جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
حجت الاسلام نبوی

حوزه/ معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه ایران در حال تبدیل‌شدن به قمر شیعی است، گفت: روحانیت عامل تقویت اعتقادات مردم طی ۴۰ سال انقلاب است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، حجت الاسلام والمسلمین نبوی، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه، امروز در همایش سالانه مبلغین هجرت و مدارس امین که در سالن شهید آوینی فرهنگسرای بهمن برگزار شد، گفت: مدیریت روحانیون، یک مدیریت ویژه است.

وی حضور فعال تبلیغی در مناطقی که مبلغان در آن مناطق ساکن هستند را بسیار مهم و قابل‌توجه بیان کرد و ادامه داد: در بحث مدیریت، روحانیون باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که هر یک از روحانیون که در هر منطقه‌ای که ساکن هستند خود را مدیر آن منطقه بدانند و در همان منطقه با حضوری فیزیکی در عرصه‌های مختلف اعم از مذهبی، فرهنگی و اجتماعی فعالیت کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نبوی، درباره مدیریت غیررسمی روحانیون، ابراز کرد: انسان زمانی که مفهوم مدیریت را می‌شنود این تصور در ذهن تداعی می‌شود که مدیر، رئیسی است که به زیردستان دستور می‌دهد و در مقابل سرپیچی زیردستان آنان را توبیخ می‌کند، درحالی‌که در عرصه مدیریت روحانیت این امر جاری نیست و روحانی می‌تواند به صورت غیر رسمی و مردمی برخی امور را مدیریت کند و پشتوانه این مدیریت قدرت و نفوذی است که خداوند در قلوب مردم قرار داده است.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه در ادامه بابیان اینکه در مدیریت غیررسمی امور بر اساس میل و رغبت انجام می‌شود، اظهار داشت: در این مدیریت افراد زیردست باعلاقه به سخنان و درخواست‌های روحانیون گوش می‌دهند درحالی‌که در مدیریت رسمی چنین نیست. در اصل می‌توان گفت پشتوانه این مدیریت که مردم با میل و رغبت به سخنان و خواسته روحانیون گوش فرا می‌دهند و اطاعت می‌کنند ایمان به خداوند، اسلام و محبت آنان به اهل‌بیت(ع) است.

وی با اشاره به حضور و مشارکت پررنگ روحانیت در برگزاری بسیاری از مراسمات ملی و مذهبی بخصوص در برگزاری مراسم عزای اباعبدالله الحسین(ع) گفت: اطعام و توزیع میلیون‌ها غذا در دهه اول ماه محرم و برگزاری مجالس عزا آن‌هم با این گستردگی را تنها یک مدیریت غیررسمی می‌تواند انجام دهد و محور چنین حرکت‌هایی روحانیت است که پدیده‌ای مانند دهه عاشورا و اربعین را به وجود می‌آورد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نبوی با اشاره به دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی، گفت: ایران توانسته در طول این 40 سال در برابر توطئه دشمنان مقابله کند و این نشان از یک مدیریت قوی دارد که توانسته ایران را به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل‌ کند. دشمنان از اینکه ایران به هلال شیعی تبدیل شود واهمه داشتند، در حالی که امروز ایران در حال تبدیل‌شدن به قمر شیعی است.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه ادامه داد: امروز دشمنان خودشان به موفقیت و پیشرفت ایران اعتراف می‌کنند و دلیل همه این موفقیت‌ها و پیروزی‌ها ایمان و اخلاصی است که مردم انقلابی ایران دارند. ایران با بن‌مایه‌های اعتقادی 40 سال ایستادگی و پیشرفت کرده است و ریشه این بن‌مایه‌های اعتقادی همین روحانیت است که با عشق و با صدها مشکل در مساجد و مدارس اعتقادات مردم را تقویت می‌کنند و حماسه‌هایی بی‌نظیر مانند حماسه 9 دی می‌آفرینند.

وی بابیان اینکه روحانیت مردم را به‌سوی خداوند دعوت می‌کند، عنوان کرد: عالمان وارثان انبیا هستند و از آنان معارف دینی را به ارث برده‌اند تا مردم را هدایت کنند و هدایت سرمایه‌ای بی‌نظیر است که خداوند توفیق آن را به مبلغان و روحانیون عنایت می‌کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نبوی، مهم‌ترین وظیفه روحانیت را ابلاغ دین به مردم دانست و اظهار داشت: تنها خداوند ارزش تبلیغ را می‌داند. لازم است مبلغان در فعالیت‌هایی که دارند مدیریت یادگیرنده داشته باشند و از پیشنهاد‌ها، خلاقیت‌ها و ابتکارات دیگران استقبال کنند.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه ادامه داد: روحانی موفق کسی است که بداند محیط تبلیغی او چگونه است و بتواند نیازها را به‌خوبی تشخیص و بر اساس آن اقدام به رفع مشکلات کند و این امر نیاز به یادگیری دارد. مبلغی که در ابعاد مختلف تبلیغی فعالیت می‌کند مردم به‌شدت به او علاقه‌مند‌ می‌شوند ولی مبلغی که پویا نیست و کم‌کار می کند مردم به‌ندرت از اطراف او پراکنده می‌شوند؛ بنابراین مبلغان نباید از فعالیت‌های تشکیلاتی و گروهی غفلت کنند.

وی با تأکید بر اینکه در امر تبلیغ مسؤولیت پذیری بسیار حائز اهمیت است، عنوان کرد: مبلغان با حضور در مدارس باید بدانند که دانش آموزان نعمت الهی هستند و آنان را دردسر نبینند، در این صورت است که عملکرد مبلغ به ثمر می‌رسد. مبلغان تلاش کنند دانش آموزان خاطرات خوشی از آنان در ذهن به یادگار داشته باشند در این صورت است که آنان تا آخر عمرشان روحانیت را دلسوزان هدایت خواهند شناخت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نبوی ادامه داد: همچنین در امر تبلیغ نرم‌خویی و انعطاف‌پذیری بسیار حائز اهمیت است و می‌طلبد مبلغان پذیرای نظرات و پیشنهاد‌های صحیح دیگران باشند و در صورت نیاز پیشنهاد‌های ارائه‌شده را انجام دهند. پیامبر اسلام(ص) و امیرمومنان علی(ع) در بسیاری از امور با افراد مختلف مشورت می‌کردند و این امر در جذب نسل جوان بسیار اثربخش است.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه در عصر کنونی امر تبلیغ منوط به مکان و زمان خاصی نیست، ابراز کرد: امروز مبلغان باید فراتر از یک مکان و یک‌زمان خاص به امر تبلیغ اقدام کنند، اگر درگذشته هدف این بود که دانش آموزان را باید به مساجد بیاورید، امروز باید فراتر از این فکر کنید.

وی ایجاد مدارس امین را یک کار بسیار ارزشمند دانست و تصریح کرد: استقبال و رضایت مدارس از اجرای این طرح بیانگر موفقیت‌هایی است که در این مدت کسب‌شده است. مهم‌ترین پشتوانه مبلغ در مدارس مدیران و معاونان پرورشی هستند بنابراین اگر مدیران و معاونان پرورشی از مبلغان حمایت نکنند مبلغ در امر تبلیغ به هیچ موفقیتی دست نخواهد یافت.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha