جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
ی

آيت‌الله زرندي با حدود نيم قرن حضور مجاهدت آميز در كرمانشاه در احياي حوزه علميه كرمانشاه نقش منحصر به فردي داشته و اكثر مدارس این استان را بازسازي يا تأسيس كرده است که مهم ترین آنها مدرسه علمیه امام خمینی (ره) می باشد.

حجت الاسلام احمدرضا حسن آبادی، مدیر مدرسه علمیه امام خمینی (ره) کرمانشاه، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به تاریخچه حوزه علمیه کرمانشاه اظهارداشت: كرمانشاه از گذشته‌هاي دور، مهد مدارس علميه و عالمان برجسته علمي و معنوي بوده است. وجود اين مراكز و حضور عالمان در اين شهر سبب گرديد تا سال‏هاي بعد نيز تعداد كثيري از عاشقان دين به حوزه علميه رفته و به نشر دين بپردازند كه امروزه برخي از آنان از رجال موفق در حوزه‏هاي علميه‏اند.

وی افزود: یکی از این شخصیت های تاثیر گذار معاصر، عالم فقید،آيت‌الله زرندي بود که با حدود نيم قرن حضور مجاهدت آميز در كرمانشاه در احياي مجدد حوزه علميه كرمانشاه نقش منحصر به فردي داشته و اكثر مدارس این استان را بازسازي يا تأسيس كرده است.

مدیر مدرسه علمیه امام خمینی (ره) کرمانشاه، با نگاهی به مدرسه علمیه امام خمینی(ره) تصریح کرد: مرحوم آيت‌الله حاج شیخ محمد حسین زرندي در سال 1363 در ملاقات با امام خميني(ره)، اجازه ساخت مدرسه جديد علميه كرمانشاه را اخذ كرد و با تأخير زياد و مشكلات فراوان از جمله مشکلات قانونی (عمدتاٌ ناشی از قوانين ميراث فرهنگی) در سال 1377 ساخت بناي مدرسه مذكور با زيربناي 14 هزار مترمربع در بلوار طاق بستان كرمانشاه آغاز شد.

وی گفت: این مدرسه داراي مسجد، حسينيه، كتابخانه عمومي بزرگ الغدیر و سالن اجتماعات و 136 حجره و مَدرس است كه به واسطه امام جمعه وقت كرمانشاه، آيت‌الله زرندي بنا گرديد و در حال حاضر دهها نفر از طلاب در اين مدرسه مشغول به تحصيل‏اند.

حجت الاسلام حسن آبادی، ادامه داد: مدرسه علمیه حضرت امام خمینی (ره) کرمانشاه از فضایی چشم نواز و کاملا متقارن برخوردار است و علاوه بر آن از فضا و ظاهری معنوی برخوردار بوده و بهترین مکان برای آموزه های دینی و یکی از بزرگترین مدارس دینی کشور از نظر مساحتی است.

تحصیل 105 طلبه

به گفته وی، این مدرسه دارای 105 طلبه است که در پایه های سوم تا ششم مشغول تحصیل بوده و با پرسنلی مجرب که دارای سطح سه حوزه ومشغول تدریس هستند مدیریت و اداره می شود .

مدیر مدرسه علمیه امام خمینی (ره) کرمانشاه، تصریح کرد: از نظر آموزشی حدود 136 حجره با امکانات مناسب برای اسکان و کلاسهای متعدد دیگری برای آموزش و مدرس طلاب در نظر گرفته شده است، همچنین کتابخانه بزرگ و عمومی الغدیر که دارای تعداد زیادی کتاب در تمامی رشته های مختلف مذهبی و علمی است علاوه بر طلاب، عموم مردم نیز از آن استفاده می کنند.

وی درباره برنامه های آموزشی مدرسه هم گفت: اجرای این برنامه بر اساس برنامه آموزشی مدون از سوی مرکز مدیریت حوزه های علمیه بوده و در بین ساعات درسی اساتید موظف به ارایه برنامه های مشاوره ودرسی در تمامی زمینه های مورد نیاز طلاب میباشند ودر ساعات بعد از ظهر طلاب به مباحثه در دروس جهت تجزیه و تحلیل انها می‌پردازند که این امر در یادگیری و تجزیه و تحلیل داده های درسی بسیار مفید و موثر است و مدرسه دارای طلاب ممتاز در رشته های مختلف است .

حجت الاسلام حسن آبادی، خاطرنشان ساخت: این مدرسه همچنین مجهز به اتاق رایانه بوده و واحد سمعی بصری و اتاق تلویزیون که تا ساعت ده ونیم شب فعال بوده فیلمهای تاریخی و مذهبی را برای طلاب نمایش می‌دهد.

برنامه های فرهنگی و مناسبتی

وی در خصوص برنامه های فرهنگی نیز گفت: برگزاری اردوهای زیارتی و تفریحی بطور ثابت به مشهد مقدس و قم و حرم حضرت امام (ره) و اردوهای جهادی و حضور فعال و گسترده در ایام تعطیل در ساخت مساجد و مدارس و دیگر برنامه های زیر ساختی و مهم ، داشتن پایگاه بسیج بعنوان فعالترین پایگاه حوزه از جمله برنامه های این بخش است.

به گفته ی مدیر مدرسه علمیه امام خمینی (ره) کرمانشاه ، این مدرسه دارای کار گروه های تخصصی فرهنگی است که بیشتر برنامه های فرهنگی مدرسه که شامل برگزاری ادعیه بعد صلاتین وزیارت عاشورا و جامعه کبیره در روزهای دوشنبه و دعای توسل در روزهای سه شنبه و سایر مراسمات متناسب را تحت پوشش قرار داده و انها را بطور منظم و مستمر برگزار می کنند .

فعالیت های پژوهشی

حجت الاسلام حسن آبادی، در ادامه بیان داشت: اين مدرسه علاوه بر فعاليت‌هاي علمي و درسي در عرصه‌هاي پژوهشي و تبليغي مانند برنامه های قرآن و تفسير و اجراي برنامه‌هاي عمومي در تابستان و اعزام مبلغ به ادارات و مدارس و دانشگاه‌ها و مجالس و محافل مذهبي و برگزاري مسابقات قرآني و مذهبی نیز فعال است وکلاسهای اخلاق بطور ثابت توسط اساتید بومی و دوره ای توسط اساتیددعوت شده از قم برگزار میگردد.

برنامه های ورزشی و تبلیغی طلاب

این استاد حوزه، با اشاره به اهمیت ورزش در اسلام و ایجاد بسترهای لازم برای طلاب در این خصوص، اضافه کرد: مدرسه دارای سالن ورزشی مناسب با نیازهای طلاب که شامل رشته های بدنسازی و فوتبال است و طلاب این مدرسه سابقه حضور در مسابقات کشوری را نیز داشته و چند طلبه حکم مربیگری درجه یک در رشته های مختلف را کسب کرده اند.

وی در پایان در مورد تعامل این مدرسه با سایر نهادهای شهرستان نیز اظهار داشت: این حوزه همکاری های بسیار خوبی با همه نهاد ها و ارگانهای شهرستان داشته و تعدادی از طلاب این مدرسه در ماه محرم و سایر ایام و مناسبتهای مختلف درمراسمات با حکم تبلیغی در این ادرات فعالیت می کنند .

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha