به گزارش خبرگزاری «حوزه» از گرگان، خانم سیده نفیسه حسینی واعظ اولین همایش ملی «بالندگی انقلاب اسلامی» که از سوی مرکز تخصصی و مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان و با حضور دانشجویان دانشگاه تربیت معلم این شهرستان در این مدرسه برگزار شد، پیرامون «ترسیم منظومه فکری امام(ره) و مقام معظم رهبری برای طلاب و دانشجویان انقلابی»، با استناد به کلام حضرت امام(ره)، بیان کرد: امام راحل استقلال کشور را منوط به استقلال دانشگاه می دانستند و معتقد بودند که اگر دانشگاه اصلاح شود، استقلال کشور بیمه خواهد شد.
وی با بیان این که حوزه علمیه از منظر امام(ره) مرکز انسان سازی است، بر ارتباط، پیوند دوستی و تفاهم بین دانشگاهیان و روحانیان برای خنثی نمودن توطئه های دشمنان تاکید کرد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان گلستان با استناد به سخنان مقام معظم رهبری، اذعان کرد: درس و بحث در مراکز علمی و دانشگاهی، برای رشد نیروی انسانی، تقویت و کسب صلاحیت کاری است که برعهده او نهاده می شود.
حسینی واعظ با اشاره به عناصر اصلی در تربیت دانشجو، خاطرنشان کرد: از یک طرف؛ عنصر علم، تحقیق، کارایی علمی و جوشیدن استعدادهای علمی و از سوی دیگر؛ روحیه، تدین، حرکت صحیح و سالم سازی معنوی و روحی دانشجو در دانشگاه ها دو عنصر اصلی در تربیت دانشجوست که باید به آن توجه ویژه داشت.
وی ضمن توصیه طلاب بر قدر دانستن ارزش ها و مسئولیت های طلبگی، به نقش هدایتگری حوزه ها اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) رسالت مهم حوزویان را در راستای تداوم رسالت پیامبران و امامان معصوم(ع) می دانستند و روحانیون را مظهر اسلام و مبیّن قرآن نامیدند. در نگاه امام(ره)، روحانیون مربی انسان ها و مبعوث از طرف انبیا هستند و شغل آنان، شغل و مسئولیت انبیاست.
حسینی واعظ خطاب به دانشجویان گفت: اساسی ترین کار در جامعه انسانی، تعلیم و تربیت است. «کار معلمی» هرگونه تلاشی را که در راستای هدایت، تکامل، تعلیم و آموزش انسان انجام می شود در بر می گیرد، بر این اساس، پیامبران، معلم بشر خوانده می شوند.
وی اهمیت کار تعلیم و تربیت و هدایت یک فرد را مساوی با زنده کردن افراد جامعه دانست و توضیح داد: مراد از زنده کردن یک فرد در آیه 32 سوره مبارکه مائده، هدایت و پرورش انسان است .
مدیر حوزه علمیه خواهران استان گلستان با اشاره به رسالت خطیر معلمین، گفت: با توجه به اینکه یک معلم رشد فرد و اجتماع را برعهده دارد، لذا، خود فرد باید تربیت یافته باشد که این مهم نیاز به پیش زمینه هایی دارد که از جمله آنها، خودشناسی و خودسازی است.
حسینی واعظ ادامه داد: خودشناسی باید با نیروی طلب و اراده در راه خودسازی همراه باشد؛ خودسازی میوه ای است که از درخت تناور خودشناسی می روید، شناخت ما از خود و هستی باید در خودسازی تجلی یابد و نشانه های خودسازی نیز در کردار ظهور یابد.
وی با بیان این که دیگرسازی و شاگردپروری بعد از خودسازی برای یک معلم حاصل می شود، اضافه کرد: شاگردپروری همان دعوت عملی است که انبیا و اولیای الهی برعهده داشتند، در حقیقت انسان خودساخته ای که اعمال خوب در وجودش ملکه شده، تمامی اعمالش تبلیغ دین خداست به طوری که مردم از رفتار و کردار او درس می گیرند.
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان، «دعوت عملی» را مهمترین اصل یک مربی تربیتی و عقیدتی برشمرد و گفت: نقش دعوت عملی در سازندگی فرد و جامعه بسیار مهم و مؤثر است، تا آنجا که امام صادق(ع) می فرمایند: با غیر زبان هایتان مردم را دعوت کنید «کونوا دعاة الناس بغیر ألسنتکم».
انتهای پیام