یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
تصاویر/ دیدار سرپرست وزارت سمت با آیت الله اعرافی

حوزه/ مدیر حوزه های علمیه گفت: حوزه آماده است، فرآیند آگاهی علما و روحانیون را به مقوله صنعت و تولید آغاز کند تا آنان به آگاه سازی در جامعه بپردازند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه،  آیت الله علیرضا اعرافی روز پنجشنه ۱۲ تیرماه در دیدارسرپرست وزارت صمت و معاونان  این وزارتخانه که در قم برگزار شد، با تبریک دهه کرامت و میلاد پرخیرو برکت امام هشتم(ع) اظهار داشت: جهش تولید و ارتقای صنعت از دو جهت با فرهنگ ارتباط دارد، نخست تقویت فرهنگ کار است که در این امر حوزه نقش مهمی دارد.

وی افزود: حوزه آماده است، فرآیند آگاهی علما و روحانیون را به مقوله صنعت و تولید آغاز کند تا این علما به آگاه سازی در جامعه بپردازد.

مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: قریب به ۱۰۰ هزار طلبه در محافل حوزوی در حال تحصیل هستند و قم در حوزه معارف اسلامی در ۲۰۰ رشته مرکز فرمان مراکز فرهنگی کشور است.

آیت الله اعرافی ادامه داد: مدیریت حوزه در حال طی مسیر مطالبه گری و پاسخگویی قرار دارد و در درختواره رشته های حوزه ۴۰۰ رشته در این حوزه ها دیده شده است.

وی تاکید کرد: در بخش دوم کار فرهنگی نیز ما نیازمند پیوست فرهنگی در هر کاری هستیم و وزارت صمت لازم است، هر کاری که می کند این پیوست را پیش بینی نماید.

عضوشورای عالی حوزه های علمیه، سلامت دستگاه های اداری را ضروری دانست و اضافه کرد: اگر این سلامت را دست کم بگیریم، مسائلی پیش می آید که گریبان ما را خواهد گرفت.

آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: در رفع موانع تولید و اشتغال وزارت صمت، باید رویکرد فعال داشته و به سراغ حل مسائل تولیدکنندگان برود و در این میان توجه به حقوق کارگری و مسائل صنفی کارگران عزیز که به واقع پیشران عرصه تولید هستند؛ ضرورتی غیر قابل انکار است.

وی با انتقاد از عملکرد بانک ها گفت:  بانک ها به وظایف خود به درستی عمل نمی کنند، اعطای تسهیلات در روزهای سخت کنونی از نیازهای مهم و اساسی کشور است.

امام جمعه قم ضمن تبیین لزوم محوریت دیپلماسی صادرات در تعاملات کلان اقتصادی و تاکید بر اینکه برای امر صادرات، باید امیدوارانه منافذ را پیدا کنیم، بیان کرد: هر صنعتی باید مطالعات و تحقیقات را به طور جدی دنبال کند و متاسفانه فرهنگ سرمایه گذاری با مطالعه هنوز ضعیف است. از عرصه‌هایی که حتما مطالعه و تحقیقات صنعتی می‌تواند به کمک گرفته شود، مساله ارتقای کیفیت و استانداردسازی واقعی محصولات است. صد البته لازم است به فراخور اقتضائات و شرایط کشور، استانداردهای بومی طراحی و با دقت اجرایی شود و روشن است که تحمل مرارت‌های پیاده‌سازی استانداردهای کارشناسانه، هرچقدر هم که سخت‌گیرانه باشد، از محنت هدر رفت منابع و رنج و دشواری بهره‌برداران و استفاده‌کنندگان بیشتر نخواهد بود.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: فرار مغزها و اندیشه های برتر کشور نکته آزاردهنده ای است و از علل مهم این وضعیت این است که استعدادهای ما در کشور ابزارهای لازم را برای فعالیت ندارند.

یکی دیگر از محورهای مورد تاکید آیت الله اعرافی، مساله نوزایی صنعتی و رفع چالش‌ها و بحران های صنعت خودرو و توجه توام به رشد تولید و ارتقای بنگاه‌های صنعتی در ضمن رعایت حقوق مردم و مشتریان واقعی صنایع خودرویی بود. از نگاه این اندیشمند و نظریه پرداز حوزوی، یک نظام اقتصادی اسلامی و پویا نمی‌تواند نسبت به دغدغه‌های مردم و نیازهای قشر متوسط و ضعیف بی‌توجه باشد و بر این اساس مساله معیشت مردم و کاستن از رنج گروه‌های کمتر برخوردار از رسالت‌های دارای اولویت این وزارت‌خانه و بلکه دیگر نهادهای اقتصادی، پولی و بانکی کشور است.

وی توجه به بخش تعاون را ضروری دانست و ادامه داد: این بخش تامین کننده عدالت بوده و با تعامل به وزارت های ذی ربط می توان این مهم را دنبال کرد.

مدیر حوزه های علمیه گفت: جریان کرونا آزمونی بود که مجموعه کشور در آن خوب درخشید، هیچ جای دنیا تحریم های ما را تحمل نمی کند و با ورود مومنانه مردم در صحنه بسیاری از گره ها باز شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۳
    0 0
    باسلام. اگر جای آقای مدیر بودم اولا تمام اسلام را در فقه و اصول خلاصه نمی کردم به طوری که طلبه بعد از ۱۰ساله حس کند که نمی تواند پاسخگوی جامعه امروزی باشد و برای رفع این امر به دانشگاه گرایش پیدا کند یا دچار روزمرگی و عوام زده شود. برای این امر لازم است علوم عقلی را به صورت جدی وارد حوزه می کردم. ثانیا. فکر اساسی برای معیشت طلاب می کردم و برای این امر بحث ترویج وقف و ...را در دستور کار قرار می دادم . ثالثا. بحثی برای خروجی طلبه های می کردم و برای این امر با نهادهای مثل دانشگاه ها و آموزش پروش و بیمارستان ها و نیروهای مسلح و...رایزنی می کردم البته با آموزش لازم. رابعا.بحث تبلیغ یک عرصه مظلومی است برای این امر سعی می کردم با ارتباط مردمی در هر محله و...یک روحانی مسقر می کردم . خامسا. با نهادهای مثل میراث فرهنگی قرار داد میبستم که طلاب با کمترین هزینه مراکز فرهنگی و تفریحی کشور را ببینند. سادسا. طلابی که به عنوان سرباز استفاده می شوندبهتر است این ها در حوزه به کار گرفته شوند مثل خدمت گزاری به مراجع و...سابعا. حمایت از علومی که در صورت عدم حمایت آنها بعد از مدتی علوم غریبه خواهند شد مثل عرفان و فلسه
  • IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۳
    0 0
    باسلام. اگر جای آقای مدیر بودم اولا تمام اسلام را در فقه و اصول خلاصه نمی کردم به طوری که طلبه بعد از ۱۰ساله حس کند که نمی تواند پاسخگوی جامعه امروزی باشد و برای رفع این امر به دانشگاه گرایش پیدا کند یا دچار روزمرگی و عوام زده شود.