جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 392454
۱۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۲
پژوهش

حوزه / استاد حوزه بوشهر گفت: عمیق ترین پژوهش ها از دل حوزه و توسط فارغ التحصیلان حوزوی به دست آمده است و این جزء لاینفکّ تحصیل حوزه است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از بوشهر، حجت الاسلام محمد اسماعیل نیا درباره موضوع تغییر در متون آموزشی حوزه علمیه گفت: حوزه علمیه امروز حاصل خون دل خوردن ها و شکنجه شدن ها و گرسنگی کشیدن های علمای گذشته می باشد ، از این رو امروز،  وظیفه حوزویان و خصوصا مسئولان و صاحبان فکر بسیار سنگین تر است و نباید بگذراند مرور زمان گرد غربت و بی اعتنایی را بر چهره ی نورانی حوزه و فلسفه وجودی آن بنشاند.

استاد حوزه علمیه بوشهر افزود: اینکه دروس متداول حوزه نیازمند تعدیل و بروز تر شدن است نکته ایست که غالب صاحبنظران به آن معتقدند و بحمدالله امروزه شاهد عملی شدن سالها فکر و کنکاش در این زمینه از سوی بخش تدوین متون حوزه های علمیه هستیم که بسیار اتفاق خوبی است.

وی یکی از مشکلات دروس حوزه در طرح آموزشی قدیم را عدم همگامی سطح علمی طلاب با سطح دانشی کتاب عنوان کرد و اظهار داشت: هم اکنون تا حدود بسیاری این مشکل برطرف شده است؛ دروس پایه اول در سیستم آموزشی جدید تعدیل شده و نسبت به سن و سال و توانایی ایشان مناسب تر است، البته این آخر مسیر تدوین متون نیست و هنوز باید برخی از کتاب ها و موضوعات مناسب سازی شود.

حجت الاسلام اسماعیل نیا با اشاره به نقاط مثبت مراکز علمی غیر حوزوی  در دو ساحت متن و روش گفت: یکی از نقاط مثبت مراکز علمی غیر حوزوی تدریس های پژوهش محور است که متاسفانه هنوز آنچنان که باید در حوزه های علمیه این مهم قانون مند و همه گیر نشده است.

این محقق حوزوی افزود: البته این به این معنی نیست که حوزه ها در زمینه پژوهشی کاری نکنند بلکه معتقدم عمیق ترین پژوهش ها از دل حوزه و توسط فارغ التحصیلان حوزوی به دست آمده است و این جزء لاینفکّ تحصیل حوزه است، اما تا شرایط آرمانی پژوهشی شدن تحصیل و تدریس فاصله زیاد است.

وی اضافه کرد: مساله بعدی، نیاز به الزام و قانون شدن یک تحقیق پایانی در پایان سطح یک(پایه۶) است که از جهات مختلف ضرورت آن حس می شود البته که این مهم با پیش نیازهایی ازجمله آموزش روش پژوهش به عنوان یک عنوان درسی در پایه های مختلف سطح یک  حاصل می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha