به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، استاد رشاد، رئیس شورای حوزه علمیه تهران، امروز در جلسه درس اخلاق هفتگی حوزه علمیه امام رضا(ع)، در جمع اساتید و طلاب، با تاکید بر ضرورت حفظ زی طلبگی، بیان کرد: از مسائل مهمی که در حوزه مغفول مانده، زی طلبیگی و حوزوی است.
رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران با اشاره به مسئله اخلاق حرفه ای و صنفی که از شاخه های علم اخلاق است، اظهار کرد: از جمله اخلاق صنفی اهل علم، نقد منصفانه و مسئله آفت لسان است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با تاکید بر اینکه اخلاق علم پژوهی باید در متون آموزشی گنجانده شود، تصریح کرد: سودگرایی و انگیزه های غیراخلاقی در مبانی اخلاقی اسلامی جایگاهی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه طلاب در چهار بعد معرفت، معنویت، مهارت و هویت باید پرورش پیدا کند، مسئله علم آموزی و علم محوری در حوزه های علمیه را مدنظر قرار داد و بیان کرد: طلاب باید در علوم مختلف ابزاری و محتوایی ، بینش کاملی پیدا کنند.
تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) تهران در ادامه با بیان اینکه عالم دینی باید از تعلقات و دنیا زدگی رها باشد و در یک کلمه عالم دینی باید روحانی باشد، افزود: چه بسیار افرادی که در ایام طلبگی خود از امکانات مختلف برخوردار بوده اما ، عاقبت خیری نداشتند.
استاد رشاد با اشاره به اهمیت حفظ هویت طللبگی، ابراز کرد: طلاب باید به خصوصیات صنفی خود که لباس روحانیت مهترین آنهاست، تعصب داشته باشند، در غیر این صورت از نظام طلبگی و حوزه چیزی باقی نخواهد ماند.
وی در بخش پایانی سخنان خود پیرامون زهد در زندگی مقام معظم رهبری، اظهار کرد : چندی پیش این جمله از بنده در مورد مقام معظم رهبری منتشر شد (کاش تلفن همراه داشتم و از نعلین مندرس ایشان عکس می گرفتم تا همه با زندگی زاهدانه معظم له آشنا شوند)؛ انتشار این جمله بازتاب های مختلفی از جانب افراد و رسانه ها داشت.
رئیس شورای حوزه علمیه تهران خاطرنشان کرد: دیروز در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، بنده با دیدن وضع دمپایی ایشان منقلب شدم و اشک هایم جاری شد.
استاد رشاد در پایان بیان کرد: در زندگی مقام معظم رهبری زهد و فرار از دنیا بسیار دیده می شود و این مسئله به عنوان خاری در چشم دشمنان ایشان است.
انتهای پیام