چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۷ ذیقعدهٔ ۱۴۴۵ | May 15, 2024
شیخ ابوالقاسم کبیر قمی

حوزه / قضاوت حکیمانه برای حل تعارض ها ضرورت دارد، اسلام برای رفع درگیری ها، وجود قاضیان صالح و عادل را لازم و قضاوت عادلانه را راهی به سوی بهشت و قضاوت ناعادلانه را راهی به سوی دوزخ می داند.

خداوند متعال در قرآن می فرماید:

إِنْ حَكَمْتَ فَاحْكُمْ بَيْنَهُمْ بِالْقِسْطِ شوری/10

اگر در ميان آنها داوري می كني با عدالت داوري كن

حکایت؛

مرحوم آیت الله حاج سیدمصطفی خوانساری نقل کردند که روزی شخصی ازثروتمندان شهر مقداری برگه هلو یا زردآلو به رسم هدیه برای آقاشیخ ابوالقاسم کبیر قمی آورد.

آقا به سختی هدیه را قبول کرد اما آن را مصرف نکرد و به اهل خانه هم نداد، بلکه در صندوقی که در گوشه اطاق خودش بود، پنهان کرد، چند روزی گذشت تا اینکه همان شخصی که هدیه را آورده بود، آمد و در مورد اختلافی که  با شخص دیگری داشت، درخواست قضاوت کرد.

مرحوم شیخ ابوالقاسم کبیر (ره) اول برخاست و برگه های دست نخورده را از گنجه آورد و گذاشت در مقابل صاحبش و فرمود: این برگه ها بردارید تا خدمت شما باشد و من راحت تر بتوانم بین شما دونفر حکم کنم؛ آنگاه در مورد اختلاف شما با شخصی که بااو اختلاف دارید حکم میکنم و فتوا می دهم .

تقوا و خداپرستی و مراقبت از اعمال و کردار خویش در عمق جان این عزیزان ریشه داشت و به راستی مروج دین و مبلغ احکام الهی به شمار می رفتند و برای دیگران سرمشق بودند .1

  1. با اقتباس و ویراست از کتاب  یادنامه آیت الله العظمی اراکی (ره)

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha