جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
حجت الاسلام میر لوحی

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین میر لوحی،بر لزوم استفاده از فرصت طلایی اعتبارسنجی و ثبت و ترویج مباحث حدیثی توسط فعالان این عرصه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین میرلوحی رئیس هیئت مدیره موسسه امام هادی(ع) تهران، عصر امروز درهمایش واکاوی میراث حدیثی شیعه که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد،گفت: شرفیابی به محضر مراجع عظام تقلید و کسب رهنمود از آنها از اقدامات این همایش بوده است.تالیف مجموعه مقالات مرتبط با موضوع همایش از جمله فعالیت های این همایش بود که این مجموعه مقالات منتشر شد.

وی اظهارکرد: برپایه حدیث ثقلین، قرآن و اهل بیت(ع) به منبع بی بدیل معارف و آموزه های اسلام معرفی شده است که بهره مندی از هر دو ضامن سعادت انسان ها است و حفظ و حراست از آن، آزمون امانت داری ما نزد حضرت خاتم(ص) است.

رئیس هیئت مدیره موسسه امام هادی(ع) بیان کرد: در شکل گیری مجموعه احادیث امامیه و انتشار و گسترش آن در سطح جامعه و تربیت افراد دانشمند جهت انتقال این میراث به نسل های مختلف، ائمه شیعه منتهای تلاش و جهاد خود را به عرصه رساندند.

وی گفت: تدبیر و مدیریت ائمه اطهار(ع) و حرکت روشن و هدایت یافته محدثان به پایبندی به معیارهای اخذ و انتقال حدیث از نخستین دوره ها، میراث حدیث شیعه را از ممزوج شدن و خطر انحرافی حفظ کرد.

رئیس هیئت موسسه امام هادی(ع) افزود: با آغاز غیبت امام عصر(عج) عالمان و محدثان امامیه چون شیخ کلینی و صدوق و طوسی و دیگر محدثان متقدم شیعه با اعتماد بر اعتبار این میراث و بهره مندی از قرائن و روش های هدفمند به جمع آوری و انتقال این میراث پرداختند و در مرحله دیگر اعتبار حدیث امامیه را آشکار کردند.

حجت الاسلام والمسلمین میرلوحی اظهارکرد: در قرون بعدی و به رغم نگرش های اعتبار سنجی استوانه های علمی و فقهی امامیه چون علامه مجلسی، شیخ حر عاملی تادیگر بزرگان تا محدث نوری با قواعد اعتبارسنجی راه های تامین اعتبار آن را هموار کردند.

استاد حوزه یادآورشد: از دو قرن پیش تا کنون عالمان بزرگی چون وحید بهبهانی تا میرزای قمی و مراجع عظام تقلید در تحکیم پایه های روش شناختی دفاع از حدیث امامیه مجاهدت های بسیار کردند و همگی با تمام تفاوت ها در روش و نگرش به اصالت مجموعه احادیث امامیه حکم دادند.

وی افزود: کارشناسان فن با تمام اهتمام به جایی که در بررسی اسناد و اعتبار سنجی اسناد دارند این نحو نگرش را جانب نگرانه و علمی می دانند که بیان شود که حدیث شیعه ممزوج با مباحث ضعیف است.

دبیر همایش میراث حدیثی شیعه اظهارکرد: پاسداری از این میراث و پاسخگویی به این ابهامات و تبیین اصالت حدیثی، وظیفه ای مهم برای همه دانشجویان و طلاب وظیفه مند شیعه است.

وی گفت: انعقاد این نشست علمی و گردهمایی با حمایت و هدایت مراجع معظم شیعه و اعلام و فضلا و اساتید و پژوهشگران حوزه و دانشگاه مجال مغتنمی است که باید آن را فرصتی مسئولیت ساز دانست؛ فرصتی باری همه عالمان و فضلا و محققانی که با توسل به ادب تحقیقی و... نقش خود را در توسعه و تعمیق علمی اعتبار حدیث شیعه اعمال کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha