شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
عباس محمدحسنی

حوزه/ حجت‌الاسلام و المسلمین عباس محمدحسنی درباره فعالیت‌های فرهنگی ارتش گفت: ارتش ما یک ارتش فرهنگی است که با ارتش‌های دنیا تفاوت دارد. ارتش بسیاری از کشورهای دنیا برای دفاع از منافع حاکمان آن‌ها استفاده می‌شود در صورتی که ارتش ما با فعالیت فرهنگی خود در خدمت فرهنگ و مکتب اسلامی است، یعنی علاوه بر اجرای مسئولیت خود در حمایت از خاک کشور از مکتب و دین اسلام نیز محافظت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، بنا بر اعلام روابط عمومی ارتش، حجت‌الاسلام و المسلمین عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، با اشاره به نحوه اجرای برنامه‌های فرهنگی ارتش برای ماه محرم، افزود: هنگامی که یک فرد از نظر فرهنگی ارتقا پیدا نکند، نمی‌تواند تفکر دفاع از مکتب را در خودش نهادینه کند؛ بنابراین برای این ارتش فرهنگی باید برنامه‌های بسیار زیادی هم تدارک دیده شود که سازمان عقیدتی سیاسی ارتش متولی این کار در سراسر کشور است.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با بیان اینکه ارتش برای سه حوزه پایوران، نیروهای وظیفه و خانواده‌های آن‌ها برنامه‌های فرهنگی خوبی دارد، اظهار کرد: یک ساز و کار و شبکه فرهنگی بسیار قوی را باید برای تحقق این هدف داشته باشیم که آن را طراحی کرده و در اختیار داریم تا نیازهای فرهنگی این عزیزان را برطرف کنیم. این نیازها در قالب‌های آموزش، پرورش، تبلیغ، مسابقات، آیین نامه‌ها و مراسم‌ها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: فعالیت‌های فرهنگی در مناطق محروم مانند کنارک و چابهار فقط برعهده ارتش نیست و نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه و نیروی انتظامی متولی این کار هستند، اما واقعیت امر این است که علت انجام بیشتر این فعالیت‌های فرهنگی توسط نیروهای مسلح به دلیل حضور پررنگ‌تر نیروهای مسلح نسبت به دولت است.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسنی اظهار کرد: علت اصلی این امر هم آن است که حفظ و نگهداری از مرزها و تامین امنیت در نوار مرزی با همین نیروهای مسلح انجام می‌شود. البته دولت هم کار خود را در آنجا انجام می‌دهد و ما در کنار دولت به آن کمک می‌کنیم. یعنی نیروهای مسلح علاوه بر اینکه نیازهای فرهنگی نظامیان و خانواده آن‌ها را برطرف می‌کنند، نیازهای فرهنگی ساکنان مناطق و نوار مرزی را هم برطرف می‌کنند. علت آن هم این است که ما نظام را یکپارچه می‌بینیم.

وی افزود: هر فردی در هر جا که هست نظام و منافع آن را به صورت یکپارچه می‌بیند و نیروهای مسلح به دلیل اینکه منافع ملی را یکپارچه می‌بینند، هر جا که باشند خدمات فرهنگی را همان‌طور که برای خانواده‌های نظامیان انجام می‌دهند برای سایر ساکنان آنجا هم انجام می‌دهند. البته این کار در همه مناطق کشور انجام می‌شود که مناطق غرب کشور مانند مریوان، بانه، سقز، سنندج و مناطق اطراف آن نیز از مصداق‌های اجرای این کار هستند.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت: من بارها در سفر به مناطق مختلف کشور و همچنین نقاط مرزی این فعالیت‌ها را از نزدیک بازدید کردم. اینکه این خدمات به نقطه خاصی اختصاص داشته باشد، نه این گونه نیست.

وی با بیان اینکه دولت از نظر بودجه و تامین آن می‌تواند بازوی فرهنگی ارتش را تقویت کند، خاطرنشان کرد: مجلس می‌تواند برای ما بودجه تصویب کند و دولت می‌تواند مصوبه مجلس را برای ما اجرا کند. ممکن است در برخی موارد بودجه تخصیص یافته برای ما اجرا نشود که تاکنون چنین موردی رخ نداده است. یعنی هر آنچه در مجلس تصویب شده، دولت آن را به ما تخصیص داده و به وعده خود عمل کرده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسنی افزود: به نظر من، ما باید در این زمینه شاکر همه افرادی باشیم که در قوای سه‌گانه به نیروهای مسلح کمک می‌کنند تا این کارهای فرهنگی فاخر انجام شود. در همه نقاط کشور از جمله در نقاط مرزی این کارها به خوبی انجام می‌شود که اهمیت بالایی دارد.

وی ادامه داد: ارتش جمهوری اسلامی ایران در ماه محرم به دلیل شیوع کرونا از فضای حقیقی به فضای مجازی کوچ کرده است. در همین راستا هم ما یک برنامه به نام هر خانه یک حسینیه را طراحی کردیم که در ایام محرم کلیپ‌های یک دقیقه‌ای سازمان عقیدتی سیاسی ارتش تحت عنوان ویژگی‌های محرم حسینی در حال انتشار است. البته مشابه این طرح «هر خانه یک مسجد» را در ماه مبارک رمضان را هم اجرایی کرده بودیم.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت: تمام یگان‌های ما موظفند تا این طرح را اجرا کنند و به این طرح، طرح دیگری را به عنوان هر خانه یک حسینیه اضافه کردند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسنی افزود: در ماه محرم هم طرح‌های دیگری مانند هر یگان یک حسینیه و هر خانه یک حسینیه را طراحی کردیم تا هر یگان به بستری برای ترویج عاشورا تبدیل شود.

وی افزود: ما در فضای مجازی یک کار خوبی انجام دادیم و آن هم تاسیس یک کانال تحت عنوان خانواده بزرگ ارتش است که تمام محتوای فرهنگی ارتش از آن طریق نشر می‌کند. ارتش از طریق این کانال در فضای مجازی فعالیت دارد.

هنگامی که شما به این کانال مراجعه کنید، خواهید دید که ارتش تا چه میزان در فضای مجازی فعال است و این فعالیت‌ها در همه حوزه‌ها تداوم دارد که فعالیت‌های ماه محرم از این جمله است.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش تصریح کرد: اگر بخواهیم فعالیت‌های ارتش در فضای مجازی را براساس آمار بیان کنیم، باید بگوییم که ۷ سایت، ۴۰۰ کانال و ۲۲۰۰ گروه در فضای مجازی ترتیب داده ایم تا همه برنامه‌های محرم الحرام را که با توجه به شیوه‌نامه‌های ستاد مقابله با کرونا صادر شده بود، بومی‌سازی کنیم. به این معنا که به جای اجرای برنامه‌ها در فضای حقیقی، این مراسم را در فضای مجازی اجرا کنند. نکته جالب توجه اینجاست که عزاداری‌های ما نسبت به سال‌های گذشته با شکوه‌تر برگزار شده است.

وی با اشاره به تداوم رزمایش کمک‌های مومنانه در اتش گفت: ما در مجموعه ارتش از زمانی که رهبر معظم انقلاب بحث کمک‌های مومنانه را مطرح کردند این کارها را آغاز کردیم و آن را ادامه داده‌ایم. برنامه رزمایش کمک‌های مومنانه قطعاً در ماه محرم نسبت به ماه‌های دیگر مانند ماه رمضان باشکوه‌تر برگزار خواهد شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسنی افزود: ما نذورات ماه محرم را به سمت و سوی کمک‌های مومنانه هدایت کردیم و این برنامه نسبت به ایام دیگر با استقبال بیشتری روبه‌رو شده است.

وی در پایان درباره کمک‌های ارتش به تامین ماسک و ملزومات پزشکی به هیئت‌های حسینی در سراسر کشور تصریح کرد: هر جا که ارتش حضور دارد، سفره خود را با مردم تقسیم کرده است. در گذشته هم همین‌طور بوده شما در محرم و هر یگانی که ارتش دارد سر بزنید خواهید دید که هر چه از نظر امکانات مربوط به ماه محرم و عزاداری‌های امام حسین (ع) است از همین امکانات به مردم همان مناطق ارائه شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha