پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ |۱۷ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 28, 2024
عربستان

حوزه/ شیعیان عربستان از جمله اقلیت های سرکوب شده هستند که بر اساس گزارش های مختلف، آل سعود از شرایط بحران کرونا برای استمرار تبعیض نژادی و افزایش فشار علیه آنها استفاده می کند.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، با شیوع ویروس  کرونا و در حالی که پروتوکول های بهداشتی بین المللی از اجرای تدابیر مبارزه با آن در بیشتر کشورهای جهان حمایت می‌کند، با این وجود این مسئله باعث نگرانی سازمان‌های حقوق بشر به ویژه در خصوص وضعیت اقلیت های تحت سرکوب برخی از کشورها شده است.

شیعیان عربستان نیز از جمله این اقلیت های سرکوب شده هستند که گزارش های مختلف نشان می دهد، آل سعود از شرایط کرونا برای استمرار تبعیض نژادی و افزایش فشار علیه شیعه استفاده می کند.

وضعیت بهداشت در قطیف نامطلوب است

وزارت بهداشت عربستان سعودی اعلام کرد: تعداد مبتلایان به ویروس کرونا از مرز پانزده هزار نفر عبور کرده و شمار فوت شدگان از ۱۲۷ نفر بالاتر رفت.

 با مشاهده اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در عربستان، آل سعودی دستوری صادر کرده و به مدت بیست و یک روز قرنطینه اعلام کرد. در استان قطیف نیز با مشاهده اولین مبتلا به ویروس، این استان بنا به درخواست مسئولین سیاسی توسط نیرو های امنیتی به صورت کامل منزوی شد.

روند قرنطینه در منطقه شیعه نشین قطیف بدون مراقبت بهداشتی لازم و مطابق با معیار های بین المللی اجرایی شد و این مسئله انتقادات ساکنان این منطقه و برخی از سازمان های بین المللی مثل "دیده بان حقوق بشر" و "سازمان عفو بین الملل" را برانگیخته است.

در همین راستا سایت العهد لبنان به نقل از اطلاعات فاش شده، گفت: محاصره ای که به بهانه قرنطینه و منزوی کردن قطیف انجام گرفته منجر به ابتلای ده ها نفر به بیماری های مزمن شده است و به خاطر کمبود بیمارستان های تخصصی، این بیماران از درمان بیماری کولون، نارسایی کلیه، سرطان و غیره محروم هستند، لذا مجبور می شوند به بیرون از قطیف مراجعه کنند که این مسئله آنان را در معرض خطر بزرگتر قرار می دهد.

"فواد ابراهیم" فعال معارض عربستانی گفت: وضعیت سلامت ده ها بیمار در قطیف به خاطر نبود بیمارستان های مناسب برای درمان بیماری قلب، کلیه، سرطان و امثال آن وخیم است و اینگونه بیمارستان ها در منطقه "الخبر" و الدمام" وجود ندارد.

خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی به وضعیت بهداشت قطیف پرداخته و به نبود ماسک و دستکش های یکبار مصرف و لوازم نظافتی و نیاز به آنها اشاره کرده است.

مناطق شیعه نشین از کمترین امکانات بهداشتی و خدماتی محروم است

شیعیان عربستان مدت هاست که خود را شهروند درجه دو این کشور می دانند و مناطق مسکونی آنان از ساده ترین امکانات بهداشتی، خدماتی و رفاهی اجتماعی بی بهره است، به گونه ای که همچنان تعدادی از کوچه ها و خیابان های آن در قرن بیست و یک خاکی هستند.

اینگونه عقب ماندگی و محرومیت اقتصادی به ویژه در رابطه با زیر ساخت های بهداشتی در این منطقه جریان دارد. این در حالی است که مناطق شرقی عربستان سعودی از جمله استان قطیف، دارای منابع اصلی نفت و سایر منابع طبیعی است که برای حکومت منبع درآمد به شمار می رود.

اخبار و گزارش های اندکی که در خصوص وضعیت بهداشت شیعیان قطیف در رسانه ها فاش شده، در زمانی صورت گرفته است که دولت سعودی برای پنهان ماندن حقایق از چشم رسانه ها و ناظران بین المللی شدید ترین سانسور رسانه ای را اجرایی می کند.

حکومت نظامی در سایه قرنطینه

علی رغم شیوع گسترده ویروس کرونا، استان قطیف تنها استانی است که در آن قرنطینه اجرایی می شود و از طرف دیگر نزدیک به دو ماه است که نیرو های امنیتی آل سعود سرتاسر این استان را مورد محاصره نظامی قرار داده اند.

با توجه به وجود تحرکات اعتراض آمیز متعدد در این منطقه و سابقه رژیم آل سعود در سرکوب سازمان یافته و گسترده شیعیان قطیف، این اقدامات می تواند نوعی حکومت نظامی باشد که بدون سختی و به بهانه قرنطینه انجام می گیرد.

در حقیقت، همچنان که خبر بازداشت شاهزادگان مشهور خاندان سعودی نشان داد که ولی عهد سعودی به دنبال سوء استفاده از وضعیت شیوع ویروس کرونا برای سرکوب مخالفان است، می تواند این رویکرد علیه شیعه استمرار داشته باشد و طبیعتاً با شدت بیشتری همراه باشد.

آل سعود تلاش می کند ارتباط میان شیعیان عربستان و جهان بیرون را قطع کند

با وجود تعیین محدودیت برای ورود و خروج از این منطقه، آل سعود تلاش می کند ارتباط میان شیعه و جهان بیرون به ویژه سفر به کشور های شیعه مثل ایران و عراق را قطع کند و از طرف دیگر از طریق محدود کردن تجمعات عمومی به ویژه در  حسینه ها و مساجد شیعه، تلاش می کند برای حفظ این محدودیت ها در آینده، زمینه سازی کند.

این تجمعات که رژیم آل سعود بسیار در خصوص آن نگران است و بار ها با استفاده از فتواهای تکفیری علمای وهابی این اماکن را ویران کرده است.

در سال های اخیر شیعیان در استان شرقی عربستان به ویژه در شهر های قطیف، احساء و الدمام و همچنین شیعیان مدینه منوره و العوامیه مورد هدف اقدامات جنایتکارانه مسئولین رژیم آل سعود قرار می گرفتند.

در همین راستا، در ماه گذشته رژیم آل سعود ۳۷ نفر را اعدام کرده که از آن میان ۳۲ نفر شیعه بودند و ۱۴ نفر آنها به خاطر مشاکرت در اعتراضات محکوم به اعدام شدند. روزنامه واشنگتن پست اخیراً در خصوص عملیات اعدام دسته جمعی توسط رژیم آل سعود نوشت و گفت: این دولت از بازگشت جسد اعدامی ها به خانواده هایشان امتناع می ورزد.

"آدم کوگل" پژوهشگر بخش خاورمیانه در "هیومن رایتس ووچ" گفت: مخالفت دولت سعودی با تحویل جسد به موضع علمای وهابی برمی گردد که رفتن بر سر قبر را شرک می دانند. امّا در مقابل اقلیت های شیعه عربستان این مسئله را قبول ندارند.

علی رغم اینکه دولت سعودی از ارائه آمار دقیق در خصوص جمعیت شهروندان شیعه خودداری می کند، امّا پژوهشگران و کارشناسان تخمین می زنند که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد ساکنان این کشور شیعه هستند که در سایه حکومت وهابی ها به شدت سرکوب می شوند.

شیعیان از اشتغال در شغل های عمومی و استخدام محروم اند

با وجود اینکه شیعیان جمعیت زیادی را تشکیل می دهند، امّا به صورت هدفمند از اشتغال آنان در شغل های عمومی و دولتی خودداری می شود و هیچ شهروند شیعه ای در هیچ وزارت یا شهرداری یا اداره پلیسی استخدام نمی شود.

با کمترین اعتراض، نه تنها ساکنان این منطقه سرکوب می شوند، بلکه بازداشت هم می شوند و در نتیجه بسیاری از جوانان این منطقه در زندان های آل سعود به سر می برند و سال هاست که بدون محاکمه در زندان حضور دارند و به "زندانیان فراموش شده" معروف شده اند.

با این حساب، به نظر می رسد این خطر همیشه پا برجاست که دولت سعودی به بهانه ویروس کرونا و از طریق کوتاهی در مراقبت بهداشتی و پنهان کردن شمار فوت شدگان، به سرکوب و قتل شیعیان روی بیاورد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • محمد مهدی اسلامی (نام مستعار) IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    0 0
    آل سعود و (آل خلیفه از نعمت عقل بی بهر ه اند ، همین هم خواه نا خواه سبب سر نگونی و نابودی این دو آلین میشود ان شا ءالله تعالی. داش تک اولا باش ، حق سوزی قانماز___چون قصَه دی فیکری اورگی هچ کیمه یانماز ___عقل اولماسا باشلن ایاقن فرقی نه شی دی ____قوری آقاجا فرقی نه دور کی هله آبان دی یا دی دی . ای هردوتا آل بی مروت ___محروم ز فهم وهم فتوت___ خواهید بداد ز دست قوت ___از بابت کینه با نبوت ___هر چند قوی آل خلیفه ___بگرفته بدست خویش لیفه ___این بند شود پاره بزودی ___بر باد رو ند مثال دودی.
  • IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
    0 0
    فقط كوچه خاكي كه گفتين والله خانه هاي طبيعت سوئد اينترنت سرچ كنيد اينقدر مثل ما اسفالت نمي ريزن كه عين زندان