جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
شمس مدیر حوزه یزد

حوزه/ مدیر حوزه علمیه استان یزد گفت: مبلغ موفق کسی است که گفتار و کردارش یکی باشد، به همین دلیل یکی از علت های موفقیت پیامبران و ائمه(ع) در طول تاریخ، رعایت همین اصل اساسی بوده است.

 حجت الاسلام و المسلمین محمد شمس، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، در یزد، بااشاره به ضرورت تبلیغ هدفمند واطلاع رسانی دینی، گفت: اهمیت تبلیغ تا آن جاست که خداوند در قرآن کریم به پیامبر(ص) می فرماید: «اگر آنچه را برتو نازل کردیم تبلیغ نکنی، در واقع  رسالت خود را انجام نداده ای» بنابراین در پرتو تبلیغ، راه سعادت و هدایت بر روی انسان ها گشوده و مبانی اصلی فرهنگ اسلامی تبیین و درونی می شود.

مدیر حوزه علمیه استان یزد ادامه داد: مبلغ موفق کسی است که گفتار و کردارش یکی باشد و به همین دلیل یکی از علت های موفقیت پیامبران و ائمه(ع) در طول تاریخ، رعایت همین اصل اساسی بوده است

وی با تاکید بر این که تبلیغ، باید به همراه تکریم انسان ها باشد، چرا که خداوند وجود آدمی را ارج نهاد و فرموده اند «وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَنی آدَم/ به تحقیق ما فرزندان آدم را گرامی داشتیم»، ابراز داشت: در قرآن کریم، نمونه ای از تبلیغ کریمانه را از سوی حضرت موسی(ع) و برادرش هارون (ع) مشاهده می کنیم. آن گاه که خداوند آنها را به منظور هدایت فرعون به سویش فرستاد، سفارش می کند «به نرمی و ملایمت با او سخن بگویید، شاید متذکر شود یا از خدا بترسد». آرامش و وقار همراه با گفتاری لطیف و مؤدبانه، نمونه ای از رفتار کریمانه است که خداوند آن را از موسی و هارون و همه مبلغان الهی خواسته است.

* گسترش دین در گرو تبلیغ است

حجت الاسلام و المسلمین شمس با اشاره به این که گسترش دین خدا در گرو تبلیغ هدفمند است، گفت: قرآن کریم وظیفه اصلی پیامبران را تبلیغ آیین الهی دانسته و اگر  امروزه عطر خوش وحی در قالب مذهب و آموزه های اخلاقی در میان آدمیان پراکنده شده، بدان سبب است که پیامبران، اولیای الهی و سپس مبلغان بزرگ دینی به خوبی از عهده امر تبلیغ دین برآمده و در این عرصه هرگز کوتاهی نکرده اند.

وی خاطرنشان کرد: خداوند، بندگانش را دوست دارد و یکی از نشانه های این دوستی آن است که بندگان را به حال خود رها نکرده، بلکه به برکت تبلیغ و تلاش پیامبران، درِ بهروزی، نیک بختی و کمال روحی را بر روی آنان گشوده است.

* لزوم ارائه تصویر درست از آخرت

مدیر حوزه علمیه استان یزد تصریح کرد: برخی از افراد به واسطه آن که شناخت درستی از پروردگار ندارند، در اثر گناه، خود را از قرب الهی بی بهره می سازند، در این میان مبلغان دینی هستند که می توانند با تبلیغ صحیح، تصویر درستی از پروردگار و آخرت ارائه دهند و آن ها را با خداوند متعال آشنا و آشتی دهند.

عضو شورای حوزه علمیه استان یزد افزود: مبلغین از جایگاه رفیعی در اسلام برخوردارند تا آنجا که امام صادق(ع) می فرمایند "آن کسی که احادیث ما را روایت کند و دل های شیعیان ما را استوار سازد، اقدامش از هزار عابد بهتر است".

الزامات تبلیغی

حجت الاسلام والمسلمین شمس در خصوص شرایط موفقیت در امر تبلیغ، گفت: مدارا با مردم، خیرخواهی در مورد انسان ها، مخاطب شناسی، شناخت فرهنگ و آداب و رسوم منطقه تبلیغی و ملی، در نظر گرفتن نیازها، کمبودها و مشکلات ویژه مردم هر منطقه و نیز توجه به میزان تحصیلات و سطح آگاهی های مردم و.. از شرایط اساسی کارآمدی امر تبلیغ به شمار می آید.

*آسیب های پیش رو

مدیر حوزه علمیه استان یزد در پایان با اشاره به این که در واقع اصل مهم در امر تبلیغ، ادای تکلیف و رساندن پیام است و اثرگذار بودن تبلیغ را می توان فرع بر اصل تبلیغ دانست، گفت: نداشتن اطلاعات کافی از دین، بداخلاقی و عبوسی، پافشاری در رسیدن به نتیجه مقصود، عدم شناخت مردم منطقه تبلیغی و حتی عدم آشنایی با فنون روانشناسی دینی و علمی و... از آسیب های تبلیغ است.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha