جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
حجت الاسلام احمد واعظی

حوزه/ رئیس دفتر تبلیغات اسلامی گفت: هنر نقش والایی در سامان دادن مدینه فاضله، باور سازی، تقریر نظام ارزشی و زیباشناسی جامعه دارد.

 به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد واعظی  امروز  در همایش ملی« فقه و هنر» که  در دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، ضمن قدردانی از مسئولین برگزاری همایش عنوان کرد: هنر به‌عنوان یک واقعیت و امر ریشه‌دار در زندگی بشر از ابعاد مختلفی قابل‌مطالعه است.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار داشت: مطالعات هنر را می‌توان  چند دسته از جمله  مطالعات تاریخی هنر، وضعیت هنر، هنر ورزی در زمان‌های تاریخ گونه و ... دسته بندی کرد.

وی افزود: در حال حاضر هنر به‌عنوان یک صنعت اقتصادی به شمار می‌آید، ولی ما در مسئله هنر مطالعات مختلفی همچون، مطالعات اجتماعی حوزه هنر، مطالعات فلسفی هنر، بحث هرمنوتیک هنر، مطالعات اخلاقی در حوزه هنر و مطالعات فقهی حقوقی حوزه هنر، خواهیم داشت.

حجت الاسلام والمسلمین  واعظی با اشاره به این که در نسبت فقه و هنر دارای نگاه حداقلی و حداکثری هستیم، بیان داشت: کسانی که در این رابطه دارای نگاه حداقلی هستند، فقه را تنها به صدور مجاز و غیرمجاز محدود می‌کنند و این امر به یک اصول موضوع شناسی و نگاه تقلیل گرایانه به فقه بازمی‌گردد.

فقه پیوند عمیقی با فرهنگ دارد

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: ما باید نقش هنر را در حوزه بشر بشناسیم و بدانیم فقه پیوند عمیقی با فرهنگ دارد و دارای لایه باورها، ارزش‌ها، رفتارها و نمادهاست و هنر از سنخ چیزی است که با تمام این لایه‌ها در ارتباط است.

وی در ادامه با تأکید بر نقش هنر در باورها گفت: بخشی از مردم می‌توانند قیاس‌های عمیق برهانی و باورهای خود را با خطاب‌ها و جدلیات درک کنند، ولی در سامان دادن مدینه فاضله، هنر نقش والایی در باور سازی، تقریر نظام ارزشی و زیباشناسی جامعه دارد.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی با بیان اینکه بخش غیرقابل‌انکار از هر جامعه‌ای نظام ارتباطی آن است اظهار داشت: این نظام دارای دو رکن معنا سازی و رسانه‌ای است که این معنا را به دیگران انتقال دهد، می باشد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی در ارتباط با نگاه حداقلی عده‌ای به فقه و هنر اظهار داشت: این افراد نگاه تقلیل گرایانه ای به فقه دارند و گمان می‌کنند فقه آمده تنها احکام خمسه رفتاری ما را مشخص کند، ولی نگاه عمیق‌تر، نقش واقعی فقه را به ما نشان می‌دهد.

وی در پایان افزود: زمانی که فقه را در بستر کلان جامعه ببینیم، کارکرد عظیم‌تری برای آن مشخص می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha