان کشور، این پرسش بیش از گذشته مطرح می‌شود که چرا دشمنی آمریکا با ایران پایان نمی‌یابد و حتی هر روز ابعاد گسترده‌تری پیدا می‌کند.

ایزدی با اشاره به بیانات رهبر شهید انقلاب اسلامی درباره طمع آمریکا به منابع و ظرفیت‌های ایران، ابراز کرد: نفت، گاز، معادن و موقعیت ژئوپلیتیکی ایران از جمله ظرفیت‌هایی است که برای آمریکا جذابیت دارد و تا زمانی که این کشور به تصاحب این منابع امید داشته باشد، فشار و دشمنی خود را ادامه خواهد داد.

وی ادامه داد: راهکاری که در بیانات رهبر شهید برای مقابله با این رویکرد مطرح شده، مأیوس‌کردن آمریکا از دستیابی به منابع ایران است؛ موضوعی که می‌تواند پاسخ روشنی به پرسش امروز جامعه درباره چگونگی جلوگیری از جنگ و تداوم امنیت کشور باشد.

تصاحب منابع ایران، پشت پرده فشارهای آمریکا

دانشیار دانشگاه تهران با اشاره به اظهارات ترامپ درباره نفت ایران گفت: رئیس جمهور آمریکا تمایل خود به تصاحب نفت دیگر کشورها را با ادبیات تجارت و کسب درآمد مطرح می‌کند، در حالی که تجارت به معنای دست‌اندازی به منابع و ثروت ملت‌های دیگر نیست.

ایزدی با بیان اینکه مردم ایران و فرزندان آنان مانع تحقق چنین خواسته‌هایی هستند، تصریح کرد: حضور مردم در میدان، بخشی از قدرت بازدارنده کشور در برابر طمع آمریکا به شمار می‌رود و این حضور باید با قدرت استمرار پیدا کند.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌ها و منافع اقتصادی گسترده آمریکا در کشورهای جنوب خلیج فارس، خاطرنشان کرد: طرف آمریکایی باید بداند که هرگونه اقدام علیه ایران، منافع و سرمایه‌های خود این کشور را نیز در معرض آسیب قرار می‌دهد؛ به‌گونه‌ای که نه‌تنها به منابع ایران دست پیدا نخواهد کرد، بلکه ممکن است داشته‌های خود را نیز از دست بدهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به تأکید رهبر انقلاب اسلامی بر به‌روزرسانی بانک اهداف، عنوان کرد: آمادگی دفاعی کشور باید به‌گونه‌ای باشد که تهدیدها و نقش کشورهای همراه آمریکا در هرگونه اقدام نظامی به‌دقت محاسبه شود. کشورهایی که امکانات و پایگاه‌های خود را در اختیار حمله به ایران قرار می‌دهند، نباید تصور کنند که از پیامدهای چنین اقدامی مصون خواهند ماند.

وی تأکید کرد: بازدارندگی زمانی اثرگذار خواهد بود که طرف مقابل، اراده و توان ایران برای دفاع از خود را جدی بگیرد و به این نتیجه برسد که دستیابی به اهداف موردنظرش امکان‌پذیر نیست.

ایزدی در ادامه، تلاش آمریکا برای تسلط بر منابع سایر کشورها را با موضوع افول قدرت این کشور مرتبط دانست و یادآور شد: در چنین رویکردی، بازگشت به مناسبات دوران استعمار و بهره‌برداری از منابع دیگر ملت‌ها، به‌عنوان راهی برای جبران مشکلات و چالش‌های آمریکا دنبال می‌شود.

وی با تأکید بر ضرورت هماهنگی مواضع مسئولان با سیاست‌های کلان کشور، افزود: هنگامی که رهبر شهید بر مأیوس‌کردن آمریکا از تصاحب منابع ایران تأکید می‌کنند، انتظار می‌رود همین منطق در اظهارات مسئولان ارشد و عملکرد آنان نیز به‌روشنی دیده شود.

دانشیار دانشگاه تهران، مذاکره را یکی از ابزارهای سیاست خارجی دانست و اظهار کرد: هر ابزاری باید در زمان و شرایط مناسب خود مورد استفاده قرار گیرد و نمی‌توان بدون توجه به اقتضائات موجود، همواره بر استفاده از یک ابزار تأکید کرد.

ایزدی ادامه داد: در شرایط فعلی، تکرار روزانه موضوع مذاکره ممکن است این برداشت را در طرف مقابل ایجاد کند که با وجود اقدامات و فشارهای صورت‌گرفته علیه ایران، همچنان امکان گرفتن امتیاز از کشور وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: شکل‌گیری چنین برداشتی به‌جای مأیوس‌کردن طرف مقابل، ممکن است انگیزه او را برای ادامه فشارها افزایش دهد؛ به این معنا که آمریکا با وجود ضرباتی که دریافت کرده است، همچنان به تداوم وضعیت نه جنگ و نه صلح و اعمال فشار برای گرفتن امتیازات بیشتر امیدوار بماند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تأکید بر جایگاه رهبری در تعیین سیاست‌های کلان کشور، بیان کرد: این سیاست‌ها باید در مواضع و عملکرد مسئولان بازتاب داشته باشد و هماهنگی میان گفتار و رفتار آنان برای طرف مقابل نیز آشکار باشد.

استمرار حضور مردم در میدان، بخشی از قدرت بازدارندگی کشور است

ایزدی استمرار حضور مردم در خیابان‌ها و اجتماعات مردمی را مهم دانست و اظهار کرد: دشمن همچنان از خواسته‌های خود دست نکشیده و به منابع ایران و گرفتن امتیاز از کشور امید دارد؛ بنابراین، مسیری که مردم با حضور خود آغاز کرده‌اند، باید با قدرت ادامه پیدا کند.

وی با اشاره به همراهی جوانان در اجتماعات مردمی افزود: استمرار این حضور، با وجود دشواری‌ها و مشکلاتی که ممکن است به همراه داشته باشد، اهمیت دارد و بخشی از مسئولیت اجتماعی ما در شرایط امروز است.

دانشیار دانشگاه تهران، با اشاره به تجربه گفت‌وگو با مردم و دانشجویان، از تغییر برخی نگرش‌ها درباره سیاست خارجی و قدرت دفاعی کشور سخن گفت و اظهار کرد: در میان افرادی که پیش‌تر انتقادهای متفاوتی نسبت به برخی مسائل داشتند، امروز مطالبه ایستادگی بیشتر و تقویت توان بازدارندگی کشور مشاهده می‌شود.

وی نقش بانوان را در این تحول اجتماعی برجسته دانست و تأکید کرد: زنان در این عرصه پیش‌قدم هستند و استمرار نقش‌آفرینی و حضور آنان در میدان، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha