سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۱ شوال ۱۴۴۵ | Apr 30, 2024
نشست "زن و خانواده مسلمان، محور تحولات اجتماعی"

حوزه/ در نشست تخصصی "زن و خانواده مسلمان، محور تحولات اجتماعی" که با حضور جمعی از اساتید دانشگاه های وین و ایران برگزار شد، راهکارهای استفاده از الگوهای دینی در جوامع اسلامی بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران،  نشست تخصصی "زن و خانواده مسلمان، محور تحولات اجتماعی" امروز دوشنبه 10 خردادماه، با حضور دکتر لیزولیت ابید، استاد دانشگاه وین و جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه و اعضای هیأت امنای اتحادیه جهانی زنان مسلمان، در محل این اتحادیه در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تهران برگزار شد.

دکتر طوبی کرمانی، دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان ابتدا با طرح این سئوال که "چرا الگوی زندگی در جامعه اسلامی ما، افرادی غیر از پیامبر (ص)، حضرت زهرا(س) و معصومین (ع) هستند و از الگوهای دینی خود برای پیشرفت جامعه استفاده نمی کنیم؟"، گفت: =نزدیک به 2 سال است که در اتحادیه جهانی زنان مسلمان تلاش داریم به پاسخ این سئوال دست یابیم و راهکارهایی را در زمینه کنار گذاشتن الگوهای غربی و استفاده از الگوهای دینی و مذهبی خود در جامعه اسلامی ارائه دهیم.

دکتر لیزولیت ابید، استاد دانشگاه وین در رشته شرق شناسی و اسلام شناسی نیز با بیان این که تاکنون تحقیقاتی در زمینه حقوق زن در اسلام و خانواده در اسلام داشته است، خاطرنشان کرد: در غرب تبلیغ فرد گرایی (اومانیسم) بسیار زیاد است و آزادی فردی مهمترین اصل تبلیغ و یک هدف اجتماعی است. این درحالی است که در دین اسلام حقوق فردی و اجتماعی یکسانند و هر فرد مسلمان باید آزادی فردی و مسئولیت اجتماعی را به یک میزان بپذیرد.
 
در ادامه این نشست، خانم دکتر نظری، مدیرکل سابق بخش زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه در تبیین سئوال مطرح شده در نشست گفت: ما همه قبول داریم که الگوهای دینی بهترین الگوها هستند، اما چرا در زندگی ما این الگوها کمرنگ ترند؟ به این دلیل که ما به عنوان زنان مسلمان در زمان سیاستگذاری درباره زنان جامعه، تلاش کمی داشته ایم و نتوانسته ایم الگوی واقعی را به جامعه مسلمان ارائه دهیم.

برپایه این گزارش، از راهکارهایی که در این نشست برای استفاده از الگوهای دینی در زندگی مسلمانان مطرح شد، استفاده از هنر و خلاقیت در اشاعه فرهنگ غنی اسلامی و شناساندن الگوهای دینی و مذهبی به جوانان مسلمان بود.

همچنین یکی از دلایلی که الگوهای دینی کنار گذاشته شده اند، کم کاری در معرفی فلسفه آموزه های دینی پس از انقلاب اسلامی عنوان شد و این که در این زمینه، نتوانسته ایم توانا و دانا عمل کنیم تا آموزه های دینی نه تنها به وسیله زبان، بلکه به وسیله رفتار و اعمال مسلمانان شناسانده شوند.

معرفی ناقص دین اسلام در کشورهای غربی و نبود منابع کافی و کتب علمی برای معرفی روش های تربیتی الگوهای اسلامی به مسلمانان غرب از دلایل استفاده نکردن از الگوهای دینی عنوان شد.

 شرکت کنندگان نیز راهکارهایی را در این زمینه ارائه کردند که می توان از آن جمله به  مواردی چون

معرفی جایگاه زن مسلمان و تغییر دادن طرز فکر غرب نسبت به زنان مسلمان و پوشش آنها، مخاطب شناسی و به روز رسانی اطلاعاتی که از حضرت زهرا(س) و الگوهای اسلامی در دست است، تکرار نکردن اشتباهات غربی ها در زمینه اهمیت دادن به خانواده، قوی تر عمل کردن مسلمانان در زمینه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، آشنایی والدین با وسایل ارتباط جمعی و اینترنت همپای فرزندان خود، عدم سطحی نگری در آموزه های دینی و تعمیق آنها و معرفی شیوه های تربیتی حضرت زهرا(س) به خانواده های مسلمان، اشاره کرد.

در ادامه نشست، دکتر لیزولیت اظهار داشت: در اروپا و آمریکا به دین (بخصوص دین اسلام) به عنوان یک محدودیت نگریسته می شود و هرگونه رفتار و روش دینی به خصوص پوشش و رفتار اسلامی، با واکنش های منفی روبرو می شود به طوری که حتی جوانان غربی حاضر نیستند این محدودیت ها را تحمل کنند.

براساس اعلام مجمع تقریب، در پایان، دکتر کرمانی در جمع بندی مطالب ارائه شده در نشست، عوامل اصلی حضور نداشتن الگوهای دینی در زندگی جوامع مسلمان را عوامل داخلی و عوامل بیرونی عنوان کرد و گفت: بزرگترین ایراد ما این است که همیشه چهره های دینی را آسمانی معرفی کرده ایم. همچنین با توجه به اینکه الگو آسان ترین و بهترین روش تربیتی است نتوانسته ایم الگوسازی کنیم، لذا در این راه باید تلاش مضاعفی داشته باشیم.

انتهای پیام

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha