پنجشنبه ۶ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۱۶
مدرسه علمیه‌ای با 340 سال قدمت

مدرسه علمیه جده بزرگ اصفهان، بیش از 340 سال قبل، مکان آن توسط مادربزرگ یکی از سلاطین صفوی وقف شد که به همین دلیل «جده بزرگ» نام گرفت و هم‌اکنون 300 طلبه در آن اشتغال به تحصیل علوم دینی دارند.

مدیر این مدرسه در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه با اشاره به تاریخچه تاسیس این مدرسه و تاییدیه وقف‌نامه آن توسط دو تن از مراجع آن زمان، گفت: مدرس و حجرات این مدرسه برای طلاب علوم دینی و مسجد و وضوخانه برای عموم مومنین وقف شده است.

مجید مهدوی ادامه داد: در کنار این مدرسه زمین حاصل خیز بسیار وسیعی به نام «آمرزیده آباد» نیز وقف می‌شود تا هزینه‌های مدرسه از طریق آن تامین شود، ولی متاسفانه این زمین موقوفه در طول 300 سال گذشته از موقوفات مدرسه خارج شده است.

مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ اصفهان اضافه کرد: به همت آیت‌الله طباطبایی، مدیر حوزه علمیه اصفهان به دنبال احیای این موقوفه هستیم.

وی افزود: میرزاعلی آقای شیرازی، از اساتید نهج‌البلاغه و اخلاق شهید مطهری، آیت‌الله ادیب‌اصفهانی، مرحوم حاج آقا رحیم ارباب،مرحوم آیت الله سید مصطفی مهدوی از شخصیت‌هایی بزرگی است که در این مدرسه درس خوانده و یا تدریس داشته‌اند.

مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ با اشاره به چاپ کتاب آشیانه مهر در سال 1384، اظهار داشت: این کتاب علاوه بر ارائه تاریخچه ای از مدرسه، هر آنچه که باید یک طلبه جدیدالورود بداند در آن ذکر شده است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا بیشتر مدارس علمیه در گذشته در بازار احداث می شده است، اظهار داشت: ارتباط تنگاتنگ حوزه و مردم و تقید بازاری ها به فراگیری دروس حوزوی از قبیل مکاسب از جمله علل این امر به حساب می آید.

مهدوی با بیان اینکه در ده سال پس از انقلاب کمتر مدرسه ای مورد توجه قرار داشت، گفت: مدرسه جده در آن سال ها  علاوه بر خوابگاهی بودن، آموزشی هم بود و علتش حضور بزرگانی چون آیت الله ادیب، آیت الله املایی، آقاسیدمصطفی مهدوی بود که کلاس‌های درسشان در این مدرسه برگزار می شد.

وی به وضعیت نامطلوب مدرسه در پیش از حضور حضرت آیت‌الله مظاهری اشاره کرد و گفت: با حضور ایشان تحولی در حوزه علمیه اصفهان صورت گرفت و خدمات شایسته ای نیز انجام شد، به گونه ای که بازسازی مدارس آغاز گردید و همچنین با حضور آیت‌الله طباطبایی به عنوان مدیر حوزه علمیه اصفهان این امر سرعت بیشتری به خود گرفت.

مهدوی زمان انتصاب مسئولیتش را چهار سال پیش عنوان کرد و گفت: از همان سال تاکنون، طلاب جدیدالورود پذیرش می‌شوند و تا سطح عالی آنان را پیش می بریم.

وی نظارت بر امور طلاب را موجب رشد علمی و اخلاقی آنان دانست و گفت: طلاب پایه یک تا سه در مدرسه ای به نام نجفی به صورت مجزا اما تحت مدیریت و اشراف خودم، مشغول به تحصیل هستند و تمام امورات آنها جدای از دیگر طلاب است.

مهدوی با بیان اینکه در حال حاضر 300 طلبه از پایه اول تا دهم مشغول به تحصیل هستند، اظهار داشت: در سال تحصیلی جاری 52 طلبه جدید‌الورود پذیرش داشته ایم که همگی حجره نشین می باشند.

وی ادامه داد: توجه به حضور و غیاب، انجام الزامی مباحثه، نظارت مستمر و وجود مشاوران از دلایل افزایش توان آموزشی طلاب مدرسه علمیه جده بزرگ اصفهان است و در حالی که مباحثه در حوزه های علمیه کمرنگ شده است، طلاب این مدرسه از پایه اول تا دهم الزاماً باید مباحثه کنند و یکی از شروط ورود طلبه به مدرسه همین التزام به مباحثه است.

مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ با اشاره به ضرورت توجه به مباحث مشاوره‌ای، گفت: سه نفر از اساتید به امر مشاوره علمی، اخلاقی و روانشناسی در این مدرسه اهتمام دارند.

وی با بیان این که ارتباط بین اولیا و مدرسه نقش بسیار موثری در تربیت طلاب دارد، اظهار داشت: اولیای طلاب پایه یک تا سه هر ماه به مدرسه دعوت می شوند و تعاملاتی با آنان در جهت هر چه بهتر شدن وضعیت آموزشی فرزندانشان صورت می گیرد.

مهدوی، برگزاری امتحان در هر هفته را مهم ارزیابی کرد و گفت: در این برنامه، مطالب برای طلاب تکرار می‌شود.

وی افزود: از دوسال پیش مساله تحقیق علمی پایه‌ها را مطرح کردیم، بگونه‌ای که طلبه پایه دوم تا دهم ‌برای ارتقاء تحصیلی می بایست تحقیق علمی ارائه دهد.

مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ گفت: اساتید سه‌گانه با عناوین استاد تدریس، استاد مشاوره و استاد راهنما در مدرسه بر اساس وظایف خود مباحث آموزشی را به طلاب ارایه می‌دهند.

وی به فعالیت‌های معاونت فرهنگی در مدرسه اشاره کرد و گفت: کتابخانه ای با بیش از 10 هزار جلد کتاب و به صورت مخزن باز، تحت نظارت این معاونت فعال می باشد.

این مدیر حوزوی به فعالیت واحد‌های قرآن و ورزش این مدرسه تحت نظارت معاونت فرهنگی اشاره کرد و گفت: سالن ورزشی برای بدنسازی، کشتی و تنیس در داخل مدرسه وجود دارد و سالن و استخر نیز برای فوتسال و شنای طلاب در نظر گرفته شده است.

مهدوی ادامه داد: تیم شنای این مدرسه مقام نخست و تیم فوتسال نیز مقام دوم در المپیاد ورزشی طلاب سراسر کشور را کسب کرده‌اند.

وی با اشاره به تجهیز مدرسه به 12 رایانه، عنوان داشت: با مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور تعاملات خوبی برقرار شده، به گونه ای که از هر محصول یک نسخه به صورت رایگان به مدرسه ارسال می شود و  در حال حاضر بیش از 4 هزار نرم افزار در مدرسه موجود است.

وی با بیان اینکه به دنبال تاسیس سایت برای مدرسه هستیم، اظهار داشت: به دلیل اتصال به اینترنت، طلاب پژوهشگر می توانند بدون هیچ مشکلی از آن در جهت تکمیل پژوهش استفاده کنند.

مهدوی با بیان اینکه هر ماه جلسه اساتید در منزل یکی از علما و مراجع برگزار می شود، اظهار داشت: این امر موجب می شود که تعامل خوبی میان اساتید و علما و مراجع صورت گیرد.

وی به برگزاری اردوهایی برای متاهلین اشاره کرد و گفت: در این اردوها همسران طلاب با روش همسرداری و تربیت کودک آشنا می شوند.

مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ به یکی از ابتکارات مدیریتی اشاره کرد و گفت: یک برد آزاد برای طلاب گذاشته شده است که هر مطلبی را که به ذهنشان می رسد می توانند در آن بنویسند و روز بعد نیز به مطالب آنان پاسخ داده می شود.

وی فعالیت‌های پایگاه بسیج مدرسه را برشمرد و ابراز داشت: بسیج این مدرسه در سه سال متمادی به عنوان کاندیدای اسوه کشوری مطرح بود و امسال به عنوان پایگاه نمونه اسوه انتخاب شد.


انتهای پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha