یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
 اردوهای جهادی روحانیون

حوزه / حوزه / حجت الاسلام نیکوکلام با بیان اینکه یکی از ویژگی های طلاب، دارا بودن روحیه جهادی است، گفت: طلاب در خط مقدم جهاد قرار دارند و گاهی حتی از پول خود برای فعالیت های فرهنگی هزینه می کنند و بدون هیچ توقعی به تبیین احکام و شرایع دین و مکتب تشیع می‌پردازند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام محمدحسن نیکوکلام از روحانیون فعال طرح هجرت است که از سال ۱۳۸۵ تاکنون در این طرح حضور داشته و با انجام فعالیت های تبلیغی و تربیتی، رسالت خود را به انجام رسانده است.

وی 10 سال سابقه تدریس در حوزه دارد و تاکنون در سه شهرستان کُنارتخته استان فارس، هرند اصفهان و راوند کاشان حاضر شده و در زمینه بهبود وضعیت فرهنگی و دینی این شهرها و رفع مشکلات مردم ایفای نقش کرده است.

آغاز فعالیت جهادی

این روحانی طرح هجرت با بیان خاطره ای در رابطه با شرکت در اردوی جهادی گفت: سال 1385، اولین سفرم را به شهر کنارتخته استان فارس آغاز کردم و به محض ورود پی بردم که مردم این منطقه با مشکلات امنیتی فراوان روبرو هستند؛ حدود 2 هزار خانوار این شهر، شب را با اضطراب و دلهره سپری می‌کردند، چرا که یک قاتل در این روستا به قتل و غارت شهروندان مشغول و آزادانه به جنایات خود ادامه می‌داد.

وی اظهار کرد: در تعامل با نیروهای امنیتی و انتظامی توانستیم این معضل را حل و فصل کنیم و پس از سال ها آرامش را به مردم کنارتخته بازگردانیم؛ مردم هم پس از این ماجرا نسبت به روحانیت نگرش بهتری پیدا کردند و در فعالیت های تربیتی و تبلیغی، از پتانسیل این مردم استفاده شد.

راه اندازی هیئت ویژه بانوان

حجت الاسلام نیکوکلام با اشاره به فعالیت های فرهنگی در کنارتخته افزود: هیئتی با عنوان هیئت «14 معصوم(ع)» ویژه بانوان تاسیس کردیم و مسئولان این شهرستان حضور مردم در این هیئت را کاری مشکل می  خواندند، با وجود ناامیدی برخی مسئولان، برخی روزها 800 نفر در این هیئت حاضر می شدند و فعالیتهای تبلیغی مطلوبی شروع شد.

احیای مساجد

وی با بیان اینکه برای انجام کارهای فرهنگی به سنگر نیاز است، گفت: در شهرستان کنارتخته دو مسجد وجود داشت؛ یکی مخروبه که با کمک شهرداری بازسازی و ترمیم شد و دیگری متروکه بود که با ترمیم آن توانستیم دو مسجد را برای کارهای فرهنگی آماده کنیم.

این مبلغ دینی با اشاره به محرومیت کنار تخته، گفت: بیشتر مردم به کشت و بهره‌برداری از نخل مشغول هستند، اما این کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد و محرومیت در این روستا بیداد می‌کند.

محرومیت زدایی با کمک شرکت نفت

وی در ادامه افزود: با تعاملی که با شرکت نفت داشتیم، این شرکت با هدف محرومیت زدایی در این منطقه سرمایه‌گذاری ‌کرد، اما متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل افزایش رکود و کاهش بهره‌برداری، این هدف به طور کلی محقق نشد، هرچند که اقدامات ما و شرکت نفت بی تاثیر هم نبوده است.

تأمین امنیت شهروندان

حجت الاسلام نیکوکلام در رابطه با فعالیت های خود در هرند اصفهان، با بیان اینکه از هر تهدیدی می توان به عنوان فرصت استفاده کرد، گفت: شب‌های ماه مبارک رمضان، عده‌ای از جوانان در پارک‌های هرند مشغول کارهای ضد فرهنگی بودند و خود تهدیدی برای مردم منطقه به حساب می آمد؛ با اجرای کارهای فرهنگی، ورزشی و برگزاری  مسابقه و اهدای جوایز در این پارک، ماهیت فضای آن ‌را به سمت یک فضای فرهنگی تغییر دادیم، تا جائی که امروز خانواده‌ها به جای دلهره و نگرانی، از حضور فرزندانشان در این پارک به دلیل حضور طلاب و فعالیتهای فرهنگی، احساس امنیت می‌کنند.

فعالیت جهادی در راوند کاشان

حجت الاسلام نیکوکلام با اشاره به حضور خود به عنوان یک مبلغ در راوند کاشان، افزود: در این شهر، خلاء امام جمعه وجود داشت و قم با توجه به وضعیت قابل قبول کاشان از نظر بودجه، برای حضور مبلغ حقوقی در نظر نمی‌گرفت، من نیز به صورت جهادی حکمی دریافت کردم و مشغول فعالیت های فرهنگی در راوند شدم. البته راوند بعدها دارای امام جمعه هم شد.

طلاب و روحانیون در خط مقدم جهاد فرهنگی قرار دارند

وی در پایان با بیان اینکه یکی از ویژگی های طلاب، دارا بودن روحیه جهادی است، گفت: طلاب و روحانیون در خط مقدم جهاد فرهنگی قرار دارند، گاهی حتی از سرمایه خود برای فعالیت های فرهنگی هزینه می کنند و بدون هیچ توقعی به تبیین احکام و شرایع دین و مکتب تشیع می‌پردازند.

انتهای پیام

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha