به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، به عنوان یک سنت سالانه، امسال نیز فهرستی از ۹ زن برجسته در سال ۲۰۲۱ منتشر شدهاست که با شیوع بیماری همه گیر و نقض حقوق بشر در افغانستان شروع شد. این لیست شامل زنانی است که بیشتر به خاطر تلاش و فداکاری خود برجسته شدهاند و برای بسیاری دیگر الگو هستند.
۱. جومانا حداد (لیبی)
جومانا حداد، لبنانی الاصل. او نویسنده، روزنامه نگار و فعالی است که برای حقوق زنان مبارزه میکند. او علاوه بر اینکه یک نویسنده منتخب است، بازیگر و مؤسس مجله جساد (Jasad ) است.
۲. علیا المنصوری (امارات متحده عربی)
علیا المنصوری اهل امارات متحده عربی است. او جوانترین فردی است که به عنوان محقق ارشد دانشگاه نیویورک در ابوظبی منصوب شده و آرزو دارد فضانورد شود. او یکی از فعالان صنعت «فضانورد اماراتی» است که فضایی را برای فضانوردان مشتاق فراهم میکند و به دنبال برقراری ارتباط با کهنه سربازان دنیای هوافضا است.
۳. نایلا آل خواجه (امارات متحده عربی)
نایلا آل خواجه اولین کارگردان و تهیه کننده سینما از امارات متحده عربی است که در دنیایی که مردان بر آن تسلط دارند جایگاهی پیدا کرده است. او جوایز متعددی دریافت کرده است و همچنین اولین زنی است که شرکت تولید فیلم خود را تأسیس کرده است. او در سال ۲۰۰۷ برای فیلم «آربانا» که به موضوع کودک آزاری میپردازد، به عنوان بهترین کارگردان فیلم امارات متحده عربی انتخاب شد.
۴. زهرا لاری (امارات متحده عربی)
زهرا لاری یک اماراتی و اولین اسکیت باز با حجاب است که در صحنه بین المللی به رقابت پرداخته است و از آن زمان الهام بخش میلیونها دختر عرب برای پیگیری علایق و رؤیاهای خود، بدون توجه به شرایط، بوده است. او به عنوان مدل کمپین حامی حجاب نایک انتخاب شد.
۵. اینخیه حالخوب (امارات متحده عربی)
اینخیه حالخوب جدا از اینکه یک نماد در دنیای مد است، یک طراح مشهور بین المللی است. او گروه تجاری The Etoile Group را تأسیس کرد که به عنوان شرکت پیشرو در مارکهای مد شناخته میشود. از سال ۱۹۸۳، او چندین شرکت مد مانند TOD، Valentino یا John Galliano را تأسیس کرده است. همچنین بخشی از هیئت سازماندهی هفته مد دبی است و نام او تقریباً در هر فهرستی از قدرتمندترین زنان جهان اسلام دیده میشود.
۶. مقدس احمدزایی (افغانستان)
امسال جهان از اخبار مصیبتها در افغانستان شگفت زده شده است و زنان بیشترین رنج را متحمل میشوند. مقدس احمدزایی سیاستمدار و شاعر است. او برای کارهایش جوایز متعددی دریافت کرده است و در حقیقت یک فعال شناخته شده برای حقوق زنان است.
۷. سودا آلتونولوک (ترکیه)
او که به عنوان "بهترین بازیکن گلبال جهان" شناخته میشود، در دو بازی پارالمپیک، دو دوره قهرمانی جهان و چهار قهرمانی اروپا بهترین گلزن جهان شد. سودا آلتونولوک از بدو تولد دچار اختلال بینایی بوده و یک بازیکن حرفهای گلبال است. آلتونولوک به ترکیه کمک کرد تا طلای زنان را در بازیهای پارالمپیک ریو ۲۰۱۶ و توکیو ۲۰۲۰ کسب کند.
۸. ابیا اکرم (پاکستان)
ابیا اکرم اولین زن از پاکستان است که مجمع جوانان معلول مشترک المنافع را هماهنگ میکند. او بنیانگذار مجمع ملی زنان دارای معلولیت است و برای اجرای کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حقوق افراد دارای معلولیت و توسعه فراگیر مبارزه کرد.
۹. حلیمه عدن (کنیا)
حلیمه عدن، اولین سوپر مدلی که با حجاب بود، سومالیایی تبار است، اما در اردوگاه پناهندگان در کنیا به دنیا آمد. در سال ۲۰۱۷ با یکی از بزرگترین آژانسهای مدلینگ در جهان، IMG Models، قرارداد امضا کرد و قرارداد او شامل بندی بود که از او خواسته نشود هنگام مدلینگ، حجابش را حذف کند.