شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
مرتضی المحطوری

دانشگاه مذاهب اسلامی در بیانیه ای ضمن ابراز تاسف از اقدامات جنایتکارانه عوامل افراطی و تکفیری در یمن اعلام کرد:‌ علامه «مرتضی بن زید المحطوری» استاد و موسسه کرسی فقه زیدی دانشگاه مذاهب اسلامی کشورمان و یکی از مراجع زیدی‌های یمن در صنعاء به شهادت رسید.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، در بیانیه این دانشگاه آمده است: علامه شهید المحطوری که از علمای برجسته جنبش انصارالله و رئیس مؤسسه فرهنگی بدر یمن به شمار می‌رود، در اوایل بهمن‌ماه گذشته، با حضور در دانشگاه مذاهب اسلامی در تهران، کرسی فقه زیدی را افتتاح و مبانی تدریس این فقه را تشریح کرده بود.

دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامه این بیانیه، با محکومیت حمله تروریستی تکفیری‌ها به مساجد و مراکز دینی، شهادت علامه المحطوری را تسلیت گفته و خواستار مجازات عاملان این حوادث شده است.

در جریان حمله انتحاری عوامل تروریست‌های تکفیری داعش به دو مسجد شیعیان در صنعاء پایتخت یمن، بیش از ۲۷۰ تن از نمازگزاران شهید و زخمی شدند. این دو انفجار در مسجد الحشحوش در منطقه الجراف شمال صنعاء و دو انفجار دیگر در مسجد بدر در منطقه الصافیه در مرکز صنعاء بوقوع پیوست.

همچنین شهید المحطوری یکی از تشکیل دهندگان شورای مجمع تقریب مذاهب اسلامی در یمن بود که توانست ارتباطات خوبی با علمای جهان اسلام برقرار کند.

مرتضی المحطوری که در ۱۳ رمضان سال ۱۳۷۳ هجری قمری مصادف با سال ۱۹۵۴ میلادی در روستای بنی اسد در منطقه محابشه یمن بدنیا آمد پس از فراگیری علوم قرآنی به صنعاء مهاجرت کرد و در مسجد جامع صنعاء و در دیگر مساجد این شهر و نزد علمای صنعاء درس آموخت.

وی همچنین علوم مختلفی همچون تفسیر، صرف، نحو و ادبیات عرب، فقه و اصول، منطق و اصول دین را پیش علمای بزرگی فراگرفت.

وی که استاد دانشکده الهیات و حقوق دانشگاه صنعاء، رئیس مرکز علمی و فرهنگی بدر و  دارای دکترای دانشگاه قاهره در رشته اصول فقه بوده است، اجازات علمی متعددی از علمای یمن داشته و ضمن عضویت در جمعیت علمای یمن و عضویت در اتحاد جهانی علمای اسلام و نائب رئیسی شورای عالی تقریب مذاهب اسلامی را بر عهده داشته است.

وی همچنین از فقه زیدی و فقه شیعه به عنوان دو بال برای یک جسم یاد کرده و گفته بود: هیچیک از کتاب‌های مهم زیدی را نمی‌بینید، مگر اینکه از امام باقر (ع) و امام صادق (ع) در آن آمده و بهترین سند برای رسیدن به آموزه‌های اسلامی، اهل بیت (ع) هستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha