پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۶
جشنواره «قیام لله» یک رویداد نمایشی نیست/ تلاش ما تحقق هدف راهبردی رهبر انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم است

دبیر ستاد پیگیری تحقق بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه‌های علمیه، به تبیین ابعاد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و اهداف جشنواره «قیام لله» پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست تشریح ابعاد جشنواره «قیام لله» با هدف معرفی و تقدیر از تجربه‌های موفق حوزویان در زمینه‌های تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب، روز پنجشنبه ۱۸ بهمن‌ماه در دفتر مؤسسه حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی در قم برگزار شد.

در این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین سعید صلح میرزایی، عضو مجلس خبرگان رهبری و دبیر ستاد پیگیری تحقق بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه‌های علمیه، به تبیین ابعاد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و اهداف جشنواره «قیام لله» پرداخت.

وی بیان کرد که این بیانیه جوانان و بویژه جوانان متعهد و دلسوز کشور را خطاب قرار داده و از آن‌ها خواسته است مسئولیت آینده انقلاب را برعهده بگیرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صلح میرزایی گفت: این بیانیه که در چهل سالگی انقلاب اسلامی صادر شد اهدافی را دنبال می‌کند که رهبر انقلاب اسلامی در بیانات خود در اول فروردین سال ۹۸ و همچنین در اول خرداد ۹۸ و بعد از آن هم در برخی از جلسات دیگر از جمله در همایش مستندات قرآنی بیانیه گام دوم مطرح کردند.

وی افزود: از زمان صدور بیانیه گام دوم انقلاب، برخی آن را خطاب به عموم ملت ایران دانسته‌اند، درحالی‌که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود در یکم خرداد ۹۸ تأکید داشتند که این بیانیه، خطاب به جوانان کشور صادر شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین صلح میرزایی با اشاره به اینکه برخی‌ها هم بیانیه گام دوم را به عنوان یکی از اسناد بالادستی و حاکمیتی تلقی کردند،‌ افزود: برخلاف این برداشت‌، بیانیه گام دوم انقلاب در زمره اسناد بالادستی حاکمیتی قرار نمی‌گیرد. بلکه هدف از آن، تبیین مسیری برای جوانان جهت پذیرش مسئولیت‌های انقلاب اسلامی است.

وی افزود: هدف اصلی رهبر انقلاب اسلامی در بیانیه دوم این بود که این پیام را به جوانان منتقل کنند که نسل‌های گذشته شما که از سال ۴۲ نهضت را شروع کردند بنای آنان بر این بود که به اهدافی دست پیدا بکنند. اولین هدف‌شان سرنگونی رژیم طاغوت بود که موفق شدند، هدف بعدی‌شان تثبیت نظام اسلامی بود که به آن دست یافتند و در مرحله تثبیت نظام نیز از آن در مقابل تجزیه‌طلبان و رژیم بعث عراق محافظت کردند و همچنین است اقدامات دیگری که در قالب جنگ نرم و سخت ایجاد شد. نسل‌های پیشین مقاومت کردند و انقلاب را تا ۴۰ سالگی رساندند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: در زمینه مرحله سوم انقلاب که می‌توان آن را اسلامی شدن اجزای حاکمیت و حاکمان نام‌ گذاشت، رهبر انقلاب اسلامی خطاب به جوانان می‌فرمایند در این مرحله نیز نسل‌های پیشین شما اقدامات و تلاش‌های زیادی کردند تا افراد شایسته در مسئولیت‌های حاکمیتی قرار بگیرند و حالا نوبت شما جوانان است. بنابراین طرح رهبر انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم این بود که بفرمایند جوانان شانه‌های خود را برای قبول مسئولیت و بار انقلاب و رساندن آن به اهدافش آماده کنند.

وی تصریح کرد: رهبر انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم علاوه بر اینکه به دنبال آن هستند تا آمادگی مسئولیت‌های بزرگ در جوانان ایجاد شود، به برخی از سرفصل‌های دیگر نیز اشاره کردند، از جمله اینکه انقلاب اسلامی چه کرده و چه اهدافی دنبال می‌کند و اکنون در کجا ایستاده و چه خدمتی را به مردم ایران و کشور ارائه کرده است و اینکه اگر جوانان بخواهند وارد این عرصه بشوند باید چه بکنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صلح میرزایی افزود: یکی از اغراض رهبر انقلاب از صدور بیانیه گام دوم همانطور که در بیانات یکم خرداد ۹۸ فرمودند این بود که آن حرکت عمومی برای پیش‌برد انقلاب که در کشور وجود دارد و همه مردم به میزان مسئولیت پذیری‌شان خود را در آن سهیم می‌دانند، باید منضبط شود و سرعت بیشتری پیدا بکند و بتواند موانع را از جلوی راه خود بردارد و به پیش برود و هرچه می‌تواند در میان اقشار مختلف توسعه بیشری پیدا کند و محدود به قشر خاصی نباشد.

جشنواره «قیام لله» یک رویداد نمایشی نیست/ تلاش ما تحقق هدف راهبردی رهبر انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم است

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: اساسا انقلاب اسلامی با حرکت عمومی مردمی پیروز شد و با حضور عمومی مردم تثبیت و حفظ شد و رشد کرد و توسعه پیدا کرد و در منطقه و خارج از منطقه عمق راهبردی کسب کرد و توانست از خودش دفاع بکند و تهدیدات را تبدیل به فرصت کند.

نقش جوانان در تحقق اهداف بیانیه و لزوم پاسخ به چهار پرسش آنان

حجت‌الاسلام والمسلمین صلح میرزایی به چهار پرسش اساسی اشاره کرد که به بیان رهبر معظم انقلاب اسلامی، پاسخ به آن‌ها می‌تواند جوانان را به میدان عمل بکشاند: ۱. در چه زمانه‌ای زندگی می‌کنیم و شرایط چگونه است؟ شناخت صحنه و فهم نبرد تمدنی، موجب هدفمند شدن فعالیت‌های جوانان و خروج آنان از روزمرگی خواهد شد. ۲. جهت حرکت چیست؟ باید جوانان را با اهداف تمدن نوین اسلامی و زمینه‌سازی ظهور امام عصر (عج) آشنا کرد. ۳. توانمندی‌ها و مولفه‌های قدرت انقلاب اسلامی چیست؟ شناخت سنت‌های الهی، حقیقت دشمن و مقایسه وضعیت کنونی کشور با گذشته و پیشرفت‌های گسترده کشور در مقوله علم، مباحث نظامی، عرصه اقتصاد کلان و زیرساخت‌ها و خودکفایی کشور، نقش مؤثری در ایجاد امید در جوانان دارد و باعث می‌شود که هدف بزرگ تمدن نوین اسلامی را دست‌نیافتنی نبینند. ۴. راهکار عملی چیست؟ یافتن راهکارها بر عهده حلقه‌های میانی متشکل از جوانان متعهد و متخصص است که می‌توانند در قالب کارگروه‌های مختلف، نقش‌آفرینی کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صلح میرزایی خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب اسلامی در بخش راهکارهای عملی می‌فرمایند این دیگر کار من رهبر و دولت و مجلس نیست. پیدا کردن راهکار عملی بر عهده بخشی از خود مردم و جوانان به نام حلقه‌های میانی است که در واقع ذیل بیانیه گام دوم تعریف شده‌اند. حلقه‌های میانی کسانی هستند که وظیفه‌شان این است که با هدایت جوانان به مجموعه‌ها و نهادها و کارگروه‌های مختلف، اولا راهکار استخراج بکنند و ثانیا از دل این کارگروه‌ها انسان‌های مومن کارکشته شوند و رشد کنند و آهسته آهسته در مجموعه‌های مختلف بخش خصوصی و حاکمیتی ورود پیدا بکنند.

صلح میرزایی همچنین تأکید کرد که حلقه‌های میانی از طریق تشکیل کارگروه‌های مختلف می‌توانند راهکارهای عملی برای تحقق بیانیه گام دوم ارائه دهند. در این راستا، بیش از ۵۰ کارگروه در موضوعاتی چون خدمات اجتماعی، مقابله با آسیب‌های اجتماعی، مسائل اطلاعاتی و امنیتی، تولید اشتغال، توسعه علمی و دیپلماسی عمومی قابل تشکیل است.

وی افزود: فایده اول این کار ساخته شدن جوانان است که همان رخ دادن فتح‌الفتوح انقلاب است. فایده بعدی این است که مسایل و مشکلات از طریق آن حل می‌شود. فایده سوم این است که بقیه جوانان هم وارد میدان می‌شوند و تعدد پیدا می‌کنند و به مرور دولت جوان حزب‌اللهی تشکیل می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: نکته بعدی این است که در بیانیه گام دوم آینده پژوهی صورت گرفته است. به بیان رهبر معظم انقلاب اسلامی اگر اول انقلاب می‌توانستیم پیش‌آگهی نسبت به وقایع داشته باشیم مثلا حمله صدام را پیش‌بینی می‌کردیم، نوع عمل ما متفاوت می‌شد. بیانیه گام دوم آمده یک تصویری از آینده نشان بدهد. هشت توصیه پایانی رهبر انقلاب اسلامی که یکی‌اش امید به اضافه هفت توصیه در مقوله علم پژوهش، استقلال، سبک زندگی، حاکمیت و بقیه موارد، می‌تواند افق‌های آینده را ترسیم بکند.

وی تاکید کرد: مسئله اول، گفتمان‌سازی و تبیین این چهار عنصر است که باعث می‌شود جوان مومن به حرکت در بیاید و به تبع آن حرکت عمومی شکل بگیرد و مراحل انقلاب تا زمینه‌سازی ظهور و نزدیک شدن به طلوع خورشید ولایت عظمی به پیش برود. برای این کار، گروهی را لازم داریم که صاحب ذهن فعال و زبان گویا باشند که تبیین و گفتمان‌سازی کنند. طلبه‌ها می‌توانند در این عرصه انجام وظیفه کنند.

دبیر ستاد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در حوزه‌های علمیه افزود: از سوی دیگر به کسانی نیاز داریم که این کارگروه‌ها را فعال کنند که حلقه‌های میانی باشند. در این عرصه نیز چندین هزار طلبه مسئول گروه‌های جهادی و تبلیغی هستند که گروه‌های تخصصی تشکیل داده‌اند.

صلح میرزایی بر لزوم ورود طلاب به این عرصه تأکید کرده و اظهار داشت که آنان می‌توانند نقش کلیدی در گفتمان‌سازی بیانیه ایفا کنند. به همین دلیل، از سال ۱۴۰۰ ستاد بیانیه گام دوم فعالیت خود را آغاز کرده و تلاش‌هایی برای تبیین بیانیه و آموزش طلاب در این زمینه انجام شده است.

وی افزود: ما در قدم اول باید پیام رهبر انقلاب اسلامی و بیانیه را با یک شرح مناسب به طلاب می‌رساندیم که تلاش کردیم این کار را چه به صورت مجازی و چه حقیقی انجام بدهیم. پویشی را در سال ۱۴۰۱ فعال کردیم و تلاش کردیم همه حوزه‌های علمیه را به واسطه آموزش اساتیدی از همان حوزه‌ها وارد این پویش بکنیم و یک خوانش دقیق از بیانیه ارائه بشود که همه با مضامین آن ارتباط بگیرند.

دبیر ستاد بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه‌های علمیه گفت: در همین راستا، برای سال ۱۴۰۳ با پیشنهاد آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه، مقرر شد جشنواره «قیام لله» به‌منظور تقدیر از فعالیت‌های حوزویان در زمینه تحقق بیانیه گام دوم برگزار شود. جشنواره قیام لله با هدف جمع‌آوری تجربیات موفق طلاب در دو حوزه «تبیین و گفتمان‌سازی مفاد بیانیه» و «تحقق عینی بیانیه در میدان عمل» طراحی شده است.

وی افزود: ما در این جشنواره به دنبال یک کار نمایشی و همایشی نیستیم. دنبال این بودیم که این هدف راهبردی رهبر انقلاب اسلامی که رساندن پیام بیانیه به جوانان و آماده شدن جوانان مخصوصا طلاب برای به دوش گرفتن بار مسئولیت انقلاب و رساندن آن تا عصر ظهور است، اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: اگر طلاب و حوزویان وارد میدان شوند می‌توانند دیگر جوانان و مردم را به حرکت درآورند و در نتیجه، زمینه‌ساز حل مسائل کشور و رسیدن به جایگاه شایسته ملت ایران و انقلاب اسلامی شوند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha