پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
آیت الله حکیم

حوزه/ حضرت آیت الله حکیم گفتند: اهل بیت(ع) بهتر از دیگران به تفسیر قرآن آگاهی دارند در حالی که دیگران گاهی در تفسیر قرآن گرفتار تفسیر به رای شده اند و معنایی بر خلاف معنای مورد نظر خداوند متعال اراده می کنند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، گروهی از دارالقرآن الکریم بسیج مردمی عراق با آیت الله سید محمد سعید حکیم از مراجع تقلید عراق دیدار کردند.

حضرت آیت الله حکیم در این دیدار به شیعیان توصیه کردند هنگام قرائت و تلاوت قرآن در آیات معانی و مضامین و احکام و تفسیر قرآن نیز بیندیشند و تامل کنند و در این زمینه به تفاسیر اهل بیت علیهم السلام از قرآن مراجعه کنند؛ چراکه اهل بیت بهتر از دیگران به تفسیر قرآن آگاهی دارند در حالی که دیگران گاهی در تفسیر قرآن گرفتار تفسیر به رای شده اند و معنایی بر خلاف معنای مورد نظر خداوند متعال اراده می کنند.

ایشان افزودند: گرفتن تفسیر قرآن از منابع غیر معتبر ونادرست گاه انسان را به گمراهی می کشاند و سپس در این زمینه به برخی آیات اشاره کردند که افراد گمراه و منحرف، مفاهیم آن را تغییر داده اند، مانند این آیه که می فرماید: «ما کان الله لیذر المؤمنین علی ما أنتم علیه حتی یمیز الخبیث من الطیب و ما کان الله لیطلعکم علی الغیب و لکن الله یجتبی من رسله من یشاء فآمنوا بالله و رسله و إن تؤمنوا و تتقوا فلکم أجر عظیم»: (خدا بر آن نيست كه مؤمنان را به اين [حالى‏] كه شما بر آن هستيد، واگذارد، تا آنكه پليد را از پاك جدا كند. و خدا بر آن نيست كه شما را از غيب آگاه گرداند، ولى خدا از ميان فرستادگانش هر كه را بخواهد برمى‏ گزيند. پس، به خدا و پيامبرانش ايمان بياوريد؛ و اگر بگرويد و پرهيزگارى كنيد، براى شما پاداشى بزرگ خواهد بود)(آل عمران، 179).

و آیه دیگر که می فرماید: «و لا تکونوا کالذین تفرقوا واختلفوا من بعد ما جاءهم البینات و اولئک لهم عذاب عظیم»: (و چون كسانى مباشيد كه پس از آنكه دلايل آشكار برايشان آمد، پراكنده شدند و با هم اختلاف پيدا كردند، و براى آنان عذابى سهمگين است‏)(آل عمران، 105). که افراد منحرف این آیات را بر خلاف اراده الهی تفسیر کرده اند.

این مرجع تقلید شیعه تاکید کردند: شما باید بدانید طرف مقابل ما نیز تفاسیری دارد که مورد تایید خدای متعال نیست همان طور که در تفسیر آیه «مَا كَانَ لِنَبِيٍّ أَن يَكُونَ لَهُ أَسْرَى حَتَّى يُثْخِنَ فِي الْأَرْضِ تُرِيدُونَ عَرَضَ الدُّنْيَا وَاللَّهُ يُرِيدُ الْآخِرَةَ وَاللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ»  که مراد خداوند متعال اهتمام به اسیر است اما آنها با استناد به این آیه اسرا را می کشند.

ایشان در پایان سخنان خود از شیعیان خواستند قدر شیعه بودن و پیروی خود از مکتب اهل بیت(ع) را بدانند و همه متوجه باشند که قرآن نباید لقلقه زبان آنها باشد، بلکه همه باید در آیات آن تدبر کرده و به آن عمل کنند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha