شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه

حوزه/ امروز از منظر معماری حوزوی با خطر جدی مواجه هستیم و دیگر مدارسی شبیه به فیضیه، دارالشفا و ... کم داریم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله اعرافی در دیدار اعضای کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان قم ضمن تسلیت وفات حضرت معصومه(س) اظهار داشت: اهمیت میراث فرهنگی روشن است و مقوله راهبردی این میراث به تدریج، مقداری جای افتاده؛ اما هنوز به سطح مطلوب نرسیده است.

وی ابراز داشت: در حوزه میراث در اقسام گوناگون آن همچون سخت، نرم، ملموس و ناملموس آن باید فعالیتی اسلامی انجام بگیرد؛ البته مباحثی وجود دارد؛ اما به نظر می آید که کار بیشتری را می طلبد.

مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: باید پایه های فکری و معرفتی این میراث را استخراج نموده و کامل کرد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه تصریح کرد: «صیانت از داشته ها» و «بازآفرینی گذشته در شرایط و أشکال جدید» دو مقوله مهمی است که باید به آن پرداخت و مبانی فکری آن را استخراج و عرضه کرد.

وی بیان داشت: الگوسازی از دیگر مباحث مهم در این مقوله است تا بتوان گذشته را در قالب جدید ارائه نمود.

امام جمعه قم اظهار داشت: از غصه های ما این است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه ها، حوزه ها و ... به الگوهای مناسبی از میراث فرهنگی نرسیده اند؛ البته انتظار می رفت که پس از انقلاب اسلامی، الگوهای جدیدی در شهرسازی و معماری ارائه گردد که متأسفانه نشده است.

وی ابراز داشت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز تصمیماتی در خصوص معماری و شهرسازی اسلامی گرفته شده که در حال سندنویسی می باشد.

*امروز متأسفانه شهرسازی روح داری در کشور نداریم

آیت الله اعرافی خاطرنشان ساخت: امروز متأسفانه شهرسازی روح داری در کشور نداشته و باید به این مقوله توجه بیشتری شود.

وی تصریح کرد: بخشی از این کارها به حوزه های علمیه برگشته و باید در این موضوع وارد شده تا بتوانیم طراحی های نوین و اسلامی به جامعه مخاطب عرضه نماییم.

مدیر حوزه های علمیه بیان داشت: پیشنهاد ما این است که دبیرخانه کنگره دائمی شده و استمرار پیدا کند و قم به عنوان محور، مطرح و فعالیت ها را ادامه دهد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهار داشت: تدوین دانشنامه تاریخ قم از ضرورت هاست که حوزه های علمیه و جامعه المصطفی نیز می توانند در تدوین آن سهیم بوده و تعامل و همکاری داشته باشند.

وی ابراز داشت: باید کارگروهی برای میراث غیرملموس قم راه اندازی شود تا به صورت جداگانه پیگیری گردد.

*فرهنگ سازی از مباحث مهم در صیانت از میراث فرهنگی است

امام جمعه قم خاطرنشان ساخت: فرهنگ سازی صیانت از میراث فرهنگی، أمر مهمی است که از ضروریات بوده و می توان با ارائه فکر منسجم و منظم پیام ساز صیانت از میراث فرهنگی شد.

وی تصریح کرد: تعریف دوره های کوتاه مدت برای توریست ها از دیگر برنامه هایی است که می توان در این زمینه داشت و مرکز آموزش های کوتاه مدت جامعه المصطفی نیز می تواند در این زمینه همکاری و تعامل داشته باشد.

آیت الله اعرافی بیان داشت: حساسیت سازی برای صیانت از فرهنگ قم از دیگر مباحث مهم است که ما در نمازجمعه قم می توانیم با شما همکاری داشته باشیم.

*امروز ارزیابی ما از ساختمان های مدارس علمیه قم مثبت نیست

وی اظهار داشت: امروز ارزیابی ما از ساختمان های مدارس عملیه قم مثبت نیست و متأسفانه با میراث های فرهنگی، تاریخی و دینی ما سازگار نبوده و معیارها در آن رعایت نشده است.

مدیر حوزه های علمیه ابراز داشت: امروز از منظر معماری حوزوی نیز با خطر جدی مواجه هستیم و دیگر مدارسی شبیه به فیضیه، دارالشفا و ... کم داریم.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه در پایان خاطرنشان ساخت: راه اندازی کارگروه حوزوی، دانشگاهی و میراث فرهنگی از ضروریات امروز قم است تا میراث ناب قم حفظ شده و استمرار پیدا نماید.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha