پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۵ شوال ۱۴۴۵ | Apr 25, 2024
استاد قرائتی-رئیس ستاد اقامه نماز

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی به مقایسه اصحاب کهف و اصحاب امام حسین (ع) پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در کرمان، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، در مراسم عزای امام حسین(ع) در مدرسه علمیه محمودیه شهر کرمان به مقایسه اصحاب کهف و اصحاب امام حسین(ع) پرداخت و در این رابطه گفت: خداوند متعال در قرآن کریم و در سوره کهف در دو صفحه از اصحاب کهف تعریف کرده است. خداوند معمولا در قرآن در یک یا دو کلمه از فردی یا گروهی تعریف میکند. به عنوان مثال در رابطه با حضرت ابراهیم میفرماید «وَ إِبْراهيمَ الَّذي وَفَّي» (نجم/37) اما در دو صفحه به تمجید اصحاب کهف میپردازد.

وی افزود: خدا در رابطه با اصحاب کهف میفرماید «إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ» (کهف/13) جوانمرد بودند‌. اسمشان را «فتیه» جوانمرد می‌گذارد. دوم میگوید «آمنوا» ایمان آوردند، آنهم در دنیای شرک. یعنی در محیط فاسد هضم نشدند.

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی انسانها را سه دسته تقسیم کرد و بیان داشت: سه گونه انسان در دنیا وجود دارد. دسته اول افرادی هستند که در جامعه فاسد هضم میشوند. قرآن میگوید یکی از دلایل به جهنم رفتن که انسانها هضم شدن آن‌ها در جامعه فاسد است‌. در قرآن آمده است که اهل بهشت از اهل جهنم میپرسند «ما سَلَکَکُمْ في‏ سَقَرَ»(مدثر/ 43) چطور شد شما جهنمی شدید؟ پاسخ میدهند «قالُوا لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلِّينَ» نماز نمیخواندیم «وَ لَمْ نَکُ نُطْعِمُ الْمِسْکينَ» یتیمان را اطعام نمیکردیم «و کُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخائِضينَ» و به هر سازی میرقصیدیم. میگفتیم حالا که همه احتکار می‌کنند ما هم احتکار می‌کنیم. حالا که همه گران فروشی میکنند ماهم گران فروشی میکنیم.

وی در رابطه با دسته دوم و سوم گفت: دسته دوم عدهای هستند که در جامعه فاسد هم که باشند عوض نمیشوند.‌ مانند اصحاب کهف که از این جامعه فاسد بیرون رفتند و با رفتن در غار دینشان را حفظ کردند. دسته سوم هم افرادی هستند که نه تنها در جامعه هضم نمی‌شوند، بلکه باقی جامعه را هم حفظ می‌کنند. این‎ها امام و هدایتگر جامعه هستند.

مفسر قرآن به دیگر توصیفات خداوند از اصحاب کهف پرداخت و تصریح کرد: قرآن در توصیف اصحاب کهف میفرماید «قاموا» قیام کردند؛ و دعا کردند و گفتند «رَبَّنَا آتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا» (کهف/ 10) بار الها، تو در حق ما به لطف خاص خود رحمتی عطا فرما و بر ما وسیله رشد و هدایتی کامل مهیّا ساز. خدا برای آنها چه کرد؟ چون برای خدا ایمان آوردند و قیام کردند خدا فرمود: «فَأْوُوا إِلَى الْكَهْفِ» (کهف/ 16) بروید و در غار پناه بگیرید. «وَلَبِثُوا فِي كَهْفِهِمْ ثَلَاثَ مِائَةٍ» (کهف/ 25) سیصد سال خوابیدند‌. خدا به آنها گفت حالا که برای من قیام کردید از شهر بیرون بروید و در غار فضای خواب را برای آنها مهیا کرد. محافظ هم برایشان گذاشت. سگی را دم غار  گذاشت تا از آنها حفاظت کند. برای آنکه زخم بستر نگیرند آنها رو غلطاند «وَنُقَلِّبُهُمْ ذَاتَ الْيَمِينِ وَذَاتَ الشِّمَالِ» (کهف/ 18) و شر دشمنان را از سرشان برداشتآنها نه شمشیری و نه تیری خوردند. اگر خدا تعریف اصحاب کهف را می‌کند باید ببینیم منزلت اصحاب امام حسین(ع) چقدر است.

وی خاطر نشان کرد:خداوند دو صفحه قرآن برای آن‌ها اختصاص داده تنها به علت اینکه حرکت کردند. اصحاب امام حسین(ع) از مدینه به کربلا هجرت کردند. حرکت از شهر به بیرون از شهر کجا و حرکت از مدینه به کربلا کجا. حرکت به سمت خواب کجا و حرکت به سمت نیزه و شمشیر کجا. اینها تشنگی نخوردند و برهنگی ندیدند اما چه که بر سر اصحاب امام حسین(ع) نیامد. امام حسین(ع) و یارانش  الگوی رشادت و جوانمردی هستند.

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی به ویژگیهایی که خدواند به امام حسین(ع) اعطا نموده، اشاره کرد و افزود: البته خدا هم به امام حسین(ع) ویژگیهای خاصی عطا نمود. خیلی از کارها و توصیهها خاص امام حسین (ع) است. کام بچهای که به دنیا میآید را با تربت کربلا باز میکنند و زمانی که انسان را در قبر میگذارند سرش را روی تربت کربلا میگذارند. یعنی کربلا از زایشگاه تا قبرستان با انسان است. هر وقت آب میخوریم سلام بر حسین میگوییم. اگر مکه خطرناک است مستطیع نمیشویم اما کربلا اگر خطرناک هست باید برویم. هرجای دنیا به غیر از وطن نماز شکسته است اما در حرم امام حسین(ع) می‌شود نماز را کامل خواند. یعنی اینجا وطن ما است.

وی ادامه داد: سه مساله باعث قبولی نماز است. یک حواس جمع در نمازاست، دوم خاندن نافلهها و سوم نماز خواندن بر مهر کربلا است. امام حسین(ع) با دیگر ائمه شریک است، یکی‌از اعمال نیمه شعبان زیارت امام حسین(ع) است و در شب قدر سلام بر امام حسین(ع) آمده است. امام دهم امام معصوم است، اما به اصحاب خود میگوید برای او  بر سر قبر امام حسین(ع) دعا کنند.

مفسر قرآن در ادامه در رابطه با جایگاه حضرت زینب بیان داشت: خداوند در قرآن میفرماید: «وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ مَرْيَمَ» (مریم/ 16) یاد مریم را زنده بدار. مگر مریم چه کرد که خدا خواست یادش زنده باشد؟ برای چند صباحی نسبت به حضرت مریم سو ظن برده شد و پرسیدند این بچه از کجا پیدا شده؟ یک مدت کمی سوخت، ولی حضرت عیسی در گهواره به زبان آمد و شهادت به پاکی مادرش داد. خداوند به خاطر این سختی برای او چنین جایگاهی قائل است. اما حضرت زینب سختی زیادی متحمل شد. زینب کبری در کوفه اسیر شود و خانواده اش را در جلوی چشمانش به شهادت برسانند. پس مقام حضرت زینب به چه صورت است؟

وی در رابطه با جایگاه مراسمات عزاداری تاکید کرد: باید  به این مراسمات عزاداری اهمیت داده شوند. رمز زنده ماندن شیعه در روضه خوانی برای امام حسین(ع) است. این جلسات عزاداری هستند که دین ما را نگه داشته است. باید دهه محرم و اربعین را مهم بدانیم و مهم هم میدانیم. چند روز دیگر ‌اربعین را خواهیم دید که با همه نقشههای آمریکا امسال اربعین پررنگتر برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی یادآور شد: کمر داعش را اربعین شکست. سیلی که اربعین به آمریکا می‌زند سیلی محکمی است. اینها نقشهها میکشند تا اربعین کمرنگتر شود. هرچه فساد بیشتر می‌شود ما باید محرم را جدیتر کنیم. محرم جرقه نیست یک جریان است. پیام محرم این است که زیر سم اسب می‌رویم اما زیر حرف زور نمی‌رویم. این کشورهای بیچاره  برای حفظ پادشاهی خود مانند دم سگ برای آمریکا هستند و هرجوری که و را به هر طرف بخواهد آنها میکشاند. امام حسین (ع) فرمود سرم به نی می‌رود ولی سرم جلوی شما خم نمی‌شود.

انتهای پیام./

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha