پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
شیخ محمد حسون

حوزه / حجت الاسلام والمسلمین محمد حسون مدیر مرکز پژوهش های اعتقادی که به تازگی از سفر مالزی بازگشته است، طی نامه‌ای خطاب به مراجع عظام، شخصیت‌های علمی و مؤسسات دینی از منع تشیع در کشور مالزی سخن گفت و اشاره کرد که وهابیت، نهایت سوء استفاده از این شرایط را می برد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسون مدیر مرکز پژوهش های اعتقادی (وابسته به دفتر آیت الله سیستانی) و مبلغ فعال در عرصه بین الملل که به تازگی از سفر مالزی بازگشته است، طی نامه‌ای خطاب به مراجع عظام، شخصیت‌های علمی و مؤسسات دینی از منع انجام فرایض دینی بر طبق مذهب اهل‌بیت (علیهم السلام) در کشور مالزی سخن گفت و اشاره کرد که وهابیت، نهایت سوء استفاده از این شرایط را  می برد.

ترجمه متن این نامه به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

در سفری که اخیرا به کشور مالزی داشتیم شاهد فتوایی بودیم که از طرف رئیس هیئت فتوای ایالت سلانگور مالزی صادر شده است، این فتوا در برگیرنده یازده بخش بوده و انجام اعمال و فرایض دینی بر طبق مذهب شیعه را منع می‌کند و افرادی که برای آن مذهب - با هر وسیله رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی - تبلیغ می‌کنند را مجازات می‌کند.

و قبل از آنکه متن فتوا - که توسط یکی از برادران مالزی زبان ترجمه شده - را در اختیار شما قرار دهیم چند نکته لازم به ذکر است:

1- این تصمیم، فتوای دینی است که از دار الافتاء ایالت سلانگور، یکی از ایالات مالزی صادر شده است، و این به آن معنی است که این فتوا قانون رسمی صادر شده از دولت مالزی نیست، زیرا دستور رسمی مالزی اجازه تعدد ادیان و مذاهب را می‌دهد.

2- از میان چهارده ایالت مالزی هر کدام از ایالت‌ها قوانین دینی مخصوص به خود را دارند و هرچند این فتوا از ایالت سلانگور صادر شده ولی در بیشتر ایالت‌های مالزی جامه عمل پوشیده است.

3- پس از صدور این فتوا سایر فعالیت‌های حسینیه‌ها و مراکز علمی شیعه ممنوع و غیر قانونی شده است و از این رو، وهابی‌ها از اقتدار دولت در حمله به برخی از حسینیه‌ها کمک گرفته و مسؤولین این حسینیه‌ها را دستگیر کرده‌اند.

4- در شهر کوالالامپور پایتخت مالزی - که در ایالت سلانگور قرار دارد - هشت حسینیه و مرکز علمی و دار القرآن جهت آموزش و حفظ قرآن کریم وجود دارد، و با وجود صادر شدن این فتوا، این حسینیه‌ها و مراکز علمی فعالیت های خود را به صورت تقریبا مخفیانه ادامه می‌دهند، البته با اطلاع دولت و نیروهای امنیتی، چون متصدیان و مسؤولین این نهاد‌ها متوسل به قانون اساسی رسمی این کشور شده‌اند که تعدد ادیان و مذاهب را ممنوع نمی‌داند، ولی با این وجود مراکز دینی وابسته به وهابی‌ها قدرتمندند و می‌توانند - هرگاه که بخواهند - به این حسینیه‌ها و مراکز علمی یورش برده و آنها را تعطیل کنند و مسؤولین آنجا را مورد مجازات قرار دهند.

5- این روزها وهابی‌ها حمله‌های گسترده و نیرومندی در سایر رسانه‌های کشور مالزی جهت خدشه وارد کردن به مذهب اهل بیت (علیهم السلام) به راه انداخته‌اند، و در این راستا از گفته‌های بعضی از شیعیان در کانال‌های ماهواره‌ای در مورد توهین و تکفیر برخی مقدسات اهل سنت و بالخصوص آنچه که به عایشه همسر حضرت پیامبر (صلی الله علیه و آله) نسبت می دهند بهره برداری می‌کنند، آنها قسمت‌های کاملی از برنامه‌های یاسر الحبیب و الله یاری را به نمایش می‌گذارند.

و این امر تأثیر بسزایی در جامعه مالزی گذاشته است، و بدین جهت به مذهب اهل بیت (علیه السلام) با دید مذهبی می نگرند که صحابه را سب و تکفیر می‌کند و همسر پیامبر (صلی الله علیه و آله) را مورد طعنه قرار می دهد .

6- در اولین سفری که در سال 2008 م به کشور مالزی داشتم  به بسیاری از شهرها و ایالت‌های این کشور رفتم؛ در آن سفر نماینده حوزه علمیه و وکیل بعضی از مراجع بزرگوار تقلید، گزارشی از فعالیت‌های دینی‌شان را بیان کردند، و من بر آنها چندین نکته را گوشزد کرده و توضیح دادم، از جمله اینکه:

اول:  آنها در روز دهم محرم هر سال به برخی مؤمنین از کشورهای هند و پاکستان اجازه می‌دهند در حسینیه مختص به مالزی ها برخی شعائر خویش - از جمله قمه زنی - را انجام دهند.

من به ایشان گفتم: این امر قطعا اشتباه است زیرا شما با این کار، بهانه و دلیل محکمی را به وهابی‌ها می دهید تا با شما وارد کارزار شده و به شما یورش برند، و بالخصوص با توجه به اینکه دولت مالزی انجام چنین کارهایی را ممنوع کرده است، پس اگر مؤمنان خواستند این شعایر را انجام دهند آنها را در جای دیگری غیر از حسینیه مخصوص مالزی ها انجام دهند.

دومآنها هنگامی که در راهپیمایی روز قدس در جمعه آخر ماه رمضان شرکت می کنند پرچم جمهوری اسلامی ایران و عکس‌هایی از حضرت امام خمینی رضوان الله علیه و مقام معظم رهبری حفظه الله را بر می‌دارند. من به ایشان گفتم: این امر نیز قطعا اشتباه است زیرا با این کار، وهابی‌ها به شما تهمت وابستگی به کشور دیگری را می‌زنند.

و همانطور که پیش بینی می‌کردم پس از مدت کوتاهی وهابی‌ها پرونده کاملی را به دادگاه عالی مالزی فرستادند و در آن به شیعیان دو تهمت زدند: اول اینکه شیعیان گروهی وحشی هستند که با ریختن خونشان، خود را مورد شکنجه و آزار قرار می‌دهند و فعالیت‌هایی را جهت وارد کردن مالزی‌ها به این گروه دارند، و دوم اینکه آنها به کشور بیگانه‌ای وابسته هستند، و به همین بهانه بسیاری از شیعیان را دستگیر کرده و در دادگاه‌ها احضار کردند.

متن فتوای ممنوعیت تشیع در ایالت سلانگور مالزی

فتوای مرتبط با  شیعیان در ایالت سلانگور مالزی:

1- مذهب شیعه با اسلام واقعی بر اساس مذهب اهل‌سنت و جماعت اختلاف دارد و از آن منحرف شده است.

2- سایر مسلمانان - خواه شخص باشند یا گروه - ممنوع است به مذهب شیعه تمسک کرده یا از پیروان آن مذهب باشند.

3-  سایر مسلمانان - خواه شخص باشند یا گروه - ممنوع است در مجالس و جشن های مربوط به مذهب اهل‌بیت حاضر شده و شرکت کنند.

4- هر یک از مسلمانان - خواه شخص باشند یا گروه - که شیعه بودن خود را اعلام کرده یا ابراز کند - خواه به واسطه اقرار با قسم باشد یا از راه های دیگر - یکی از عاملین و معتقدین به تعالیم این مذهب منحرف از اسلام واقعی شمرده می شود.

5- هر یک از مسلمانان - خواه شخص باشند یا گروه - که یکی از اعضای مذهب تشیع یا پیروان آن باشد، ولی خود را با استفاده از فعالیت های اقتصادی یا تجاری یا تربیتی یا فنی یا دیگر فعالیت‌ها زیر پوشش مراکز یا مؤسسات یا شرکت‌هایی که اعتقادات و آموزه‌های مشابه با مذهب تشیع داشته باشند پنهان کند، همانند کسی با او رفتار می‌شود که بر طبق آموزه‌های این مذهب منحرف از اسلام واقعی و اعتقادات آن عمل کرده است.

6- هر یک از مسلمانان - خواه شخص باشند یا گروه - که سعی و تلاش خود را جهت احیای مجدد مذهب شیعه توسط مراکز یا مؤسسات یا شرکت‌هایی که اعتقادات و آموزه‌های مشابه با مذهب شیعه داشته باشند انجام دهد، همانند کسی با او رفتار می‌شود که بر طبق آموزه‌های این مذهب منحرف از اسلام واقعی و اعتقادات آن عمل کرده است.

7- هر یک از مسلمانان - خواه شخص باشند یا گروه - ممنوع است یکی از اعضا یا رهبر یکی از گروه‌ها یا فرقه‌های تشیع برای احیا یا انتشار آن فرقه باشد، و هر شخصی که چنین کند همانند کسی با او رفتار می‌شود که بر طبق آموزه های این مذهب منحرف از اسلام راستین و اعتقادات آن عمل می‌کند.

8- هر یک از مسلمانان - خواه شخص باشند یا گروه - که در هر یک از برنامه‌ها یا جشن‌ها یا مجالس مرتبط با مذهب تشیع درس داده یا برنامه ای تقدیم کند و یا اینکه در برگزاری برنامه کمک داشته باشد همانند کسی با او رفتار می‌شود که بر طبق آموزه‌های این مذهب منحرف از اسلام راستین و اعتقادات آن عمل می‌کند.

9- هرگونه موادی که جهت تبلیغات و انتشار مذهب شیعه و اعتقادات و آموزه‌های این مذهب یا هر مذهب دیگر یا ایده جدیدی که مشابه با اعتقادات و آموزه‌های مذهب تشیع داشته باشد حرام است، و فرق نمی‌کند که این کار با کدامیک از کیفیت‌های انتشار یا تبلیغات و یا در کدامین سایت یا وبلاگ یا صفحه فیسبوک یا تویتر یا دیگر وسائل ارتباط جمعی باشد.

10-  ممنوع است هر یک از مسلمانان مالک یا نگهدارنده یا چاپ کننده یا فروشنده یا منتشر کننده ویا پخش کننده فیلم‌ها یا صداهای ضبط شده یا نامه‌ها یا کتاب‌ها و یا مجله‌ها یا هرگونه نوشته‌ها یا پیام‌ها یا اسنادی باشد که به هر شکلی از اشکال مرتبط با آرم‌ها یا نمادها یا علامت‌های وابسته به مذهب شیعه باشد.

و همه افراد از قراردادن هرگونه امکانات یا کمک‌های مجانی یا دیگر کمک‌ها به طایفه شیعه خواه از جهت فعالیت یا انتشار یا رشد یا پرورش دادن مذهب تشیع و اعتقادات و آموزه‌های آن در استان سلانگور مالزی منع شده‌اند و از اینکار نهی شده‌اند.

11- هر مسلمانی که به آنچه ذکر شد عمل کرده و آن امور را اعمال کند شخصی شمرده می‌شود که مرتکب خطاها و تخلفات گشته است، و شایسته اقدامات قانونیی است که در ایالت سلانگور مالزی جامه عمل پوشیده است.

امضا :    حاج محمد تمییز بن عبد الوحید

رئیس هیئت فتوای ایالت سلانگور مالزی

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha