چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
حجت الاسلام محمد محمدیان - نهاد نمایندگی دانشگاه

حوزه/ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: متاسفانه وضعیت پایان نامه ها و مقالات علمی به گونه ای است وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید تدابیر ویژه ای نسبت به آن اتخاذ کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدیان شامگاه سه شنبه در مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه معارف اسلامی در قم اظهارداشت: متاسفانه امروز به دلیل وجود مسائل و دغدغه های مختلف بزرگترین و ا رزشمند ترین ثروت و سرمایه ما که عمر باشد در حال هدر رفتن است چرا که اگر کنکاشی در مقالات و پایان نامه های دانشجویی انجام دهید، خواهید دید که دردی از جامعه دوا نمی کنند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در بخش دیگری از سخنانش افزود: جریان دانشجویی باید چشم نگران جامعه در مسئله عدالت و کار آمدی باشد؛ در حوزه نظارت و پرسش گری میدان‌دار باشد و در حوزه عمل جور بی عملی برخی مجموعه‌های ناکارآمد و غیر انقلابی را بکشد.

حجت‌الاسلام محمدیان ادامه داد: بدون شک 16 آذر را می‌توان آغازگر جنبشی حق طلب، ضد ظلم، استکبار ستیز، استقلال‌خواه و عدالت طلب دانست که در هیاهوی انگاره‌های ماتریالیستی و ایستارهای محافظه کارانه و سازشگر چپ‌ها و راست‌ها و در هیاهوی سرسپردگی به قدرت‌های بیگانه، به دست جریان اسلام گرا به تکاپو افتاد و با قطره‌های خون آن سه شهید رنگی از جاودانگی یافت؛ همراه و همگام با نهضت امام خمینی(ره) رشد کرد و در مسیر سی و هشت ساله انقلاب اسلامی به بالندگی رسید و حالا تبدیل به درختی تناور و مثمر برای آرمان‌های انقلاب شده است.

وی تاکید کرد: بدین ترتیب این جنبش شصت و سه ساله با چهار ویژگی ممتاز آرمان گرایی،تعهد و دردمندی، استغناء از احزاب و باندهای قدرت و ثروت و پیشرو بودن در مطالبه آرمان‌ها چه در 16 آذر 32 که بهترین جوانان این مملکت به پای کهنه سواران دولت آمریکا قربانی شدند و چه امروز که در دوران حاکمیت مردم سالاری دینی- با صداقت و صراحت - مولفه‌های اصلی انقلاب اسلامی یعنی استقلال، عدالت و آزادی متعهدانه را در محیط دانشگاه راهبری می‌کند، علی‌رغم برخی فراز و فرودها مسیر افتخارآمیزی را طی نموده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: جوانان و دانشجویان این مرز و بوم در 16 آذر 1332 در حالی که هنوز باطن آمریکا نه در بین توده‌های مردم که حتی در بین نخبگان هم خیلی شفاف نبود با هوشمندی مسیری را برگزیدند که امروز راه هر آزادی خواهِ راستینی از آن مسیر می گذرد،راه مقابله با ظلم و ظالمان و مصداق اتم آن در این دوره یعنی آمریکا.

وی با بیان اینکه دغدغه های امروز جوانان با گذشته بسیار متفاوت است اظهارداشت:  بسیار ضروری است که دغدغه ها و نیازهای امروز جوانان را که نسبت به دهه های گذشته بسیار متفاوت شده است، بخوبی بشناسیم.

وی با اشاره به اهمیت و جایگاه معارف اسلامی در هدایت جامعه به ویژه جوانان و دانشجویان، بر ضرورت شناخت اولویت ها در این حوزه تأکید کرد و گفت: متأسفانه تاکنون در شناخت مخاطبان توفیق زیادی نداشتیم و کمتر وارد این عرصه شده ایم.

استاد  دانشگاه با بیان اینکه اگر دانشگاه را مبداء تحول بدانیم، باید شرایط و لوازم آن را نیز فراهم بیاوریم، اظهار کرد: دانشگاهها هنگامی انسان ساز و تعالی بخش خواهد بود که اساتید و دانشجویان تکلیف و اولویت ها را بخوبی شناخته و همه تلاش و استعداد خود را روی آن متمرکز کنند؛ زیرا در غیر این صورت منابع مالی و انسانی کشورمان به هدر می رود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه برای شناخت اولویت ها باید ابتدا ملاک ها و معیارها را بدرستی بشناسیم، خاطرنشان کرد: امروز بسیاری از پایان نامه ها در مقاطع مختلف تحصیلات عالی نگاشته می شود اما هیچ دردی از جامعه دوا نمی کند و ساعت ها زمان و میلیاردها ریال هزینه بیهوده هدر می رود که از مسؤولان می خواهیم برای رفع این معضل جدی تدبیری اندیشیده شود.

وی با بیان اینکه گسست میان نسل ها که همیشه وجود داشته است، کار را برای شناخت مخاطب سخت کرده و همزبانی را تحت تأثیر قرار می دهد، خاطرنشان کرد: از مهمترین کارها در دانشگاه معارف اسلامی، شناخت مخاطبان در عرصه های گوناگون است و امروز باید دغدغه های اعتقادی جوانان و نقاط ضعف و قوت اخلاقی آنها را بشناسیم.

حجت الاسلام و المسلمین محمدیان ادامه داد: پس از شناخت خوب و دقیق مخاطبان، باید قالب ارایه مطالب را نیز بخوبی شناخته و متناسب با مخاطبان، قالبی را برای بیان محتوا انتخاب کنیم که قابل درک و فهم بوده و به آسانی برای قشر جوان، باورپذیر و تأثیرگذار باشد.

وی، یکی از سخت ترین دروس برای ارایه به دانشجویان را ریشه های انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: در حالی که متأسفانه برخی فسادهای اقتصادی و بداخلاقی ها در جامعه رخ می دهد، باید بتوانیم بخوبی کارآمدی و دستاوردهای نظام اسلامی را برای دانشجویی که با مشکلات بسیاری مواجه است بیان کنیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به وجهه اصلی 16 آذرماه در مبارزه با آمریکا، خاطرنشان کرد: امروز دانشجویی که در معرض انواع رسانه ها قرار گرفته و زرق و برق غرب را مشاهده می کند، نمی توان لزوم مبارزه با استکبار جهانی را فقط با شعار به آنها بیان کنیم، بلکه سیاست جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با استکبار را باید با منطق و اقناعی ارایه دهیم.

وی، لزوم تقسیم بندی مخاطبان بر اساس میزان آگاهی آنها نسبت به معارف اسلامی را مورد توجه قرار داد و گفت: محتوای آموزشی معارف اسلامی باید متناسب با سطح علم و آگاهی دانشجویان ارایه شود تا مفید و مؤثر واقع شود.

حجت الاسلام و المسلمین محمدیان نوع رفتار و گفتار و نگاه اساتید به دانشجویان را از بهترین استدلال ها و بیان ها در تدریس معارف اسلامی، مهمتر و مؤثرتر دانست و گفت: اساتید باید نسبت به دانشجویان دلسوز باشند و بتوانند با بیان شیوا و رفتار و گفتار مناسب آنها را نسبت به این درس مهم جذب کنند.

16 آذرماه به عنوان روز دانشجو نامگذاری شده است. در این روز سه دانشجو به نام های مصطفی بزرگ نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت رضوی هنگام اعتراض به دیدار ریچارد نیکسون با محمدرضا شاه پهلوی در سال 1332 به دست رژیم سفاک پهلوی در دانشگاه تهران کشته شدند.

انتهای پیام   313/17

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha