جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 379620
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۱
نشریه حلقه وصل

حوزه/ ماهنامه فرهنگی- تشکیلاتی «حلقه وصل» در سی ‎وششمین شماره خود به موضوع «هنر انقلاب» پرداخته است.

به گزارش سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه»، این نشریه در شماره اردیبهشت ‌ماه خود با مروری بر «دیباچه» هنر انقلاب «بر بال سیمرغ» سوار می شود و با نشستن بر روی صندلی ‌های «تماشاخانه انقلاب»، «الفبای انقلاب» را مشق می ‌کند و با مرور «گنج پنهان» به «تجلی شیدایی» هنر انقلاب می رسد.

تازه ترین شماره «حلقه ‌وصل» در ابتدا بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با دست ‌اندرکاران همایش ملی فقه هنر را بازخوانی کرده است. رهبر معظم انقلاب در این دیدار به نسبت بین اسلام و هنر می ‌پردازند و تصریح می کنند: «اگر درباره اصل هنر بخواهیم نظر اسلام را بدانیم، به نظر می ‌رسد که اسلام هنر را نه فقط قبول کرده بلکه تشویق کرده [است.]»

در این شماره سردبیر نشریه در یادداشتی به تشریح «آنهایی که در میان غبار ایستاده ‌اند» پرداخته و از ضرورت ‌های ایستادن به مانند حاج احمد در فضای غبارآلود فرهنگ و هنر امروز می ‌نویسد.

بخش ‌های مختلف شماره سی ‌وششم ماهنامه «حلقه وصل» درباره «هنر انقلاب» عبارتند از:

* «دیباچه»

ویژه ‌نامه هنر انقلاب در بخش «دیباچه» نقاط کانونی پیام بنیانگذار انقلاب اسلامی درباره هنر و هنرمند متعهد را در گفت ‌وگو با دکتر حسین عرب اسدی مورد واکاوی قرار می دهد.

آسیب ‌شناسی استراتژی فرهنگی و هنری پس از انقلاب اسلامی دیگر موضوع محوری گفت ‌وگوی نشریه با محمود سالاری در این بخش است. سالاری در این گفت ‌وگو معتقد است در استراتژی فرهنگی کشور متاسفانه «بابی ساندز را با شهید بهشتی اشتباه گرفتیم.»

* «بر بال سیمرغ»

«بر بال سیمرغ» پرونده دیگر شماره سی وششم ماهنامه است که در آن به پنج اثر سینمای انقلاب در سی ‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر پرداخته شده است.

محمدحسین مهدویان در این پرونده از «آخرین روزهای بی طرفی» می گوید و تاکید می کند که در «ایستاده در غبار» متوسلیان خودش را ساخته است.

حمید لازمی در یادداشتی به «رسوایی2» مسعود ده نمکی می ‌پردازد و می نویسد که «سینمای ایران هنوز موفق به پاکسازی درونش نشده است» و موفقیت های امثال مسعود ده نمکی را نادیده می گیرد.

در ادامه پرونده «بر بال سیمرغ» عباس لاجوردی از سختی های کار در سوریه و ساخت «جشن تولد» می گوید. بررسی پیدا و پنهان «بهروز شعیبی» و دلایل نادیده گرفتن «سیانور» در سی ‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر و پاسخ به این سؤال که چرا در دهه 90 «بادیگارد» ابراهیم حاتمیکیا شک کرده؟ از دیگر بخش ‌های این پرونده است.

* «تماشاخانه انقلاب»

حلقه‌ وصل در این پرونده به «بررسی رابطه تئاتر و انقلاب اسلامی به همراه معرفی دو نمونه از آثار تئاتر انقلاب و دفاع مقدس» می‌ پردازد. گفت وگو با کارگردان نمایش «جان گز» درباره قواعد، اصول و ساختمان تئاتر دفاع مقدس، بازخوانی اپیزود پنجم نمایشنامه جان گز، گفت ‌وگو با تهیه‌کننده نمایش «شیر در زنجیر» و چیستی تئاتر دینی در گفت ‌وگو با محمود فرهنگ (مدیر کانون نمایش ‌های دینی وزارت ارشاد) از دیگر مطالب خواندنی این پرونده است.

* «الفبای انقلاب»

علی‌ محمد مؤدب از شاعران و نویسندگان برجسته معاصر است؛ او در جایگاه استادی در پرونده «الفبای انقلاب» پاسخگوی سؤالات میلاد عرفان ‌پور در خصوص جایگاه شعر انقلاب در ادبیات کشور است.

در ادامه علاقه مندان می ‌توانند چند شعر منتخب از شعرهای برگزیده‌ شاعران جوان دوره های مختلف «آفتابگردان‌ ها» را بخوانند و با زندگی ‌نامه 10 شاعر برجسته انقلاب که نقش بسزایی در رشد و شکوفایی شعر انقلاب داشتند، آشنا شوند.

گفت وگو با محسن پرویز معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت نهم درباره نسبت انقلاب و ادبیات بخش پایانی الفبای انقلاب است.

* «گنج پنهان»

پرونده «گنج پنهان» این شماره در ابتدا بازنمایی دفاع مقدس را از زاویه دوربین «علی فریدونی» مورد واکاوی قرار می ‌دهد. خاطرات خواندنی و ناگفته ‌های این عکاس از دوران دفاع مقدس بخشی از گنج نهان آن دوران را روایت می ‌کند.

سریال «سیمرغ» از نادر سریال‌ های موفق سیما در نشان دادن واقعیت ‌های دفاع مقدس است که حلقه وصل علت این پرواز موفق سیمرغ بر صحنه تلویزیون را از حسین قاسمی ‌جامی (کارگردان سیمرغ) جویا شده است.

* «تجلی شیدایی»

در ابتدای آخرین پرونده ویژه ‌نامه هنر انقلاب «حسین معززی ‌نیا» با آسیب ‌شناسی «هر کسی از ظن خود یار شهید آوینی شدن» از نگاه شخصی خود به تشریح دیدگاه‌ های سید مرتضی آوینی درباره نسبت بین مخاطب و سینما، ظرف و مظروف بودن و یا نبودن سینما و اینکه آیا در نگاه شهید آوینی محتوا از فرم جداست و اگر اینها قابل تفکیک هستند، اصالت با کدامیک است، می پردازد.

در ادامه این پرونده نشریه تلاش می ‌کند که در حد وسع به ابعاد شخصیتی و هنری مرحوم فرج‌ الله سلحشور پرداخته شود. در این راستا جمال شورجه در یادداشتی به ابعاد هنر قرآنی مرحوم فرج الله سلحشور می پردازد و حجت ‌الاسلام بصیر پسر مرحوم سلحشور از دیدگاه پدر در خصوص نسبت بین هنر با انقلاب گفته است.

در پایان، رییس حوزه هنری «شهید سیاح ‌طاهری» را به عنوان یک الگوی واقعی برای جبهه فرهنگی انقلاب معرفی کرده و از ابعاد شخصیتی و کارهای فرهنگی ایشان می ‌گوید.

ماهنامه فرهنگی - تشکیلانی «حلقه وصل» به مدیرمسئولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر می ‌شود. علاقه مندان برای دریافت این نشریه با شماره تلفن ۵-۷۷۶۵۵۱۳۴ تماس بگیرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha