به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، در این سفر که به مدت یک هفته به طول انجامید، از برخی مراکز شیعی و دانشگاهی کشور هند بازدید به عمل آمد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی نیا مدیر این سفر و معاون فرهنگی، ارتباطات و امور بین الملل دارالحدیث در این باره به حوزه نیوز گفت: موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث به دنبال آشنایی اساتید، محققان و مسئولان ارشد موسسه با فضای فکری و اندیشه ای در کشورهای مختلف به ویژه فعالیت های پژوهشی در حوزۀ قرآن و حدیث است تا با نیازها و خلاهای موجود در نقاط مختلف جهان آشنا شوند و روزنه های جدید در برنامه های علمی ایجاد گردد. ضمن آنکه این سفرها منجر به رویکرد بین المللی در فعالیت های پژوهشی می شود.
وی ادامه داد: در همین راستا، سال گذشته حدود 15 نفر از اساتید، مدیران گروه ها و محققان ارشد دارالحدیث به کشور ترکیه سفر کردند. امسال نیز 9 نفر از اساتید و مدیران عازم کشور هندوستان شدند و این سفر، انجام گرفت.
معاون فرهنگی، ارتباطات و امور بین الملل دارالحدیث به برنامه های فرهنگی و علمی در این سفر اشاره و تصریح کرد: از جمله این برنامه ها نشست مشترک با نماینده جامعة المصطفی(ص) در هند بود که در این نشست، ضمن آشنایی با فعالیت های نمایندگیِ جامعة المصطفی(ص)، زمینه های همکاری بررسی شد و مورد توافق طرفین قرار گرفت.
* دیدار با ریس دانشکده علوم اسلامی دانشگاه علیگر
وی نشست با پرفسور نقوی رئیس دانشکده علوم اسلامی دانشگاه "علیگر" را از دیگر برنامه های هیات اعزامی دارالحدیث به هند عنوان کرد و اظهار داشت: از ایشان کتاب های خوبی در داخل کشور منتشر شده و هم اینک مشغول خدمات علمی در هندوستان است. در این جلسه در خصوص تعاملات و همکاری های بین دارالحدیث و دانشگاه علیگر بحث و تبادل نظر شد.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی نیا به دیدار با دکتر مهدی خواجه پیری و آشنایی با دو دهه فعالیت وی در زمینه احیای نسخ خطی اشاره کرد و بازید از مدرسه علمیه شیعیان در دهلی را از برنامه های این سفر برشمرد.
وی افزود: طلاب این مدرسه علمیه، علیرغم دشواری های موجود و کمبود امکانات، به تحصیل معارف ناب اسلامی اهتمام دارند.